11 Νοεμβρίου 2013

Πρόταση δυσπιστίας: Μερικά ευτράπελα

«Από το σοβαρό στο γελοίο, η απόσταση είναι μικρή. Από το γελοίο στο σοβαρό είναι τεράστια» Σαίξπηρ. 

Δεν μέσω διαξιφισμών κορυφώθηκε η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ και απορρίφθηκε με 153 κατά, 124 υπέρ και 17 παρών.
Μερικά ευτράπελα που ακούστηκαν:

Στάθης Παναγούλης (βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ): «Πρέπει να φτιάξετε τις φυλακές γιατί μπορεί να τις χρειαστείτε». Αμέσως ο προεδρεύων Γιάννης Δριβελέγκας του ζήτησε το λόγο τονίζοντας «Δεν το κατάλαβα αυτό. Ο πρόεδρος της Βουλής θα πάει φυλακή;»
Πηγή: http://www.tanea.gr/news/politics/article/5052762/neo-xtyphma-panagoylh-ftiakste-tis-fylakes-giati-tha-tis-xreiasteite/

Κ. Χατζηδάκης (υπουργός Ανάπτυξης): «Έρχεστε και καταφέρεστε εναντίον μιας κυβέρνησης που έστριψε εγκαίρως το τιμόνι, σώζοντας το καράβι»... «όλα μπορεί κανείς να τα περιμένει από μια αντιπολίτευση που όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει».
Πηγή: http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=538531

Παν. Λαφαζάνης απευθυνόμενος προς τον κ. Καψή: «Είσαστε ο υπουργός του μαύρου, του κατάμαυρου. Τώρα γίνατε και υπουργός των ΜΑΤ και των αστυνομικών επεμβάσεων... Είστε και ο υπουργός των εισαγγελέων. Να χαίρεστε την ιδιότητα σας...», ...«στο μόρφωμα που κατασκεύασε η κυβέρνηση, για να μπούνε οι εργαζόμενοι στο κτίριο πάνε συνοδεία των ΜΑΤ». «Με τα ΜΑΤ θα κάνετε ενημέρωση και τηλεόραση; Αυτά θα κάνουν την ενημέρωση; Αυτές είναι σκηνές Δημοκρατίας;».
Πηγή: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63916255

Παν. Λαφαζάνης: «Υπάρχει Δημοκρατία ακόμη; Λειτουργεί η Βουλή; Οι βουλευτές έχουν δικαιώματα, έχουν ρόλο ή βασιλεύουν μόνο τα ΜΑΤ;» είπε καλώντας τον υπουργό κ. Ν. Δένδια να δώσει εξηγήσεις, σε διαφορετική περίπτωση, όπως είπε, «το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα αποχωρήσει από τη συζήτηση». 

Από την πλευρά του ο Μάκης Βορίδης (ΝΔ) κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνει στη Βουλή διότι δεν είναι δυνατόν να φύγουν εν μέσω της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας που έχουν καταθέσει. «Δεν μπορούν να το βάλουν στα πόδια σαν λαγοί» είπε.
Πηγές: http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=538531 και http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63916266

Αδωνις Γεωργιάδης:
«Με τα χθεσινά γεγονότα στην ΕΡΤ και την εικόνα της κυρίας Κωνσταντοπούλου να καλεί σε βοήθεια, πιστοποιώ - έχοντας ζήσει με την κυρία συνάδελφο για περίπου πέντε μήνες στην Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ - ότι την χρειάζεται και θα πρέπει να την βοηθήσουμε. Επίσης η εικόνα της κυρίας Ραχήλ Μακρή πάνω στα κάγκελα ήταν πραγματικά πέραν πάσης προσδοκίας…».
Πηγή: http://www.tanea.gr/news/politics/article/5052820/apoxwrhsan-oi-boyleytes-toy-syriza-enw-miloyse-o-adwnis-gewrgiadhs/

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Δόθηκε εντολή άσκηση βίας κατά βουλευτών και εμού προσωπικά. Υπήρξε κατάλυση της Δημοκρατίας. Οταν εγκλωβίζεται κάποιος σε κλοιό 50 αστυνομικών και πιέζεται έως ασφυξίας και αναγκάζεται να φωνάζει "βοήθεια" και τον εισαγγελέα, προφανώς υπάρχει άσκηση βίας» είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και συνέχισε: «Αυτό συνιστά πράξη κατάλυσης της δημοκρατίας και σε ότι με αφορά θα κάνω αυτά που δικαιούμαι να κάνω».
Πηγή: http://www.tanea.gr/news/politics/article/5052823/kwnstantopoyloy-50-astynomikoi-me-egklwbisan-ews-asfyksias-xydaia-epideiksh-pneymatos-apo-gewrgiadh/ 

Ευάγγ. Βενιζέλος απευθυνόμενος προς τον Αλ. Τσίπρα: «η πρόταση μομφής είναι μια ένδειξη αμηχανίας σας, γιατί είπατε αυτά από το Τέξας και είδατε τις αντιδράσεις μέσα στο κόμμα σας». Στη συνέχεια τον κάλεσε σε «μονομαχία ήθους».

Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος προς Βενιζέλο: «Πήγα στο Τέξας για να μάθω πως μονομαχούν στο Ελ Πάσο. Στη μονομαχία θα είμαι παρών, λοιπόν.
Πηγή: http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=538846

Αλ. Τσίπρας προς Αντ. Σαμαρά «... Λέγατε ότι το μνημόνιο ήταν λάθος και μετά προσχωρήσατε στις θέσεις του ΠΑΣΟΚ, όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, τον κουβαλάτε και στις πλάτες σας, το κάνατε κι αυτό για να γίνετε πρωθυπουργός. Τώρα που γίνατε, μετά από 15 μήνες, αναρωτιέμαι πως αισθάνεστε; Κοιμάστε ήσυχος τα βράδια; Κοιτάξτε με κύριε Σαμαρά, δεν είναι κακό». 
Αντ. Σαμαράς: «Το έχετε ρίξει στο ψυχογράφημα. Κοιτάω από την άλλη για να μην γελάω».
Αλ.Τσίπρας: «Δεν είστε για γέλια, αλλά για κλάματα, γιατί ο λαός υποφέρει».
Πηγή: http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=538844

Αντ. Σαμαράς προς τον Αλ. Τσίπρα: «Θέατρο παίζετε και δεν την πιστεύετε την πρόταση μομφής» κατηγορώντας στη συνέχεια τον ΣΥΡΙΖΑ για παράσταση «καραγκιόζ μπερντέ» το απόγευμα του Σαββάτου έξω από το Ραδιομέγαρο της πρώην ΕΡΤ.
«Πιστεύετε ότι θα μας φοβίσετε; Το πεζοδρόμιο του ΣΥΡΙΖΑ θα φοβίσει το Κοινοβούλιο κ. Τσίπρα;» επικρίνοντας την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να καλέσει σε συγκέντρωση τους πολίτες έξω από τη Βουλή την ώρα της συζήτησης επί της προτάσεως δυσπιστίας. 
«Θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να κρυφτεί, αλλά οι παλαιές συνήθειές του δεν τον αφήνουν» είπε και προέβαλε το επιχείρημα ότι ο κ. Τσίπρας υπέβαλλε πρόταση μομφής γιατί τα όσα είπε στο Τέξας για το ευρώ, προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση στο κόμμα του και θέλησε να καλύψει τις διαφωνίες.
«ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει σύγχυση και αντιφάσεις» Στο σημείο αυτό επικαλέστηκε φράση του Σαίξπηρ, με την προτροπή ακούστε θα σας κάνει καλό…«Από το σοβαρό στο γελοίο, η απόσταση είναι μικρή. Από το γελοίο στο σοβαρό είναι τεράστια».
Πηγή: http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=538845

Το σκίτσο είναι της Έφης Ξένου.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου