19 Νοεμβρίου 2013

Η εθνική Ελλάδας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας

 Η εθνική Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, είναι στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου! Η ομάδα του Σάντος άντεξε στο Βουκουρέστι, πήρε την ισοπαλία (1-1) και σε συνδυασμό με τη νίκη της (3-1) επί των Ρουμάνων στο πρώτο παιχνίδι στο Νέα Φάληρο, σφράγισε το εισιτήριο της πρόκρισης για τη διοργάνωση που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Βραζιλίας το ερχόμενο καλοκαίρι. 

Η πρόκριση θεωρείται απόλυτα δίκαιη. Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, συνολικά και στα δυο παιχνίδια ήταν ανώτερη από εκείνη της Ρουμανίας. Απόψε οι γηπεδούχοι Ρουμάνοι, παρά τη θερμή συμπαράσταση των περίπου 55.000 οπαδών τους, δεν τα κατάφεραν.

Μόλις στο 22' ο Μήτρογλου πέτυχε το γκολ. Προηγήθηκε καταπληκτική πάσα του Καραγκούνη, έξοχο κοντρόλ ο Μήτρογλου, πλασέ και 0-1. Ήταν το τρίτο του γκολ σε δύο παιχνίδια απέναντι στους Ρουμάνους. Και κάπου εκεί όλα κρίθηκαν. 

Μπορεί η κατάσταση να έγινε δυσκολότερη στο δεύτερο ημίχρονο, με εκείνο το απίστευτο αυτογκόλ του Τοροσίδη. Στο 55' ο Χολέμπας προσπάθησε να διώξει, έγινε κόντρα στον Τοροσίδη και ο δεξιός μπακ χρεώθηκε με ένα εντυπωσιακό αυτογκόλ. Ωστόσο, η μπόρα πέρασε.


Τελικά, ήταν μια ακόμη σημαντική επιτυχία για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Την χρειαζόμασταν. Το καλοκαίρι πάμε Μουντιάλ!

Η σύνθεση της εθνικής μας ομάδας: Καρνέζης, Τοροσίδης(72' Βύντρα), Χολέμπας, Σιόβας(79' Μανωλάς), Παπασταθόπουλος, Μανιάτης, Τζιόλης, Καραγκούνης(72' Σάμαρης), Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Μήτρογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου