21 Δεκεμβρίου 2018

«Season's Greetings» του Banksy στην Ουαλία

Γκράφιτι, με τίτλο «Season's Greetings», δημιουργήθηκε από τον Βρετανό καλλιτέχνη του δρόμου Banksy το βράδυ της Τρίτης στην ουαλική πόλη Port Talbot. Το έργο αναπτύσσεται σε δύο πλευρές τοίχου ενός γκαράζ. Στη μια πλευρά απεικονίζεται ένα παιδί που φαίνεται να απολαμβάνει το χιόνι, αλλά στην άλλη πλευρά απεικονίζεται ένας φλεγόμενος κάδος απορριμμάτων. Αυτό που στον έναν τοίχο εκλαμβάνεται ως χιόνι δεν είναι κάτι άλλο από τις στάχτες.

 Ο Βρετανός καλλιτέχνης, με ανάρτησή του στο Instagram, επιβεβαίωσε πως είναι ο δημιουργός έργου. Φιλότεχνοι ήδη συρρέουν έξω από το γκαράζ ενός μεταλλουργού της πόλης για να θαυμάσουν το νέο έργο από τον μυστηριώδη καλλιτέχνη. 


Θαυμαστής του Banksy που ταξίδεψε από το Wiltshire, περίπου 150 χιλιόμετρα μακριά, για να δει το έργο, σχολίασε πως αυτό βρίσκεται στο Port Talbot για κάποιον λόγο και ο καλλιτέχνης τείνει να δημιουργεί τα έργα του εκεί όπου σημαίνει κάτι. 

Στο βίντεο που ανέβασε ο διάσημος καλλιτέχνης στο Instagram, ακούγεται το παιδικό κομμάτι «Little Snowflake». Στα πρώτα πλάνα φαίνεται το έργο αλλά σταδιακά αποκαλύπτονται τα χαλυβουργεία της πόλης. Τον Ιούλιο, μαύρη στάχτη από τα χαλυβουργεία κάλυψε τα σπίτια και τα αυτοκίνητα στην περιοχή. 

Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου