11 Ιουλίου 2017

Προϊσταμένη στο Νομικό Γραφείο του πρωθυπουργού η Βασιλική Θάνου

Η απελθούσα πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου - Χριστοφίλου αναλαμβάνει καθήκοντα άμισθης Προϊσταμένης του Νομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, όπως ανακοίνωσε το Μέγαρο Μαξίμου. Μία επιλογή που προκαλεί αίσθηση,
καθώς η κ. Θάνου ολοκλήρωσε την θητεία της ως Πρόεδρος του Αρείου Πάγου την 30η Ιουνίου και, μόλις 10 ημέρες αργότερα, τοποθετείται στο Γραφείο του Αλέξη Τσίπρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Θάνου κατά το χρονικό διάστημα από 27.8 έως 21.9.2015 ανέλαβε τα καθήκοντα της Υπηρεσιακής πρωθυπουργού, για να επανέλθει στη συνέχεια στη θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου. Επίσης, κατά το παρελθόν είχε προκαλέσει ένταση στο εσωτερικό του δικαστικού σώματος μεταξύ άλλων και με την εκπεφρασμένη βούλησή της να παραταθεί η θητεία της και πέραν των συνταγματικά προβλεπόμενων ορίων. 


Αντιδράσεις

Πλήθος οι αντιδράσεις από επώνυμους και μη για την τοποθέτηση της κ. Θάνου ως Προϊσταμένης του Νομικού Γραφείου του Αλέξη Τσίπρα. Μια επιλογή σχολίων (κάποια με χιούμορ) από το twitter.com στη συνέχεια:

Μπ. Παπαπαναγιώτου‏ @bpapapanagiotou
Άμισθη προϊσταμένη στο Νομ. Γραφείο του ΠΘ, αναλαμβάνει η τέως Πρ. του Αρείου Πάγου κα. Θάνου! Ούτε τα προσχήματα πιά...

Andreas Loverdos‏ @a_loverdos
Ούτε τα προσχήματα λίγο πριν το τέλος. Διορισμός Β.Θάνου στο γραφείο του Π/Θ: Σημείο κατάρρευσης και παρακμής.

Antypas Karipoglou‏ @AKaripoglou
Αποδεχόμενη θέση προϊσταμένης του νομικού γραφείου της γραμματείας του πρωθυπουργού η κ.Θάνου κατάφερε να κάνει τον εξευτελισ της τέλειο.

Στράτος Λαλές‏ @Stra3077
Νέα προϊσταμένη στο νομικό γραφείο του πρωθυπουργού η κ. Βασιλική Θάνου - το κυλικείο αναλαμβάνει ο Φώτης Κουβέλης

Frank Underwood‏ @Underwood_DC
Πρώην πρόεδρος Αρείου Πάγου, νυν συνάδελφος Καρανίκα. #θανου

Stavros Theodorakis‏ @St_Theodorakis
Το μήνυμα Θάνου στους δικαστές είναι ένα. Συνεργάσου & δεν θα χαθείς. Σήμερα στο γραφείο του Τσίπρα, αύριο στην προεδρία ενός οργανισμού

Stavros Theodorakis‏ @St_Theodorakis
Η τοποθέτηση της κυρίας Θάνου στο γραφείο του κυρίου Τσίπρα είναι ντροπή για τη Δημοκρατία μας. @ProtiGrammi

Kastanidis Haris‏ @KastanidisHaris
Είναι κρίμα που η κ.Θάνου δεν αντιλαμβάνεται το θεσμικό ρεζιλίκι στο οποίο μετέχει.

Kostas Giannakidis‏ @kgiannakidis
Η Βασιλική Θάνου προϊσταμένη στο Νομικό Γραφείο Πρωθυπουργού. Μπράβο στον Πρωθυπουργό που εκτίμησε το σπουδαίο έργο της. 

Άδωνις Γεωργιάδης‏@AdonisGeorgiadi
Μαύρη σελίδα για τη Δημοκρατία η τοποθέτηση Θάνου στο Μαξίμου 

Meletis Rentoumis‏ @meletisren
Η Βασιλική Θάνου προισταμένη στο Νομικό Γραφείο του πρωθυπουργού.Η δικαιοσύνη πώς νιώθει άραγε; #syriza 

H Νέα Δημοκρατία

Αντίδραση, λίγη ώρα πριν, και από τη Νέα Δημοκρατία, από το Γραφείο Τύπου της οποίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η ανάληψη των καθηκόντων της προϊσταμένης του νομικού γραφείου του κ. Τσίπρα από την μέχρι πριν από μερικές ημέρες Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κυρία Θάνου, είναι μια μαύρη σελίδα για τη Δημοκρατία μας. Αποδεικνύεται έμπρακτα ότι για αυτήν την Κυβέρνηση δεν υφίσταται στην πράξη καμία έννοια διάκρισης των εξουσιών. Οι κραυγές αγωνίας των δικαστών και των εισαγγελέων δεν συγκινούν την παρέα του Μαξίμου. Στην αγωνία τους να “εξυπηρετήσουν” και να “εξυπηρετηθούν” δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα. Η συνέχιση των παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη δυναμιτίζει το ίδιο το δημοκρατικό Πολίτευμα της χώρας και αγγίζει πια τα όρια της θεσμικής εκτροπής. Η Νέα Δημοκρατία, όλες οι δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου μαζί με τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών δεν θα τους το επιτρέψουμε. Θα σταθούμε απέναντι στα σκοτεινά τους σχέδια».

afirimeno.com






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου