12 Αυγούστου 2016

Αννα Κορακάκη: «Δεν ξεχνάω τις δυσκολίες που πέρασα»

«Είμαι πολύ υπερήφανη που είμαι η πρώτη γυναίκα με δύο μετάλλια από την ίδια διοργάνωση, εύχομαι να ακολουθήσουν κι άλλες. Δεν ξεχνάω τις δυσκολίες που πέρασα για να φτάσω μέχρι εδώ», είπε η Αννα Κορακάκη κατά την άφιξή της στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Η Αννα και ο Τάσος Κορακάκης περπάτησαν στο κόκκινο χαλί στο αεροδρόμιο αλλά όταν έφθασαν στους δεκάδες Ελληνες και ξένους δημοσιογράφους, που τους περίμεναν, δεν ξέχασαν τα κακοτράχαλα νταμάρια της Δράμας. «Δεν ξεχνάω τις δυσκολίες που πέρασα για να φθάσω μέχρι εδώ. Το ολυμπιακό μετάλλιο αποτελούσε ένα όνειρο ζωής. Πάντα θαύμαζα τους ολυμπιονίκες και τους πρωταθλητές. Ηθελα να γίνω μία από αυτούς και δούλεψα σκληρά για να το πετύχω. Στο πρώτο όπλο εκπλήρωσα το όνειρό μου. Ηλπιζα ότι και στο δεύτερο θα περνούσα στον τελικό, διαχειρίστηκα καλά τα συναισθήματά μου και ήρθε και το χρυσό μετάλλιο», δήλωσε η ολυμπιονίκης.

«Αγαπάω τα μικρά παιδιά. Θα ήθελα αυτά τα μετάλλια να φέρουν ανθρώπους στον αθλητισμό και, ειδικά, στο άθλημά μου. Μακάρι να γεμίσουν τα σκοπευτήρια» πρόσθεσε. 


Τέλος η Αννα Κορακάκη σημείωσε ότι «αφιερώνει τα μετάλλια αποκλειστικά στην οικογένειά της και σε όσους την στήριζαν πριν τα κατακτήσει γιατί αυτοί είναι που θα την στηρίζουν και όταν τελειώσουν όλα αυτά». 


Δίπλα στην Αννα, ο, επί τόσα χρόνια, φύλακας-άγγελός της, ο Τάσος Κορακάκης. Διπλός ο ρόλος του: πατέρας και προπονητής. «Περιμέναμε μία καλή εμφάνιση αλλά δεν είχαμε στο βάθος του μυαλού μας το χρυσό μετάλλιο. Στη σχέση μου με την Αννα προηγείται αυτή του πατέρα με την κόρη. Τώρα θέλω να πάω την οικογένειά μου διακοπές. Το τελευταίο χρονικό διάστημα κουραστήκαμε πολύ», υπογράμμισε. 

Η οικογένεια Κορακάκη έσμιξε ξανά έπειτα από τη «χρυσή» ολυμπιακή παρένθεση 

Η Αννα Κορακάκη, στη Δράμα, δεν θα βρει το σκοπευτήριο, στο οποίο προπονήθηκε για να φθάσει στο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο. Η δημοτική αρχή το γκρέμισε για να κατασκευάσει, όπως υποσχέθηκε, σύγχρονες εγκαταστάσεις. «Απογοητεύτηκα που το γκρέμισαν. Ηταν απαράδεκτη κίνηση. Επρεπε να κατασκευαστεί νέο σκοπευτήριο όταν το χρειαζόμουν», είπε η πρωταθλήτρια. 


Αλλά και ο πατέρας της, απογοητευμένος από την καταστροφή του προπονητηρίου, αποκάλυψε ότι δεν θα δεχθούν καμία τελετή υποδοχής από τη δημοτική αρχή της πόλης. «Είχα προσωπικά αντικείμενα. Κάποια πράγματα ήθελα να τα κρατήσω για ενθύμιο. Χωρίς να με ρωτήσουν κατέστρεψαν τα πάντα», τόνισε. 


Πιο συγκεκριμένα το μεσημέρι της Πέμπτης ο Τάσος Κορακάκης θέλησε να επισκεφτεί τον χώρο του υπαίθριου σκοπευτηρίου στον όποιο μαζί με την Άννα και τον γιο του Διονύση έκαναν προπόνηση. Φοβερά συγκινημένος και γεμάτος συναισθήματα ο Τάσος Κορακάκης μίλησε και στην dramini.gr για τις πρώτες εικόνες που αντίκρισε μετά την επιστροφή του από το Ρίο, αναφέροντας, μεταξύ άλλων: «Είμαι παρά πολύ λυπημένος, δεν το περίμενα αυτό το πράγμα, είναι μια ενέργεια που με εξέπληξε… Είχαμε συζητήσει κάποια πράγματα με τον Δήμαρχο από πριν, είπαμε να επιστρέψουμε και να δούμε τι θα κάνουμε με τον χώρο εδώ, δεν είχαμε κάνει καμία συμφωνία να κρεμιστεί άμεσα το σκοπευτήριο, γιατί σε ένα μήνα έχουμε αγώνες τελικούς παγκοσμίου κυπέλου και πρέπει να κάνουμε προετοιμασία. Τώρα δεν υπάρχει χώρος, πρέπει να πάμε στο Βόλο ή στην Αθήνα, για μας είναι το χειρότερο , θέλαμε να είμαστε στην Δράμα σε αυτόν το χώρο δουλεύσαμε, καλό θα ήταν να είχαμε, ένα καλό σκοπευτήριο αλλά τι να κάνουμε… τι να πω έχω χάσει τα λόγια μου. Δεν το περίμενα με τίποτα αυτό, είχα πράγματα, που ήθελα να τα κρατήσω από εδώ, σαν ενθύμιο, είχα στόχους… τους έχουν καταστρέψει, δεν βρήκα πράγματα που ήθελα να κρατήσω, από αυτή την παράγκα που είχαμε τόσα χρόνια και βγήκε η Άννα Ολυμπιονίκης…».

Πηγή: Στοιχεία από kathimerini.gr και Dramini.gr

Σχετικές αναρτήσεις:
Χρυσή Ολυμπιονίκης η Άννα Κορακάκη στη σκοποβολή
Ρίο: Η Κορακάκη χάλκινο μετάλλιο στη σκοποβολή






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. «Μέχρι να πάρω την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Νέων (2014) και να μας δώσει ρούχα η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, αγόραζα μπλούζες και τύπωνα μόνη μου την ελληνική σημαία, ώστε να φοράω τα χρώματα της χώρας μου στον αγώνα», λέει η Αννα Κορακάκη (kathimerini.gr). Τελικά ότι κατόρθωσε το κατάφερε μόνη της με τη βόήθεια μόνο του προπονητή πατέρα της, καμία βοήθεια ή έστω συμπαράσταση από την πολιτεία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή