19 Απριλίου 2019

Τα Νεά: Το στημένο σχέδιο «Πυθία» το γνώριζε και ο Κώστας Καραμανλής

«Μούφα» ο σχεδιασμός για απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού. Το νέο έγγραφο που αποκαλύπτουν τα «ΝΕΑ» εκθέτει όσους ήθελαν να δημιουργήσουν ένα στημένο σκηνικό. 

Νέα στοιχεία για την στημένη υπόθεση περί απόπειρας δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή, γνωστού και ως σχεδίου «Πυθία» φέρνει στο φως ο Γιώργος Παπαχρήστος. Οπως αποκαλύπτει στη στήλη του Στίγμα στα «Νέα», ο πρώην πρωθυπουργός ήταν ενήμερος για το κατασκευασμένο σχέδιο, ότι δηλαδή δεν υπήρχε επί της ουσίας καμιά απειλή. Η υπόθεση αυτή είναι στα δικαστήρια, χωρίς να υπάρχει κάποιος κατηγορούμενος και πλέον χωρίς να υπάρχει και ουσιαστική δικογραφία. Την Παρασκευή αναβλήθηκε η δίκη για τις 14 Μαίου.

Λέει, μεταξύ άλλων, συγκεκριμένα το Στίγμα:

Ενα νέο έγγραφο που φέρνουν σήμερα στη δημοσιότητα «ΤΑ ΝΕΑ» αποδεικνύει ότι το γραφείο του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, είχε ενημερωθεί από τα πιο έγκυρα χείλη, από τον διορισμένο από τον ίδιο διοικητή της ΕΥΠ πρέσβη Ι. Κοραντή, ότι η περίφημη «Πυθία» δεν ήταν τίποτε περισσότερο από μια κατασκευή, από ένα κακοστημένο σενάριο, το οποίο επεξεργάστηκαν κάποιοι προς ίδιον όφελος. 

Σύμφωνα με το έγγραφο που έχουν στη διάθεσή τους «ΤΑ ΝΕΑ», αυθημερόν, δηλαδή στις 17 Μαρτίου του 2009, το ιδιαίτερο γραφείο του κ. Καραμανλή, παρέλαβε και πρωτοκόλλησε το υπ΄ αριθμόν 509/ 17-3-2009, «άκρως απόρρητο - προσωπικό, ειδικού χειρισμού δελτίο ενημέρωσης», το οποίο αναφέρει ότι η «Πυθία» ουδέποτε υπήρξε, ήταν μια κατασκευή, «με στόχο» - όπως αναφέρει το δελτίο - «την παραπληροφόρηση των Κρατικών Αρχών της χώρας και την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων σκοπιμοτήτων».

Το έγγραφο παρέλαβε ο εντεταλμένος ως προς αυτό, υπάλληλος Β.Κ. (για ευνόητους λόγους παραλείπει το όνομά του), υπέγραψε με την υπογραφή του, και με το χέρι του έχει σημειώσει πάνω πάνω στη σελίδα την ένδειξη κ. Π/Θ (δηλαδή, για τον κ. πρωθυπουργό)...

Το έγγραφο, σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, απαντάει με τον καλύτερο τρόπο σε όλους εκείνους που επιχειρούν από χθες το πρωί να ακυρώσουν την αποκάλυψη των «ΝΕΩΝ» (αλλά και της «Εφ. Συν.») για την υποτιθέμενη απόπειρα δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, ισχυριζόμενοι ότι το υπ΄ αριθμόν 509/ 17-3-2009, «άκρως απόρρητο - προσωπικό, ειδικού χειρισμού δελτίο ενημέρωσης» στην πραγματικότητα δεν υφίσταται ως δελτίο πληροφοριών, αλλά είναι ένα έγγραφο που διακινήθηκε στο εσωτερικό της ΕΥΠ μεταξύ των υπηρεσιών της!

Αν ήταν εσωτερικής αλληλογραφίας όμως το έγγραφο, έστω και με αυτό το περιεχόμενο, δεν θα έφτανε ποτέ στο Μέγαρο Μαξίμου. Γιατί πολύ απλά εκεί φτάνουν μόνο δελτία πληροφοριών τα οποία έχουν εγκριθεί από τον διοικητή της ΕΥΠ...

Πηγή: tanea.gr

Ολόκληρο το άρθρο στο:
Αποκάλυψη: Το στημένο σχέδιο «Πυθία» το γνώριζε και ο Κώστας Καραμανλής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου