2 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Μπουτάρης αποχαιρετά τους Θεσσαλονικείς

«Έπειτα από εννέα χρόνια δήμαρχος αποχαιρετώ τους Θεσσαλονικείς. Εύχομαι και ελπίζω πως η διοίκησή μας δε θα αποτελέσει παρένθεση, αλλά θα γίνει η αρχή για μια πιο ανοιχτή πόλη. Εις το επανιδείν». Είναι το «αντίο», φεύγοντας από τον δημαρχιακό θώκο, του Γιάννη Μπουτάρη προς τους συμπολίτες του στη Θεσσαλονίκη, στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Στην φωτογραφία που συνοδεύει την ανάρτηση, ο κ. Μπουτάρης έχει πλάτη στον φακό και ατενίζει από το δημαρχιακό μέγαρο τον Θερμαϊκό κόλπο. 



Ioannis Boutaris @BoutarisIoannis ·31 Αυγ
Έπειτα από εννέα χρόνια δήμαρχος αποχαιρετώ τους Θεσσαλονικείς. Εύχομαι και ελπίζω πως η διοίκησή μας δε θα αποτελέσει παρένθεση, αλλά θα γίνει η αρχή για μια πιο ανοιχτή πόλη. Εις το επανιδείν


Αντικρουόμενα είναι τα συναισθήματα και οι αντιδράσεις από την αποχώρηση Μπουτάρη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κάποια ενδεικτικά σχόλια, από φίλους και αντιπάλους, στο 
«αντίο» του Γιάννη Μπουτάρη στο λογαριασμό του στο twitter: 

Spanopoulou Eleni @Spanopeleni ·31 Αυγ
Απάντηση στους χρήστες
@BoutarisIoannis και @serkot65
Γεια σου Δήμαρχε της Σαλονίκης και των ανθρώπων της ! Των ρήξεων και των συνεργασιών ! Των ερώτων και της αληθινής Ζωής . Αφησες ωραία σημάδια στο πέρασμα σου . Να είναι ο δρόμος σου μακρύς και το σπαθί σου κοφτερό ,οτι κι αν κανεις!

ARK @liberal2402 ·31 Αυγ
Απάντηση στον χρήστη @BoutarisIoannis
Ελπίζουμε να αποτελέσει παρένθεση... Τόση ανικανότητα σε ΟΛΑ σαν εσένα ΔΕΝ επέδειξε κάνεις... Και η Θεσσαλονίκη μόνο ανίκανους ανέδειξε στο δημαρχιακό θωκο... Έσπασες όμως κάθε ρεκόρ...

Vassilis Bakouros @BakourosV
Απάντηση στον χρήστη @BoutarisIoannis
Ακέραιος. Ευθύς. Τίμιος. Οραματιστής. Προοδευτικός με την πιο καίρια σημασία του όρου: πολέμησε το σκοτάδι. Έγραψε. Και υπέγραψε ένα κεφάλαιο της τοπικής ιστορίας. Στο καλό.


Σογγαράκι @stellioskt  31 Αυγ
Απάντηση στους χρήστες @BoutarisIoannis και @jordanxas
Σα να μην πέρασες ποτέ, δεν άλλαξες τίποτα.

rhaegal @nikospaikos  31 Αυγ
Απάντηση στον χρήστη @BoutarisIoannis
Ότι πιο δημιουργικό και παραγωγικό στην πλέμπα, την εσωστρέφεια και την διαφθορά της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Καλή συνέχεια κυρ Γιάννη. Το έργο και οι μέρες σου θα μείνουν αξέχαστες

Dimitri Vorris @dimitrivorris ·
Απάντηση στον χρήστη @BoutarisIoannis
Απο τους χειρότερους δημάρχους που γνώρισε η Θεσσαλονίκη. Την κατέστρεψες ολοκληρωτικά. Αντε στο καλό.... και καλές ποτογνωσίες στα μπαρ και τα καπηλειά.

Giorgos Melingonis @GiorgosMelingon  31 Αυγ
Απάντηση στον χρήστη @BoutarisIoannis
Έγραψες Ιστορία, δήμαρχε.


Δυο λόγια για τον Γιάννη Μπουτάρη από τη Βικιπαίδεια: 


Ο Γιάννης Μπουτάρης (Θεσσαλονίκη, 13 Ιουνίου 1942) είναι Έλληνας επιχειρηματίας, πολιτικός, πτυχιούχος του τμήματος Χημείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και διπλωματούχος οινολόγος. 

Η καταγωγή του είναι βλάχικη από το Κρούσοβο της Βόρειας Μακεδονίας, το Νυμφαίο Φλώρινας και την Μοσχόπολη της Αλβανίας. Ο προ-προπάππους του Ιωάννης Μπουτάρης, ήταν πρωτεργάτης της Μακεδονικής επανάστασης 1866-1867 και ιδρυτικό στέλεχος της Νέας Φιλικής Εταιρείας. Παππούς του ήταν ο συνονόματός του, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος ίδρυσε το πρώτο οινοποιείο της οικογένειας στη Νάουσα.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1970 ο 
Γιάννης Μπουτάρης απέκτησε ιδιόκτητο αμπελώνα στο Γιαννακοχώρι Ημαθίας, όπου φύτεψε αμιγή ποικιλία ξινόμαυρου, εφαρμόζοντας πρωτοποριακές, για την περιοχή, τεχνικές. Παράλληλα αναφέρεται πως η συγκεκριμένη δραστηριότητα του Μπουτάρη έδωσε ώθηση στην αμπελουργία της Νάουσας. 

Ύστερα από τα χρόνια ενασχόλησης του με επιχειρηματικές δραστηριότητες, παρουσίασε οικολογική δράση, ιδρύοντας τον οργανισμό «Αρκτούρος» για την προστασία της αρκούδας, των άγριων ζώων και της φύσης των ελληνικών δασών. Έχει διατελέσει πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, καθώς και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Κατά τη δεκαετία του 1980 και του 1990 είχε εμπλακεί με επιτυχία στη διοίκηση του τμήματος μπάσκετ του Άρη.


Υπήρξε ο 60ός δήμαρχος Θεσσαλονίκης από την ίδρυση της δημαρχίας της πόλης, κερδίζοντας δύο συνεχόμενες δημοτικές εκλογές το 2010 και το 2014.

Η θητεία του στο δήμο Θεσσαλονίκης έχει χαρακτηριστεί από ΜΜΕ της Ελλάδας και του εξωτερικού ως θετική πολιτική και μεταρρυθμιστική ανανέωση της πόλης, και αλλαγή νοοτροπίας. Αναλύσεις της διαχείρισης του Δήμου από τον Γιάννη Μπουτάρη έχουν συγκρίνει κυρίως το έργο του με προκατόχους του, και επισημαίνουν τη συμβολή του στη μείωση οικονομικών δαπανών, εξορθολογισμό των δημοσίων υπηρεσιών, πάταξη της διαφθοράς και διεθνοποίηση της Θεσσαλονίκης με ταυτόχρονη άνοδο του τουρισμού.

Takis Ant για το afirimeno.com

Πηγές: twitter.com, el.wikipedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου