5 Απριλίου 2018

Facebook: Προσωπικά στοιχεία 87 εκατ. χρηστών κατέληξαν στην Cambridge Analytica

Το Facebook ανακοίνωσε αργά χθες ότι η εταιρεία πολιτικών συμβούλων Cambridge Analytica, που μεταξύ άλλων είχε εργαστεί και στην προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ για τις εκλογές του 2016, ενδέχται να είχε αποκτήσει πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα 87 εκατομμυρίων χρηστών και όχι μόνο 50 εκατομμυρίων, όπως ήταν η προηγούμενη εκτίμηση.

"Συνολικά, πιστεύουμε ότι οι προσωπικές πληροφορίες έως και 87 εκατομμυρίων χρηστών -οι περισσότεροι εκ των οποίων βρίσκονται στις ΗΠΑ- αποκτήθηκαν αθέματα από την Cambridge Analytica", ανέφερε η εταιρεία του Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Την πληροφορία αυτή έδωσε στη δημοσιότητα ο επικεφαλής του τεχνολογικού τομέα του Faceboo Μάικ Σρέπφερ, σε μια ανάρτησή του που αφορούσε τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει η εταιρεία προκειμένου να περιορίσει την πρόσβαση τρίτων στα προσωπικά δεδομένων των χρηστών του Facebook. 

Εν τω μεταξύ ανακοινώθηκε ότι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, δέχθηκε να καταθέσει στις 11 Απριλίου ενώπιον της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων σχετικά με το σκάνδαλο της εκμετάλλευσης προσωπικών δεδομένων χρηστών του Facebook από την εταιρεία Cambridge Analytica.

Ο ρεπουμπλικανός Γκρεγκ Γουόλντεν, πρόεδρος της επιτροπής Εμπορίου και Ενέργειας της Βουλής, και ο δημοκρατικός Φρανκ Παλόουν, που είναι μέλος της, εξέφρασαν την ελπίδα ότι η κατάθεση του Ζάκερμπεργκ «θα επιτρέψει στους Αμερικανούς να καταλάβουν καλύτερα τι γίνονται τα προσωπικά δεδομένα τους στο Ίντερνετ». «Εκτιμάμε το γεγονός ότι ο Ζάκερμπεργκ δέχεται να καταθέσει ενώπιον της επιτροπής και βιαζόμαστε να απαντήσει στις ερωτήσεις μας στις 11 Απριλίου», δήλωσαν οι κοινοβουλευτικοί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου