13 Ιουλίου 2017

Γκάφες Τσίπρα σε Κοζάνη και Καστοριά

Κάποιες γκάφες στην περιοδία του πρωθυπουργού χθες στη Δυτική Μακεδονία: Χαρακτήρισε ως ενεργοβόρο πηγή την περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, παραχώρησε το στρατόπεδο Μακεδονομάχων Κοζάνης έκτασης 400.000 στρεμμάτων (όπως είπε, αντί 400 στρεμμάτων) στο Δήμο της πόλης, μίλησε για λιμάνι ξηράς στην Καστοριά!

Πιο αναλυτικά:

ενεργοβόρος πηγή

«Είναι μεγάλη η χαρά μου να βρίσκομαι σήμερα εδώ στη Κοζάνη, εκκινώντας μια πολύ φιλόδοξη προσπάθεια για την εκπόνηση των 13 περιφερειακών αναπτυξιακών Σχεδίων, από την περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας. Την περιφέρεια που αποτελεί την ενεργοβόρο πηγή που στηρίζει ολόκληρη την Ελλάδα».

Προφανώς, την περιφέρεια που παράγει ενέργεια, που αποτελεί πηγή ενέργειας, ήθελε να τονίσει ο κ. Τσίπρας. Αντί αυτού όμως είπε το αντίθετο (ενεργοβόρος: αυτός που καταναλώνει μεγάλες ποσότητες ενέργειας για να λειτουργήσει. πχ οι ενεργοβόρες βιομηχανίες αλουμίνας). 

Στρατόπεδο «Μακεδονομάχων» έκτασης 400.000 στρεμμάτων!

«Αποδίδουμε το στρατόπεδο Μακεδονομάχων Κοζάνης, έκτασης 400.000 στρεμμάτων, στο Δήμο της πόλης! Ώστε να αξιοποιηθεί...» είπε ο πρωθυπουργός. 

Για επική γκάφα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην ομιλία του στην Κοζάνη, όπου απηύθυνε ομιλία για την παραγωγική ανασυγκρότηση, κάνουν λόγο τα τοπικά Μέσα. Όπως εξηγούν, ο πρωθυπουργός προχώρησε σε μία λανθασμένη αναφορά για το στρατόπεδο «Μακεδονομάχων» που παραχωρείται στον δήμο Κοζάνης, καθώς σύμφωνα με τα όσα είπε στην ομιλία του το στρατόπεδο έχει έκταση 400.000 στρέμματα, ενώ η έκτασή του είναι μόλις 400 στρέμματα

Σχετικό βίντεο:

Λιμάνι ...ξηράς στην Καστοριά! 

«Είναι αναγκαία η δημιουργία στην Καστοριά ενός, ας μου επιτραπεί η έκφραση, "λιμανιού ξηράς"» είπε ο πρωθυπουργός.

Η παραπάνω φράση, στα Κοίλα Κοζάνης, του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα έχει προκαλέσει απορίες και σχόλια στο διαδίκτυο, ειδικά στην περιοχή της Καστοριάς. Και αυτό γιατί σχεδόν κανείς δεν έχει αντιληφθεί τι ακριβώς εννοεί με το «λιμάνι ξηράς» ο πρωθυπουργός, ο οποίος μάλλον επιχείρησε ένα όχι και τόσο επιτυχημένο λογοπαίγνιο. 


Είπε όμως σήμερα και μια ωραία "ατάκα" ο κ. Τσίπρας: «Ο σκύλος για να προστατεύει δεν χρειάζεται πάντα να γαυγίζει».

Μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τις τουρκικές απειλές για τις γεωτρήσεις της Λευκωσίας στην κυπριακή ΑΟΖ και στον απόηχο της κατάρρευσης των συνομιλιών για το Κυπριακό στην Ελβετία. «Ο σκύλος για να προστατεύει δεν χρειάζεται πάντα να γαυγίζει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός κατά την κοινή συνέντευξή του με τον πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, επικαλούμενος ρήση που αφορά την εξωτερική πολιτική.


Πηγές: Στοιχεία από kozan.griefimerida.grkathimerini.gryoutube.com






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου