20 Απριλίου 2019

Βίγκαν: Να μπει τέλος στο σούβλισμα αρνιών...

Κρατώντας πλακάτ με φωτογραφίες σφαγμένων προβάτων ή αμνοεριφίων που πρόκειται να οδηγηθούν στο σφαγείο, μερικές δεκάδες βίγκαν* πραγματοποίησαν το Σάββατο συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, ζητώντας να μπει τέλος στο βάρβαρο, όπως το χαρακατηρίζουν, έθιμο της σφαγής και σουβλίσματος του αρνιού.

Οι συγκεντρωμένοι, στην σιωπηλή αυτή διαμαρτυρία, τόνιζαν ότι το Πάσχα είναι γιορτή αγάπης και όχι θανάτου, ενώ επισήμαναν ότι τα ζώα τα κακομεταχειρίζονται πριν θανατωθούν και διατεθούν προς πώληση. 



Κάποια από τα συνθήματα που συνόδευαν τις φωτογραφίες: "Η σφαγή δεν είναι γιορτή", "Γιορτή αγάπης ή θανάτου;", "Η κόλαση είναι άδεια... όλοι οι δαίμονες βρίσκονται εδώ!", "Τι ακριβώς γιορτάζουμε... όταν απαξιώνουμε τη ζωή όλων των άλλων όντων;", "Γιορτάζουμε την ανάσταση της αγάπης σταυρώνοντας εκατομμύρια αθώα αρνάκια", "Η ζωή τους δεν μας ανήκει" κλπ.

Οι ακτιβιστές της ομάδας «Vegan for Life» χαρακτήρισαν το έθιμο με το σούβλισμα του αρνιού «βάρβαρο» και ζήτησαν την κατάργηση του. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που διοργανώνονται τέτοιου είδους διαμαρτυρίες κοντά σε έθιμα θρησκευτικών εορτών, ενώ δεν λείπουν ούτε από την Ελλάδα περιστατικά βίαιου ακτιβισμού κατά κρεοπωλείων. 

Πηγές: protagon.gr, cnn.gr

*Η λέξη vegan, (προφέρεται [/ˈviːgən/], προήλθε από τη λέξη vegetarian που σημαίνει χορτοφάγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου