9 Απριλίου 2019

Πάρος και Μήλος στις 10 καλύτερες προτάσεις του Travel+Leisure για διακοπές

Δύο νησιά των Κυκλάδων περιλαμβάνει στις 10 καλύτερες προτάσεις του για διακοπές σε νησιά σε όλο τον κόσμο το ταξιδιωτικό περιοδικό Travel+Leisure. Πρόκειται για τη Μήλο και για την Πάρο, με το ταξιδιωτικό περιοδικό να τα συγκρίνει με διάσημους ταξιδιωτικούς προορισμούς όπως οι Μπαχάμες, οι Μαλδίβες και το Μπαλί.

Ξεκινώντας το δημοσίευμα, σημειώνει πως «είτε εξερευνάτε αρχαία αντικείμενα στην Πάρο είτε είστε με ψαροντούφεκο στις Μπαχάμες, τα νησιά αυτά θα σας προσφέρουν αξέχαστες διακοπές. Οι λάτρεις της ηλιοφάνειας θα βρουν κρυστάλλινα νερά και εκπληκτικές ακτές στη Μήλο, ενώ η Πάρος, με την ηρεμία της και με τους απίστευτους σχηματισμούς από γρανίτη, κερδίζει τους επισκέπτες που θέλουν να την εξερευνήσουν».

Εστιάζοντας περαιτέρω στη Μήλο, το Travel+Leisure παρατηρεί πως έχει εξίσου όμορφες παραλίες με τη Μύκονο, αλλά και μεγαλύτερη προϊστορία, κι ας «λαμβάνει όλη την αγάπη» το «νησί των ανέμων». 

Σαρακήνικο στη Μήλο

«Εδώ θα βρείτε κατακόμβες που ανταγωνίζονται αυτές της Ρώμης, ένα ανοικτό ορυχείο, τα ερείπια ενός αμφιθεάτρου και πολλά θαλάσσια, λαογραφικά και αρχαιολογικά μουσεία που θα σας κρατήσουν απασχολημένους κατά τη διάρκεια της ημέρας», επισημαίνει το περιοδικό. Σε ό,τι αφορά τις παραλίες της Μήλου, το T+L ξεχωρίζει το Τσιγκράδο, αν και διευκρινίζει πως δεν είναι εύκολη η πρόσβαση σε αυτό.

«Ταξιδεύοντας» στην Πάρο, το περιοδικό αναφέρει πως ψηφίστηκε ως καλύτερος ευρωπαϊκός νησιωτικός προορισμός για φέτος. «Εδώ θα πάρετε όλη τη γοητεία της Μυκόνου χωρίς την τρέλα», τονίζεται στο δημοσίευμα, με το περιοδικό να αναφέρεται και στην Παναγιά την Εκατονταπυλιανή. 

Παναγία η Εκατονταπυλιανή στην Παροικιά της Πάρου

Από τις παραλίες, το T+L ξεχωρίζει τις Κολυμπήθες (φωτογραφίες πρώτη επάνω αριστερά και κάτω), όπου «οι όρμοι και οι βράχοι σας παρακαλούν να κάνετε ηλιοθεραπεία πάνω τους», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει το περιοδικό. Τέλος, για τους λάτρεις της ιστορίας προτείνει μια επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο, σημειώνοντας πως είναι γεμάτο με ελληνιστικούς και ρωμαϊκούς θησαυρούς.

Κολυμπήθες στην Πάρο

Σε ό,τι αφορά του υπόλοιπους οκτώ νησιωτικούς προορισμούς που συμπληρώνουν την κορυφαία δεκάδα, το Travel+Leisure περιλαμβάνει στη λίστα του τα νησιά Εξούμα στις Μπαχάμες, τις Εβρίδες στη Σκωτία, τις Αζόρες στην Πορτογαλία, το Μπαλί στην Ινδονησία, τις Μαλδίβες, τη νήσο Βανκούβερ του Καναδά, την Τασμανία της Αυστραλίας και Το Νησί Γουαϊχέκε της Νέας Ζηλανδίας.

Πηγή: naftemporiki.gr

Κάποιες από τις σχετικές με την Πάρο αναρτήσεις μας:
Κάποιες μέρες στην Πάρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου