21 Ιουλίου 2017

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 21.7.2017

Από την απάντηση του ΠτΔ, Προκόπη Παυλόπουλου, στις τουρκικές προκλήσεις, από τη Λήμνο όπου βρέθηκε δυο μέρες πριν μαζί με του υπ. Άμυνας Πάνο Καμμένο. Σε σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην Καθημερινή. 

Τα γεγονότα: Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις από την Αγκυρα, καθώς την Τετάρτη κατά τη μετάβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου στη Νήσο Παναγιά του συμπλέγματος των Οινουσσών, υπήρξε νέα παρενόχληση από την τουρκική πλευρά, που διεμήνυσε στο ελικόπτερο ότι πετά σε τουρκικό ενάριο χώρο.Οι Ελληνες πιλότοι αγνόησαν το προκλητικό μήνυμα του Τούρκου χειριστή και συνέχισαν ομαλά την πτήση τους. 
Ο κ. Παυλόπουλος, συνοδευόμενος από τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, βρέθηκε στη νήσο Παναγιά, στη Λήμνο και τον Αγιο Ευστράτιο.
Κατα την περιοδία του ο ΠτΔ, μιλώντας στους «θεματοφύλακες των συνόρων, τους θεματοφύλακες της εδαφικής ακεραιότητας, τους θεματοφύλακες της εθνικής κυριαρχίας, που είναι σύνορα, έδαφος και κυριαρχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε:
«Είστε γενναίοι μαχητές, γιατί υπερασπίζεστε την αποστολή σας χωρίς να προκαλείτε κανέναν. Απαντάτε στις προκλήσεις όπως τους αρμόζει με το 'Μολών λαβέ'. Αλλά να θυμάστε ότι εμείς οι Έλληνες ποτέ δεν προκαλέσαμε γιατί δεν θεωρήσαμε ότι η πρόκληση είναι ίδιον της Ιστορίας μας και του χαρακτήρα μας. Απαντάμε όμως, το επαναλαμβάνω για δεύτερη φορά, στις προκλήσεις. Επομένως προς εκείνους οι οποίοι προκαλούν, εμείς εξακολουθούμε να λέμε πάντοτε το ίδιο: Η πρόκληση, και ιδίως η αναίτια πρόκληση, είναι ίδιον μικρότητας και ανασφάλειας. Εσείς κάθε άλλο παρά μικροπρεπείς και ανασφαλείς είστε. Γι' αυτό σας είπα ότι η αποστολή σας είναι αναγνωρισμένη από όλους και στηριγμένη στέρεα στο Διεθνές Δίκαιο» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 
Να σημειωθεί επίσης ότι λίγες μέρες νωρίτερα ο Σάκης Ρουβάς και η σύζυγός του Κάτια Ζυγούλη, βρέθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου και συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. 

Πηγές: Στοιχεία από kathimerini.gr και enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου