3 Σεπτεμβρίου 2019

Τα «Ωραία» της Ημέρας 3.9.2019

Η «πλάκα» της βασίλισσας Ελισάβετ σε τουρίστες που την ρώτησαν αν έχει δει ποτέ τη βασίλισσα. 

Όταν ο πρίγκιπας Χάρι στηρίζει ένα σχέδιο αειφόρου τουρισμού, αλλά μετακινείται με ιδιωτικά αεροσκάφη. 

Η «πλάκα» της βασίλισσας Ελισάβετ

Οι Βρετανοί φημίζονται για το φλεγματικό χιούμορ τους και η Βασίλισσα Ελισάβετ – όταν της δίνεται κάποια σπάνια ευκαιρία – φροντίζει να το… αποκαλύπτει, έστω και διακριτικά. 
Ένα χαρακτηριστικά παράδειγμα που διηγήθηκε στους Times του Λονδίνου ο πρώην σύμβουλος ασφαλείας της βασίλισσας, αστυνομικός Ρίτσαρντ Γκρίφιν: 

Κάποτε η βασίλισσα έκανε βόλτα έξω από την θερινή της κατοικία, το κάστρο του Μπαλμόραλ στη Σκωτία, φορώντας στο κεφάλι της ένα μαντήλι και ντυμένη άπλα, με παλτό και γαλότσες.

Τότε συνάντησε ένα γκρουπ τουριστών από τις ΗΠΑ, οι οποίοι - νομίζοντας ότι είναι απλά μία ηλικιωμένη κάτοικος του χωριού – την χαιρέτησαν, την ρώτησαν αν μένει εκεί και αν είχε συναντήσει ποτέ τη βασίλισσα!

Η 93χρονη Ελισάβετ χαμογελώντας απάντησε ευγενικά ότι «μένει σε ένα σπίτι εκεί κοντά » και ότι δεν έχει δει ποτέ η ίδια την βασιλισσα. «Όμως αυτός την έχει δει!» συνέχισε, δείχνοντας τον αστυνομικό Γκρίφιν.

Οι Αμερικανοί τότε χαιρέτησαν και έφυγαν, χωρίς να έχουν καταλάβει με ποια είχαν συνομιλήσει.

Πηγή: kathimerini.gr

Ο πρίγκιπας Χάρι στηρίζει ένα σχέδιο αειφόρου τουρισμού 

Ο πρίγκιπας της Βρετανίας Χάρι, ο οποίος έχει δεχθεί πολλές επικρίσεις γιατί χρησιμοποιεί ιδιωτικά τζετ στα ταξίδια του, ανακοίνωσε σήμερα μια νέα τουριστική πρωτοβουλία για αλλαγές στα διεθνή ταξίδια ώστε να γίνονται περισσότερο αειφόρα.

Το σχήμα "Travalyst", που σχεδιάζεται για να βελτιώσει την περιβαλλοντική προστασία και να διευρύνει την οικονομική ανάπτυξη των τοπικών κοινοτήτων, θέλει να βοηθήσει ώστε η ταξιδιωτική βιομηχανία να γίνει μια δύναμη του καλού, ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Η πρωτοβουλία έχει την υποστήριξη των Booking.com, Ctrip, Skyscanner, TripAdvisor και Visa. 

«Το ταξίδι έχει την απαράμιλλη δύναμη να κάνει τους ανθρώπους ανοιχτούς σε διαφορετικές κουλτούρες, νέες εμπειρίες και τους κάνει να εκτιμούν βαθιά αυτά που ο κόσμος μας έχει να προσφέρει», δήλωσε ο Χάρι. «Καθώς ο τουρισμός αυξάνεται αναπόφευκτα, έχει εξαιρετική σημασία να επιταχύνουμε την υιοθέτηση αειφόρων πρακτικών παγκοσμίως, όπως και να εξισορροπήσουμε αυτή την ανάπτυξη με τις ανάγκες του περιβάλλοντος και του τοπικού πληθυσμού»

Ο 35χρονος εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ, που εγκαινιάζει την πρωτοβουλία του στο 'Άμστερνταμ, είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες μέσων ενημέρωσης για υποκρισία, γιατί μετακινείτο με ιδιωτικά αεροσκάφη προκειμένου να παραστεί σε πρόσφατες υποχρεώσεις του, ενώ την ίδια ώρα εκφράζει ανησυχίες για το περιβάλλον. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Δείτε και τα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου