3 Ιουλίου 2017

Η χρήση των social media από τον Ντόναλντ Τραμπ

«Ο τρόπος που χρησιμοποιώ τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι προεδρικός, είναι σύγχρονα προεδρικός», έγραψε στο Twitter το Σάββατο ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, υπερασπιζόμενος έτσι τον τρόπο που χρησιμοποιεί τα social media, έπειτα από μια αντιπαράθεση που ξέσπασε μετά τα σχόλια που έκανε και πάλι στο Twitter για δύο παρουσιαστές τηλεοπτικού δικτύου.

Συγκεκριμένα ο Τραμπ είχε εξαπολύσει προσωπική επίθεση εναντίον της Μίκα Μπρεζίνσκι και του Τζο Σκάρμπορο, των παρουσιαστών της εκπομπής «Morning Joe» του τηλεοπτικού δικτύου MSNBC. Την Πέμπτη, ο πρόεδρος Τραμπ σε μια νέα φραστική επίθεση που εξαπέλυσε μέσω Twitter χαρακτήρισε την Μπρεζίνσκι «Τρελή Μίκα με χαμηλό δείκτη νοημοσύνης» και τον Σκάρμπορο «ψυχοπαθή Τζο». Οι δύο παρουσιαστές απάνησαν σε άρθρο τους στην στην Washington Post χαρακτηρίζοντας τον Τραμπ ψυχικά ανισόρροπο, ενώ τόνισαν πως έχει μια «άρρωστη εμμονή» με την τηλεοπτική τους εκπομπή.

«Τα ψευδή και κίβδηλα μέσα ενημέρωσης προσπαθούν σκληρά να πείσουν τους Ρεπουμπλικάνους και άλλους ότι δεν θα πρέπει να χρησιμοποιώ τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης», ανήρτησε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Όμως θυμηθείτε, κέρδισα τις εκλογές του 2016 με τις συνεντεύξεις, τις ομιλίες και τα social media», τόνισε. «Ήθελαν να μην κερδίσω τις εκλογές. Αλλά εγώ είμαι πρόεδρος και όχι αυτοί», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ. 


Εναντίον του CNN

Παράλληλα ο Αμερικανός πρόεδρος επιτέθηκε και εναντίον του CNN, αφού το τηλεοπτικό δίκτυο απέσυρε ένα άρθρο του στο οποίο ανέφερε ότι ένας από τους συμβούλους του Τραμπ ελέγχεται από το Κογκρέσο.

«Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος που βλέπω ότι το @CNN επιτέλους αποκαλύφθηκε ως #FakeNews και δημοσιογραφία σκουπιδιών. Επιτέλους!» έγραψε στην ανάρτησή του.

Δεν σταμάτησε όμως εκεί, θεώρησε καλό να στείλει και ένα πιο επιθετικό «μήνυμα». Ανάρτησε λοιπόν ένα βίντεο-παρωδία του 2007 που έδειχνε τον ίδιο να ξυλοκοπεί άγρια στο ρινγκ τον Βινς Μακμάν, ιδιοκτήτη και πρόεδρο της επιχείρησης επαγγελματικής πάλης World Wrestling Entertainment. Στο τωρινό βίντεο, φυσικά, το πρόσωπο του Μακμάν καλύπτεται με το... λογότυπο του CNN, ένα καθαρά επιθετικό μήνυμα από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η αντίδραση του CNN ήταν άμεση. Όπως τόνισε ένας εκπρόσωπος του καναλιού: «Είναι μια θλιβερή μέρα όταν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ προτρέπει σε βία ενάντια στους ρεπόρτερ. Προφανώς, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς είπε ψέματα όταν ισχυρίστηκε ότι ο Πρόεδρος δεν ενθαρρύνει τέτοιες συμπεριφορές. Αντί να ετοιμάζεται στο ταξίδι του στο εξωτερικό, την πρώτη του συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, τα προβλήματα με τη Βόρεια Κορέα και το νομοσχέδιο για την υγεία, επιδεικνύει εφηβική συμπεριφορά που ευτελίζει το αξίωμά του. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειάς μας. Ώρα να αρχίσει κι αυτός να κάνει τη δική του».

Γλώσσα ακατάλληλη για έναν πρόεδρο

Ο Τραμπ έχει επανειλημμένα κατηγορήσει το CNN για ψευδείς ειδήσεις, ενώ για τον ιστότοπο Buzzfeed έχει πει ότι είναι «ένας αποτυχημένος σωρός σκουπιδιών».

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει περισσότερους από 33 εκατομμύρια ακόλουθους στο Twitter. Οι αναρτήσεις του έχουν προκαλέσει την καταδίκη τόσο πολιτικών όσο και δημοσιογράφων.

Κάποιοι θεωρούν τη γλώσσα που χρησιμοποιεί ο Τραμπ ακατάλληλη για έναν πρόεδρο. Την Παρασκευή το κύριο άρθρο της New York Post με θέμα τα tweets του Τραμπ αποτελούνταν από τρεις μόλις λέξεις: «Σταμάτα. Απλώς σταμάτα».

Πηγές: Στοιχεία από 
protothema.gr (από τρία δημοσιεύματα) και twitter.com






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου