8 Ιουλίου 2017

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο όριο της αυτοδυναμίας η ΝΔ

Σε ποσοστά πιθανής κοινοβουλευτικής αυτοδυναμίας κινείται η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μέτρησης της Metron Analysis, που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Παραπολιτικά» με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταγράφει στην εκτίμηση ψήφου διαφορά 14,8% από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 37%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,2% και ακολουθούν: Χρυσή Αυγή 8,3%, Δημοκρατική Συμπαράταξη 8,1%, ΚΚΕ 8%, Ένωση Κεντρώων 3,8%, το Ποταμι 2,7%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,7%, η Πλεύση Ελευθερίας 2%, η Λαϊκή Ενότητα 1,6% και άλλο κόμμα 3,6%.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατατάσσεται πρώτος με 27% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 14%, ενώ 45% συγκεντρώνει ο «κανένας». 


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ίδια μέτρηση έχουν και οι απαντήσεις των ερωτηθέντων για τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς, σύμφωνα με τις οποίες η πλειοψηφία των πολιτών την κρίνει αρνητικά. Συγκεκριμένα στο ερώτημα "πως κρίνεται την τελική συμφωνία στο Eurogroup;" το 17% απαντά "καλή", το 68% "κακή", ενώ ποσοστό 15% απαντά "Δεν ξέρω / δεν απαντώ". Είναι χαρακτηριστικό ότι, όσο πιο υψηλό είναι το εκπαιδευτικό επίπεδο των 
ερωτηθέντων τόσο πιο αρνητικα κρίνουν την συμφωνία.

Πηγή: parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου