12 Απριλίου 2019

Το Σκίτσο της Ημέρας 12.4.2019

Η συνάντηση του υποψήφιου ευρωβουλευτή και πρώην υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή με τον μητροπολίτη Αμβρόσιο, γνωστό για τις ακροδεξιές απόψεις του προκάλεσε σάλο στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Σκίτσο (μια selfie) του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή".

Το ρεπορτάζ, 
(από σχετικά δημοσιεύματα στα 
tanea.gr και iefimerida.gr):

Στο Μέγαρο Μαξίμου υπήρξε έντονη ενόχληση για τη συνάντηση 
του υποψήφιου ευρωβουλευτή και πρώην υπουργού, κ. Κουρουμπλή με τον μητροπολίτη Αμβρόσιο, καθώς και τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν. Μια ενόχληση που μεταφέρθηκε στον Π. Σκουρλέτη ο οποίος και τηλεφώνησε στον υποψήφιο ευρωβουλευτή για να του κάνει παρατηρήσεις.

«Στο πλαίσιο της περιοδείας μου στην Αχαΐα, επισκέφθηκα το Αγάπης Μέλαθρον «O Άγιος Χαράλαμπος», το ίδρυμα αγάπης και προστασίας ηλικιωμένων στο Αίγιο, όπου με υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ.Αμβρόσιος», έγραψε ο αρχικά κ.Κουρουμπλής και συνόδευσε την ανάρτηση με φωτογραφίες από τη συνάντηση. 


Λίγες ώρες αργότερα οι σχετικές φωτογραφίες αφαιρέθηκαν καθώς μεσολάβησε το οργισμένο τηλεφώνημα του Πάνου Σκουρλέτη.

Σε μια χρονική στιγμή που στον ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να αντεπιτεθούν επικοινωνιακά με τη Novartis και να κατηγορήσουν τη ΝΔ για ακροδεξιά αντζέντα ήρθε ο Π. Κουρουμπλής να γκρεμίσει κι αυτήν την τακτική.

Σημειώνεται ότι ο μητροπολίτης Αμβρόσιος είναι ένθερμος υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής. Οι δηλώσεις του κατά καιρούς έχουν προκαλέσει σάλο. Ειδικά για τον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά έχει γράψει: «Οι παράγοντες του πολιτικού σχήματος "Πρώτη φορά Αριστερά" είναι οι υπεύθυνοι και πρωτεργάτες αυτού του συντελεσθέντος εγκλήματος! Καταστρέφουν την Ελλάδα μας, πολεμούν την Ορθοδοξία μας! …».

Η περίπτωση Κουρουμπλή όμως έρχεται να προστεθεί και σε άλλες γκάφες που έγιναν με το ευρωψηφοδέλτιο και αυτό δημιούργησε μεγάλο εκνευρισμό στον ΣΥΡΙΖΑ. 
Η πρώτη ήταν η συμπερίληψη στη λίστα της Μυρσίνης Λοΐζου, κόρης του Μάνου Λοΐζου, που αποκαλύφθηκε ότι όχι μόνο εισέπραττε παρανόμως τη σύνταξη της μητέρας της, χρόνια αφότου εκείνη είχε αποβιώσει, αλλά είχε διακριθεί και σε αναρτήσεις υπέρ της τρομοκρατίας. Τελικά αναγκάστηκε να παραιτηθεί.

Ακολούθησε η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Πέτρου Κόκκαλη που δημιούργησε αμηχανία στους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι έχουν ανδρωθεί με το αφήγημα της διαπλοκής. Στο τέλος ήρθε και η ανακοίνωση του Παναγιώτη Λάμπρου (έχει καταγράφει στους συμπαθούντες την τρομοκρατία, ενώ ήταν μάρτυρας υπεράσπισης του Ηρακλή Κωστάρη, ενός εκ των δολοφόνων του Παύλου Μπακογιάννη), που μπορεί να ικανοποίησε τον βαθύ ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ενόχλησε τους μετριοπαθείς και σίγουρα τους συνεργαζόμενους της Κεντροαριστεράς με το κυβερνών κόμμα.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου