11 Απριλίου 2019

Ευ. Βενιζέλος: Ζήτημα παραγραφής της σκευωρίας Novartis δεν τίθεται

Σκληρή απάντηση σχετικά με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και το πρωτοσέλιδο της Αυγής, το οποίο αναφέρει «Κυνική ομολογία Βενιζέλου για το σκάνδαλο Novartis: ΝΔ και ΚΙΝΑΛ στοχεύουν στην παραγραφή!», δίνει ο πρώην υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Η πολλή θλίψη για την κατάρρευση της σκευωρίας Novartis έχει προκαλέσει σύγχυση στον ΣΥΡΙΖΑ, την Αυγή και όλο το γνωστό σύστημα. Μεθοδεύουμε, λένε, παραγραφή μέσω της διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος! Γιατί να απασχολεί το ζήτημα της παραγραφής τα θύματα της σκευωρίας τώρα μάλιστα που η υπόθεση τίθεται και τυπικά στο αρχείο;» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας: 

«Ας μην ανησυχούν λοιπόν. Ζήτημα παραγραφής της σκευωρίας, δηλαδή της έσχατης προδοσίας που έχει διαπραχθεί δεν τίθεται. Υπάρχει χρονική άνεση για τη διερεύνηση».

Ο κ. Βενιζέλος καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να αντιληφθεί τις συνέπειες που έχει η προσπάθεια εργαλειοποίησης του Συντάγματος στην οποία, όπως λέει, «επένδυσαν πολλές ελπίδες».

Επισημαίνοντας ότι «στο ζήτημα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας κατάφεραν να δώσουν στην απλή πλειοψηφία της επόμενης Βουλής τη δυνατότητα να αναθεωρήσει τις σχετικές διατάξεις και να εκλέξει ΠτΔ μόνη της», ο κ. Βενιζέλος υπογραμμίζει ότι «στο ζήτημα της σκευωρίας Novartis επιχείρησαν μέσω της αναθεώρησης να νομιμοποιήσουν αναδρομικά την παραβίαση του Συντάγματος και τις παράνομες ενέργειες που έκαναν -σε αντίθεση προς την πάγια νομολογία- προκειμένου να προωθήσουν το άθλιο σχέδιο τους».

Και συνεχίζει: «Το Σύνταγμα όμως ανθίσταται και εκδικείται. Η αντιπολίτευση υπερψήφισε την ανάγκη αναθεώρησης του άρθρου 86 καταψήφισε όμως τη θρασεία πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να προστεθεί διάταξη που ουσιαστικά να λέει ότι ‘’οι μεθοδεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση Novartis καθίστανται αναδρομικά σύμφωνες με το Σύνταγμα’’! Το μόνο που κατάφεραν έτσι είναι να έχει καταγραφεί με τον πιο πανηγυρικό τρόπο η προσπάθεια τους να στήσουν το αντίστροφο σκάνδαλο Novartis, δηλαδή τη σκευωρία σε βάρος όχι δέκα προσώπων αλλά θεμελιωδών θεσμών του πολιτεύματος, όπως η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και η διάκριση των εξουσιών.

Αυτά δεν τα είπα για πρώτη φορά χθες στο δελτίο ειδήσεων του Σκάι. Τα έχω πει πολλές φορές στη Βουλή. Ας πρόσεχαν», καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Βενιζέλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αμέσως μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στην υπόθεση Novartis και το κλείσιμο του φακέλου σχετικά με τον ίδιο, είχε δηλώσει: «Το σκάνδαλο Novartis είχα πει εξαρχής ότι είναι αντίστροφο. Αφορά αυτούς που οργάνωσαν τη σκευωρία. Την πιο μεγάλη και την πιο κακοφτιαγμένη πολιτική σκευωρία των τελευταίων δεκαετιών. Αυτό το αντίστροφο σκάνδαλο είναι ογκώδες και αυταπόδεικτο. Αποτελεί προσβολή του πολιτεύματος και ως εκ τούτου δεν έχουμε δικαίωμα να το υποβαθμίσουμε ή να το λησμονήσουμε. Δεν αφορά όσους θίχτηκαν προσωπικά αλλά τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου». 

Πηγές: evenizelos.gr, naftemporiki.gr, skai.gr

Σχετική ανάρτηση: Μήπως το σκάνδαλο Novartis είναι αντίστροφο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου