7 Νοεμβρίου 2013

Εκκένωσαν το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ τα ΜΑΤ παρουσία Εισαγγελέα

Με τη συμμετοχή ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, παρουσία εισαγγελέα, εκκενώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, που βρισκόταν υπό κατάληψη από πρώην εργαζομένους από τις 11 Ιουνίου όταν είχε ανακοινωθεί το κλείσιμο της ΕΡΤ. 

Η επιχείρηση ξεκίνησε από τις 04:15 με τη συμμετοχή ισχυρών δυνάμεων των ΜΑΤ. Οι αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν στο κτίριο από την πλαϊνή είσοδο, την ώρα που βρίσκονταν εκεί περίπου 50 άτομα, πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ.

Ήδη έχει ξεκινήσει η καταμέτρηση των μηχανημάτων και του εξοπλισμού της ΕΡΤ, ενώ έξω από το κτίριο βρίσκονται τα προεδρεία ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ, που ζητούν να είναι παρόντες στην καταμέτρηση, χωρίς, μέχρι στιγμής, να τους έχει δοθεί η σχετική άδεια.

Παράλληλα, εργαζόμενοι της ΕΡΤ και συνδικαλιστές κάλεσαν τον κόσμο να μεταβεί στο ραδιομέγαρο για να εκδηλώσει τη συμπαράστασή του και να διαμαρτυρηθεί για την επέμβαση. Γύρω στις 6 το πρωί, οι αστυνομικές δυνάμεις άρχισαν να απωθούν τον κόσμο που έχει συγκεντρωθεί με αποτέλεσμα τη δημιουργία έντασης και την περιορισμένη χρήση χημικών.

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής οδηγήθηκαν ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ και τρεις ακόμα εργαζόμενοι της ΕΡΤ, οι οποίοι αργότερα αφέθησαν ελεύθεροι.

Υπενθυμίζεται ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ είχε προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις που, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ, «παραλίγο να ρίξουν την κυβέρνηση μετά την αποχώρηση ενός από τα τρία κόμματα που την απάρτιζαν».






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου