8 Ιουλίου 2017

Η Ενωση Δικαστών και και Εισαγγελέων επικρίνει Παπαγγελόπουλο και Πολάκη

«Η αντιμετώπιση της Δικαιοσύνης ως "θεσμικού εμποδίου" είναι άκρως επικίνδυνη λογική, που τελικά συμβάλλει καθοριστικά στην αμφισβήτηση του κράτους δικαίου. Η ζημία που γίνεται στην Χώρα και στην Δημοκρατία από τέτοιες δηλώσεις είναι ανυπολόγιστη» τονίζει σε χθεσινή ανακοίνωσή της η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, αναφερόμενη στην «νέα κλιμακούμενη επίθεση της εκτελεστικής κατά της δικαστικής εξουσίας» με «μοναδική επιδίωξη καιροσκοπικά πολιτικά οφέλη» όπως σημειώνει.

Με την ανακοίνωσή της η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων απαντά στην πρόφατη τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλου στη Βουλή για την υπόθεση Παπαντωνίου«Η Δικαιοσύνη εκτός από μαντήλι στα μάτια πρόσθεσε κι ωτοασπίδες για να μην ακούει» είχε αναφέρει ο υπουργός. Απαντά επίσης στο πλήθος από τις δημόσιες τοποθετήσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη. 

Ολόκληρη η ανακοινωση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων 
(Δελτίο Τύπου 260/7.7.2017) έχει ως εξής:

Η αντιμετώπιση της Δικαιοσύνης ως θεσμικού εμποδίου

Τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε μια νέα κλιμακούμενη επίθεση της εκτελεστικής κατά της δικαστικής εξουσίας. Αμφισβητείται δε για πρώτη φορά σε τέτοια έκταση η νομιμότητα των αποφάσεων των τριών ανωτάτων δικαστηρίων της Χώρας μας και μάλιστα των ολομελειών αυτών. 
Με αφορμή τις δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης στην Βουλή στις 5.7.2017 και την σφοδρή κριτική του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας σε δικαστικές αποφάσεις η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για τον ανεύθυνο τρόπο με τον οποίο όργανα της Πολιτείας προσεγγίζουν ζητήματα απονομής της Δικαιοσύνης. 
Είναι κατ’ αρχήν κοινά αποδεκτό ότι κάθε έρευνα για την διαπίστωση πειθαρχικών ή και ποινικών παραπτωμάτων δικαστικών λειτουργών κατά την εκτέλεση των δικαιοδοτικών τους καθηκόντων είναι επιβεβλημένη. Για την έρευνα όμως αυτή αρμοδιότητα έχουν μόνο τα προβλεπόμενα από το Σύνταγμα όργανα, ενώ είναι ανεπίτρεπτη η εκ των προτέρων ‘’έκδοση αποφάσεων’’ από οποιονδήποτε. 
Οι αστήρικτες και συκοφαντικές επιθέσεις στη Δικαιοσύνη και η αθεμελίωτη κριτική στις αποφάσεις που εκδίδονται δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται ούτε ως απόδειξη «εντιμότητας» και «διαφάνειας» του πολιτικού προσωπικού, ούτε ως μαρτυρία φιλολαϊκού και φιλεργατικού προσανατολισμού μιας Κυβέρνησης. Ιδιαίτερα όταν για την θεμελίωση της επιχειρηματολογίας εκλαϊκεύονται επιστημονικές έννοιες και τους προσδίδεται εντελώς αντιεπιστημονικό περιεχόμενο με μοναδική επιδίωξη καιροσκοπικά πολιτικά οφέλη. 
Η αντιμετώπιση της Δικαιοσύνης ως «θεσμικού εμποδίου» είναι άκρως επικίνδυνη λογική, που τελικά συμβάλλει καθοριστικά στην αμφισβήτηση του κράτους δικαίου. Η ζημία που γίνεται στην Χώρα και στην Δημοκρατία από τέτοιες δηλώσεις είναι ανυπολόγιστη. 
Οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί προασπίζονται και περιφρουρούν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης που αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο για κάθε αδικημένο πολίτη. 

Νέα επίθεση Πολάκη κατά της Δικαιοσύνης. 

Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογιαριασμό στο facebook ο Παύλος Πολάκης, εξαπολύει ξανά σήμερα επίθεση στη Δικαιοσύνη με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Την κατηγορεί πως δεν αφήνει την κυβέρνηση να κυβερνήσει!

Η ανάρτηση Πολάκη: 

Αν ειναι "επιστημη " οτι πρεπει να δουλευεις και να μην σε πληρωνει ο εργοδοτης σου ,ΤΟΤΕ ΠΗΓΑΜΕ ΣΕ ΑΛΛΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ.....
Αντιγυριζω :ειναι η πρωτη φορα που η δικαστικη εξουσια προσπαθει να "απαγορευσει" στην εκτελεστικη να κυβερνησει (αδειες,ιδιωτικα συνεργεια,φοροφυγαδες-λιςτες,συμβασιουχοι κλπ)
Και τελειωνω:δεν χρειαζομαστε πιστοποιητικα διαφανειας και καθαροτητας μεσω της κριτικης μας προς τις αποφασεις σας.Κριτηριο ειναι το πως ζουμε και το πως κυβερναμε .Εσεις δεν ξερατε και δεν ακουγατε οπως λεει ο Παπαγγελοπουλος(πρωην συναδελφος σας ) ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΤΕ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ!! Εμεις καταθεσαμε..... 

Πηγές: ende.gr, facebook.com


yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου