2 Απριλίου 2018

Συγγνώμη, με καθυστέρηση, από ΕΥΑΘ για την ταλαιπωρία των πολιτών της Θεσσαλονίκης

Σχεδόν μια εβδομάδα μετά, η Διοίκηση της ΕΥΑΘ ΑΕ αισθάνθηκε την ανάγκη να ζητήσει συγνώμη "κυρίως από τους πιο ευάλωτους κοινωνικά και οικονομικά" πολίτες της Θεσσαλονίκης, για την ταλαιπωρία που υπέστησαν στερούμενοι ένα κοινό αγαθό όπως το νερό, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας, Γιάννη Κρεστενίτη.

Η δήλωση του κ. Κρεστενίτη (01.04.2018):

"Αν και η μεγάλη και πολύ σοβαρή βλάβη του αγωγού της Αραβησσού αποκαταστάθηκε τεχνικά εντός του χρονοδιαγράμματος που είχε δοθεί από την αρχή, δηλ. το μεσημέρι της Παρασκευής 30/3/18,
Αν και η επανατροφοδότηση του δικτύου της πόλης με το νερό της Αραβησσού έχει ξεκινήσει εδώ και ένα 24ωρο, έχοντας εξασφαλίσει όλους τους απαραίτητους ελέγχους ποιότητας για το πόσιμο νερό,
Αν και καταβλήθηκαν υπεράνθρωπες προσπάθειες από τα συνεργεία της Εταιρείας,
Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης δυστυχώς ταλαιπωρήθηκαν σημαντικά στερούμενοι ενός κοινού αγαθού όπως το νερό.
Για τον λόγο αυτό η Διοίκηση της ΕΥΑΘ Α.Ε. και εγώ προσωπικά ζητούμε συγνώμη και κυρίως από τους πιο ευάλωτους κοινωνικά και οικονομικά συμπολίτες μας".

Στην ίδια ανακοίνωση (στις 01.04.2018) η ΕΥΑΘ Α.Ε. ενημερώνει τους πολίτες της Θεσσαλονίκης αναφέροντας τα εξής: 

"Οι ποσότητες νερού που εισέρχονται στο δίκτυο της πόλης αυτήν την ώρα είναι απολύτως ικανοποιητικές, δεδομένου ότι η μέση ωριαία παροχή νερού από την Αραβησσό, τον Αλιάκμονα (Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού) και συμπληρωματικές πηγές αγγίζει τα 12.000 κ.μ., ποσότητα μεγαλύτερη από τη συνηθισμένη που είναι τα 10.500 κ.μ./ώρα. Παρόλα αυτά, στις βόρειες και υψηλές περιοχές του Πανοράματος και σε τμήματα του Επταπυργίου παρουσιάζονται τμηματικά προβλήματα υδροδότησης (κυρίως λόγω υπερκατανάλωσης μετά την παρατεταμένη διακοπή), ενώ στις Συκιές θα συνεχιστεί η προγραμματισμένη διακοπή μέχρι τη 1 π.μ., ώστε να υδροδοτηθεί η Άνω Πόλη". 



Υπενθυμίζεται ότι η μεγάλη βλάβη στον κεντρικό αγωγό της Αραβησσού παρουσιάστικε την περασμένη Τρίτη (27.03.2018). Την ίδια ημέρα η ΕΥΑΘ Α.Ε. στην πρώτη για την βλάβη ανακοίνωσή της ανέφερε: 

"Λόγω σοβαρής διαρροής στον κεντρικό αγωγό που τροφοδοτεί τη Θεσσαλονίκη με νερό από τις πηγές Αραβησσού, θα υπάρξουν προβλήματα υδροδότησης σε όλο το Πολεοδομικό Συγκρότημα εντός του επόμενου 24ώρου. Τα συνεργεία της ΕΥΑΘ εργάζονται εντατικά ήδη από το απόγευμα στο σημείο και θα συνεχίσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ παράλληλα γίνονται οι απαραίτητες διευθετήσεις στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης, ώστε να υπάρξει καλύτερη κατανομή του διαθέσιμου νερού σε όλες τις περιοχές. Ο κεντρικός αγωγός της Αραβησσού τροφοδοτεί με 80.000 - 90.000 κ.μ. νερού την ημέρα το δίκτυο της Θεσσαλονίκης. Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση τις πρωινές ώρες για την εξέλιξη της βλάβης". 

Στις 30.03.2018 η ΕΥΑΘ ΑΕ ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της χρήσης 2017. Σύμφωνα με αυτά: 

Αύξηση καθαρών κερδών 32% παρουσίασε η ΕΥΑΘ Α.Ε. στο σύνολο της οικονομικής χρήσης 2017, με σταθερό κύκλο εργασιών, συνεπές πρόγραμμα κοινωνικής πολιτικής, σημαντικά όμως μειωμένα τα λειτουργικά και τα έξοδα διοίκησης. 

Ειδικότερα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών παρέμεινε ουσιαστικά σταθερός και ανήλθε σε 73,4 εκατ. ευρώ έναντι 73,3 εκατ. της προηγούμενης χρήσης (οριακή αύξηση 0,17%). Τα μικτά κέρδη ανήλθαν σε 30,14 εκατ. ευρώ έναντι 29,50 εκατ. το 2016, σημειώνοντας αύξηση 2,2%, και τα προ φόρων κέρδη έφτασαν τα 24,9 εκατ. ευρώ έναντι 21,77 εκατ. την προηγούμενη χρήση, μια αύξηση της τάξεως του 14,52%. Τα μετά φόρων κέρδη έφτασαν τα 16,45 εκατ. ευρώ έναντι 12,45 εκατ. το 2016, παρουσιάζοντας αύξηση 32,05%.

Πηγή: eyath.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου