10 Αυγούστου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 10.8.2016

Στην Cosco μεταβιβάστηκε σήμερα ο ΟΛΠ. Η κινεζική Cosco Shipping Corporation έχει από σήμερα τον έλεγχο του 51% των μετοχών του ΟΛΠ, ποσοστό που θα αυξηθεί στο 67% εντός πενταετίας. H μεταβίβαση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο ειδικής εκδήλωσηςστο Χρηματιστήριο Αθηνών μέσω πακέτου συνολικής αξίας 280,5 εκατ. ευρώ, ποσό που κατέβαλε στο ΤΑΙΠΕΔ η Cosco (Hong Kong) Group Limited. Ήταν το πρώτο στάδιο της συναλλαγής. 

Νέο κύμα περικοπών στις κύριες συντάξεις. Νέα περικοπή στις συντάξεις τους πρόκειται να διαπιστώσουν χιλιάδες συνταξιούχοι στο τέλος του μήνα. Το νέο «ψαλίδι» αφορά όσους λαμβάνουν πάνω από μία κύρια σύνταξη.

Διαψεύδει ο Κατρούγκαλος ότι θα μειωθούν χιλιάδες κύριες συντάξεις λόγω ΕΟΠΥΥ. Αφορμή είναι η απόφαση του υπουργείου Εργασίας να επιβάλει την παρακράτηση 6% υπέρ του ΕΟΠΥΥ σε κάθε κύρια σύνταξη των πολυ-δικαιούχων.

Χρυσή Ολυμπιονίκης η Άννα Κορακάκη στη σκοποβολή. Η Αννα Κορακάκη, στέφθηκε χθες χρυσή Ολυμπιονίκης στα 25μ. στο αεροβόλο πιστόλι στο άθλημα της σκοποβολής. Η 20χρονη αθλήτρια από τη Δράμα προκρίθηκε ως πρώτη στον τελικό και εκεί αντιμετώπισε την 34χρονη Γερμανίδα, Μόνικα Χαρς. Υστερα από μία εκπληκτική εμφάνιση και εντυπωσιακή ψυχραιμία νίκησε με 8-6. Είναι το δεύτερο μετάλλιο που κατακτά η νεαρή πρωταθλήτρια από τη Δράμα, μετά το χάλκινο, δυο μέρες πριν, στα 10μ. στο αεροβόλο πιστόλι. 

Στις 18 Αυγούστου έρχεται ο ΕΝΦΙΑ. Στις 18 Αυγούστου θα ξεκινήσει σταδιακά η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ στο Διαδίκτυο και συγκεκριμένα στο Taxisnet. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ακινήτων θα διαπιστώσουν αύξηση των φορολογικών βαρών, γεγονός που οφείλεται κυρίως στη μείωση του αφορολόγητου ορίου στις 200.000 ευρώ από 300.000ευρώ στον συμπληρωματικό φόρο του ΕΝΦΙΑ, καθώς και στην αύξηση των συντελεστών για τον υπολογισμό της αξίας των οικοπέδων. Σημειώνεται ότι ο ΕΝΦΙΑ θα καταβληθεί σε πέντε δόσεις, με την πρώτη δόση να πληρώνεται στα τέλη Σεπτεμβρίου και την τελευταία στα τέλη Ιανουαρίου 2017. 

Τουρκικοί ύμνοι για την «προσέγγιση» με Ρωσία-«Μηνύματα» προς Δύση. Αιχμές στην ΕΕ για το αποτυχημένο πραξικόπημα. Τα σημεία στα οποία συγκλίνουν Ρωσία και Τουρκία -μεταξύ άλλων, μέχρι και στη συριακή κρίση- υπογραμμίζει η Άγκυρα στον απόηχο της συνάντησης Πούτιν και Ερντογάν, ευελπιστώντας σε οικοδόμηση στενών σχέσεων. Όσον αφορά τις δυτικές πρωτεύουσες, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών απορρίπτει μεν πως η επίσκεψη Ερντογάν είναι μήνυμα στη Δύση -λέγοντας πως «εάν η Δύση χάσει την Τουρκία, θα φταίνε τα δικά της λάθη». 

Πορτογαλία: Τρεις νεκροί από τις πυρκαγιές στη ΜαδέραΟι πυρκαγιές που μαίνονται στο πορτογαλικό νησί της Μαδέρας στοίχισαν τη ζωή σε τρεις ανθρώπους στη διάρκεια της περασμένης νύκτας ενώ 1.000 άνθρωποι χρειάσθηκε να απομακρυνθούν από την περιοχή, μεταξύ των οποίων και τουρίστες, ανακοίνωσαν οι αρχές.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου