4 Μαΐου 2018

"Επίθεση" από το fund QCM οδηγεί σε limit down την Folli Follie

"Επίθεση" από το βρετανικό hedge fund QCM δέχεται η ελληνική εισηγμένη εταιρεία Folli Follie, το οποίο δηλώνει ότι η μετοχή της "είναι υπερτιμημένη τη στιγμή που η εταιρεία είναι αντιμέτωπη με πολλά προβλήματα". Για "Το ανυπόστατο, ψευδές, συκοφαντικό και παραπλανητικό" δημοσίευμα κάνει λόγο σε ανακοίνωση της η Folli Follie. Στο -30% αυτή την ώρα (στις 12.50) η μετοχή της Folli Follie στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Πιο αναλυτικά:

"Επίθεση" από το fund QCM οδηγεί σε limit down την Folli Follie

"Επίθεση" από το βρετανικό hedge fund Quintessential Capital Management (QCM) δέχεται η ελληνική εισηγμένη εταιρεία Folli Follie, το οποίο δηλώνει ότι είναι short στην μετοχή της καθώς "είναι υπερτιμημένη τη στιγμή που η εταιρεία είναι αντιμέτωπη με πολλά προβλήματα". Παράλληλα, το fund επισημαίνει ότι στην πραγματικότητα ο όμιλος έχει 64 σημεία πωλήσεων στην Κίνα ενώ έχει δηλώσει πως διαθέτει 240 και "πιθανώς έχει 289 σημεία πώλησης διεθνώς ενώ στα τέλη του 2016 είχε δηλώσει πως διαθέτει 630". Το QCM όπως σημειώνει, ανησυχεί για την ικανότητα της FF Group να αποπληρώσει τα χρέη της.

Ειδικότερα, σε παρουσίαση που έκανε το fund στη Νέα Υόρκη, σημείωσε ότι μετά από ανάλυση των οικονομικών μεγεθών της Folli Follie, έχει ανησυχίες ότι οι οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας δεν απεικονίζουν ακριβή στοιχεία. Ανησυχεί ότι η εταιρεία οδεύει προς σοβαρή οικονομική δυσπραγία και ότι η μετοχή της είναι υπερβολικά υπερτιμημένη.



Η έκθεση του Quintessential Capital Management, μέλος του ομίλου Forbes Finance Council, οδηγεί τη μετοχή στο limit down σήμερα. Ο τίτλος της Folli Follie έφτασε να υποχωρεί στα 10,74 ευρώ και σε χαμηλά πενταετίας, σημειώνοντας απώλειες 29,99% με τον όγκο μάλιστα να εκτοξεύεται.

Συγκεκριμένα, το QCM, επισημαίνει μεταξύ άλλων και τα εξής:

"Το δίκτυο των σημείων πώλησης (POS) εμφανίζεται σημαντικά μικρότερο από το αναμενόμενο.(...) Επισκεφθήκαμε πολλά POS της FF σε βασικές στρατηγικές τοποθεσίες (π.χ. Νέα Υόρκη και Τόκιο, Ιαπωνία) και επιβεβαιώνουμε ότι πολλά κρίσιμα περιουσιακά στοιχεία που η εταιρεία εξακολουθεί να εμφανίζει στο δικό της site (π.χ. καταστήματα FF Soho ή FF Madison Avenue), είναι πράγματι κλειστά. (...)

Οικονομική ανάλυση: Τα επίσημα στοιχεία της FF δείχνουν αύξηση των εσόδων και των κερδών, αλλά συνεχώς αρνητική ελεύθερη ταμειακή ροή, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας εξηγείται από το μεγάλο και αυξανόμενο κεφάλαιο κίνησης στις θυγατρικές της στην Ασία. Το ποσό των εισπρακτέων λογαριασμών και τα αποθέματα των θυγατρικών της FF στην Ασία φαίνονται ξεκάθαρα δυσανάλογα σε σχέση με τους ανταγωνιστές της.

Κινεζικές θυγατρικές: Η FF δηλώνει έσοδα ύψους 1 δισ. δολαρίων από την Ασία, από τα οποία πιθανώς η Κίνα κατέχει το μερίδιο του λέοντος (το 70% του ασιατικού δικτύου είναι εκεί). Παραδόξως, διαπιστώσαμε ότι το μόνο δύο κινεζικές θυγατρικές της FF, Fu Li Fu Lei και Binlianyun, παράγουν μόνο περίπου 40 εκατομμύρια δολάρια έσοδα και μαζί έχουν περίπου 50 POS μόνο.

Ανησυχίες σχετικά με τους ελεγκτές. μετά τον έλεγχο των λογαριασμών για αρκετά χρόνια μέσω της Baker Tilly (λογιστική εταιρεία), η FF άλλαξε πρόσφατα στην Ecovis μια σχετικά άγνωστη επιχείρηση. Επιπλέον, οι ελεγκτές της οντότητας που ενοποιούν τις πωλήσεις της FF στην Ασία, συνολικού ύψους περίπου 1 δισ. δολαρίων, φαίνεται να είναι μία σκοτεινή επιχείρηση με προσωπικό μόνο δύο ατόμων". (...)

Folli Follie: Ανυπόστατο, ψευδές, συκοφαντικό και παραπλανητικό το δημοσίευμα της QCM

"Το σημερινό δημοσίευμα της Quintessential Capital Management είναι ανυπόστατο, ψευδές, συκοφαντικό και παραπλανητικό με άμεσο αποτέλεσμα τη ζημία των συμφερόντων της εταιρείας και των μετόχων της", υπογραμμίζει σε ανακοίνωση της η FOLLI-FOLLIE.

Η εταιρεία σημειώνει ταυτόχρονα ότι "επιφυλάσσεται να επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση προς το επενδυτικό κοινό με αναλυτικά στοιχεία διάψευσης των κατ' ιδίαν ψευδών πληροφοριών και στοιχείων που αναφέρονται στο εν λόγω δημοσίευμα".

Επισημαίνει τέλος ότι "έχει ήδη αναθέσει στους νομικούς συμβούλους της να κινηθούν με οποιοδήποτε τρόπο κρίνουν σκόπιμο προκειμένου να προασπίσουν, σε αστικό και ποινικό επίπεδο, τα δικαιώματα της Εταιρείας, των μετόχων της και εν γένει του επενδυτικού κοινού". 


Στο Χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα 

Τελικά η μετοχή της Folli Follie έκλεισε σήμερα Παρασκευή στο Χρηματιστήριο Αθηνών στο limit down και στα 10,74 ευρώ, σημειώνοντας απώλειες 29,99%, με αυξημένο όγκο συναλλαγών και με τους πωλητές να προσφέρουν πάνω από 1,3 εκατ. τεμάχια στο κλείσιμο. Παράλληλα και τα ομόλογα της Folli Follie σημειώνουν ισχυρή πτώση κατά 35,7% και διαμορφώνονται στο επίπεδο του 60 (bid). 

Πηγή: capital.gr






yle="text-align: center;">

4 σχόλια:

  1. Η απάντηση της Folli Follie στην έκθεση της QCM. Το σύνολο των στοιχείων που περιλαμβάνει η έκθεση της Quintessential Capital Management (QCM) διαψεύδει η Folli Follie. Με ανακοίνωσή της, η εταιρεία απαντά στα σημεία, πάνω στα οποία το fund στήριζε τις αρνητικές εκτιμήσεις του: Για το Δίκτυο Σημείων Λιανικής η εταιρεία αναφέρει ότι το 2016 τα Σημεία Λιανικής Πώλησης για το Folli Follie brand, τα οποία ήταν σε λειτουργία, ήταν 634, ενώ το 2017 ανέρχονταν σε 587. Τονίζει ότι τα καταστήματα στη Madison and Soho έχουν αναβαθμιστεί και έχουν μεταφερθεί στο Νέο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου. Ενημερώνει ότι η αρνητικές ελεύθερες ταμειακές ροές οφείλονται στο επιχειρηματικό μοντέλο χονδρικής του Ομίλου. Οι δύο κινεζικές θυγατρικές που αναφέρονται στην έκθεση αποτελούν ένα μικρό μόλις μέρος των κινεζικών και γενικότερων ενοποιημένων δραστηριοτήτων λιανικής της περιοχής περιοχής Ασίας - Ειρηνικού. Αναφορικά τους ορκωτούς ελεγκτές, η Folli Follie επισημαίνει ότι η Ecovis κατατάσσεται 18η μεταξύ των παγκόσμιων ελεγκτικών εταιρειών. Από naftemporiki.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε σημερινή του δήλωση ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Folli Follie, προανήγγειλε την προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά του αμερικανικού hedge fund Quintessential Capital Management, που με έκθεσή του την Παρασκευή αμφισβητούσε εκ βάθρων την οικονομική και εμπορική θέση του ομίλου Folli Follie. Επίσης μεταξύ άλλων αναφέρει ότι δεσμεύοται 1) να ενημερωθούν πλήρως εντός της αυριανής ημέρας οι εποπτικές αρχές της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και να τεθούν υπόψη τους όλα τα στοιχεία που διαψεύδουν το περιεχόμενο της επίμαχης έκθεσης και 2) να ακολουθήσει πλήρης και αναλυτική ενημέρωση του επενδυτικού κοινού. kathimerini.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρέμβαση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είχαμε σήμερα το πρωί για την υπόθεση της Folli Follie και την έκθεση της Quintessential Capital Management. Η Επιτροπή προχωρά στις ακόλουθες ενέργειες. 1. Θα ζητήσει από την εισηγμένη εταιρεία, να προβεί σε πρόσθετο ανεξάρτητο έλεγχο στοιχείων των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεών της για την χρήση 2017, από αναγνωρισμένη διεθνή ελεγκτική εταιρεία. 2. Έχει ζητήσει από την Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων να προβεί σε ποιοτικό έλεγχο της εργασίας του ορκωτού ελεγκτή-λογιστή της FFG επί των οικονομικών της καταστάσεων, για την οικονομική χρήση 2017. 3. Θα ζητήσει από το επενδυτικό κεφάλαιο Quintessential Capital Management να προβεί σε αναλυτική επεξήγηση των επιχειρημάτων που παραθέτει στην ως άνω έκθεση, προσκομίζοντας τα σχετικά στοιχεία. 4. Έχει ήδη ξεκινήσει διερεύνηση των συναλλαγών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το δεύτερο στη σειρά limit down (-30%) της Folli Follie σήμερα με ανεκτέλεστες πωλήσεις 464,7 χιλ. τεμαχίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή