22 Νοεμβρίου 2013

Δίδακτρα σε bitcoin στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Το μεγαλύτερο ιδιωτικό πανεπιστήμιο της Κύπρου ανακοίνωσε ότι θα δέχεται πληρωμές διδάκτρων και στο ψηφιακό νόμισμα bitcoin*. 

Είναι το πρώτο στον κόσμο που αποδέχεται πληρωμές με το νόμισμα αυτό. 

Στην Κύπρο εξακολουθούν να βρίσκονται σε ισχύ μέτρα περιορισμού συγκεκριμένων τραπεζικών συναλλαγών και ροής κεφαλαίων, μετά τα προβλήματα που αντιμετώπισαν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας και τη συμφωνία παροχής βοήθειας από την τρόικα. 

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ανακοίνωσε ότι η απόφαση να δέχεται bitcoin για την πληρωμή διδάκτρων δεν έχει σχέση με τους περιορισμούς στη διακίνηση κεφαλαίων και ότι ελήφθη με το σκεπτικό να εξυπηρετούνται φοιτητές από χώρες όπου οι παραδοσιακές τραπεζικές συναλλαγές είτε είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν είτε έχουν μεγάλες προμήθειες. 

Το πανεπιστήμιο το οποίο έχει σήμερα 8.500 εγγεγραμμένους φοιτητές, είναι το πρώτο στον κόσμο που ανακοινώνει ότι δέχεται πληρωμές με το ψηφιακό νόμισμα. Οι πληρωμές που θα γίνονται σε bitcoin θα μετατρέπονται την ίδια ημέρα από το πανεπιστήμιο σε ευρώ με βάση την τρέχουσα ισοτιμία.

Πηγή:http://www.tanea.gr 22.11.2013

______________
* Με πολύ απλά λόγια το Bitcoin αποτελεί μια «συμφωνία» μεταξύ των χρηστών του, να χρησιμοποιήσουν 21 εκατομμύρια ειδικά νομίσματα (bitcoins) ως χρήματα στις συναλλαγές τους. Τα ειδικά αυτά νομίσματα έχουν τα εξής χαρακτηριστικά:
Έχουν συγκεκριμένο αριθμό (21 εκατομ.) που δεν θα αυξηθεί.
Είναι αδύνατον να παραχαραχτούν / πλαστογραφηθούν.
Μπορούν να υποδιαιρεθούν σε πολύ μικρότερα νομίσματα.
Μπορούν να μεταφερθούν άμεσα σε μεγάλες αποστάσεις μέσω δικτύων όπως το Internet, απευθείας από χρήστη σε χρήστη. 

από το: http://bitcoinx.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου