5 Απριλίου 2019

Tζεφ - Μακένζι Μπέζος: Το πιο ακριβό διαζύγιο στον κόσμο

Η κα Μπέζος παίρνει 36 δισ. δολάρια σε μετοχές της Amazon και το δίνει

Η Μακένζι Μπέζος, πρώην σύζυγος του ιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου της Amazon, Τζεφ Μπέζος, συμφώνησε να παραχωρήσει το 75% των μετοχών, που έχουν από κοινού στην Amazon, στον δισεκατομμυριούχο Αμερικανό, πλέον όλα τα δικαιώματα ψήφου. Στην ίδια παραμένει το υπόλοιπο 25% που αποτιμάται περίπου στα 36 δισ. δολάρια.

Η Μακένζι Μπέζος θα παραχωρήσει επίσης στον πρώην σύζυγό της όλες τις μετοχές της στην εφημερίδα Washington Post και στην εταιρεία Blue Origin.

Η κα Μπέζος αποκάλυψε η ίδια τους κύριους όρους διακανονισμού του διαζυγίου με ανάρτησή της στο Twitter, την πρώτη και μόνη από τότε που άνοιξε λογαριασμό στο site κοινωνικής δικτύωσης, επισημαίνοντας ότι είναι «ευγνώμων» που ολοκληρώθηκε η διαδικασία διάλυσης του γάμου της με τον Τζεφ «με διάθεση στήριξης από τον έναν προς τον άλλο». 

H ανάρτηση στο Twitter της Μακένζι Μπέζος:

Και η ανάρτηση στο Twitter του Τζεφ Μπέζος:
Jeff Bezos‏ @JeffBezos 

Το κοινό μερίδιο του ζευγαριού, που αντιστοιχούσε σε 143 δισ. δολάρια, τους είχε καταστήσει το πλουσιότερο ζευγάρι στον κόσμο. Με το διαζύγιο τους πλέον να γίνεται το «ακριβότερο» διαζύγιο στον κόσμο. Να σημειωθεί ότι το πιο ακριβό γνωστό διαζύγιο μέχρι στιγμής ήταν αυτό των 3,8 δισ. δολαρίων του Άλεκ Γουάιλντενσταϊν και της συζύγου του Τζόσλιν. 

Η Μακένζι Μπέζος θα κρατήσει μερίδιο 4% στην Amazon, την εταιρεία που ίδρυσε ο σύζυγός της πριν από 25 χρόνια, που αποτιμάται στα 36 δισ. δολάρια. (Σημείωση: Από το ποσό αυτό θα πρέπει όμως να αφαιρεθεί η αξία του δικαιώματος ψήφου επί των μετοχών της που παραχωρεί στον πρώην σύζυγό της).

O Tζεφ Μπέζος πιθανότατα θα παραμείνει και ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, με την αξία του μεριδίου του 12% στην Amazon να αποτιμάται στα 107 δισ. δολάρια, ενώ παράλληλα διατηρεί τις συμμετοχές στην Washington Post και την Blue Origin, που προσθέτουν άλλα 4 δισ. δολάρια στην περιουσία του, όπως επίσης ακίνητα και λοιπές επενδύσεις. 

Takis Ant για το afirimeno.com

Πηγές: Με στοιχεία από twitter.com, naftemporiki.gr, kathimerini.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου