31 Μαΐου 2020

Μάιος 2020: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα

Δέκα σκίτσα του μήνα Μαΐου από την επικαιρότητα κυρίως στη χώρα μας, που ξεχωρίσαμε. Στα γεγονότα εξακολουθεί να δεσπόζει η πανδημία του κορωνοϊού αλλά και η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων με τον τερματισμό της καραντίνας. 

Ξεκίνησε λοιπόν η «νέα κανονικότητα» με τη μερική άρση από τις 4.5.2020 των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν πριν από 42 ημέρες, για τη μείωση του κινδύνου μετάδοσης του κορωνοϊού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βάζει μπρος τη μηχανή της οικονομίας με προσεκτικά ...βήματα, όπως το παρουσιάζει ο Ηλίας Μακρής (επάνω αριστερά) σε σκίτσο του στην "Καθημερινή" (4.5.2020).
.
Ακολουθούν τα υπόλοιπα 9 σκίτσα του μήνα με χρονολογική σειρά:

Σκίτσο του Πάνου Μαραγκού στο "Έθνος" (3.5.2020). Δυσεύρετη και πανάκριβη η μάσκα που πρέπει να φοράμε σε πολλούς κλειστούς χώρους. Πλέον τη μάσκα θα την φορούν τα ... θύματα και όχι οι δράστες της ληστείας!

Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή" (5.5.2020): Τέρμα η καραντίνα! Επιτέλους βγαίνουμε από το σπίτι! Το "μένουμε σπίτι" ισχύει πλέον για τα σκυλιά! Εξάλλου, τώρα πια δεν χρειαζόμαστε τα κατοικίδια σαν πρόσχημα για να κάνουμε τη βόλτα μας!

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην "Καθημερινή" (9.5.2020). Δέκα χρόνια μετά θυμήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας τους νεκρούς του εμπρησμού της Marfin. Με τι μούτρα να το κάνει νωρίτερα; Τώρα τουλάσχιστον φοράει μάσκα!

Σκίτσο του Πάνου Μαραγκού στο "Έθνος της Κυριακής" (10.5.2020). Τους τα πήραν όλα (μέχρι και τα ...σώβρακα) η εφορία, οι τράπεζες και η ανεργία, και έφυγαν! Μόνο η μάσκα, μετά τη λήξη της καραντίνας, είναι υποχρεωτική! 

Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή" (11.5.2020). Γνώσεις και διπλώματα από την TV: Το 1999 με τον καταστροφικό σεισμό της Αθήνας πήρε δίπλωμα σεισμολογίας, το 2010 με τη μεγάλη δημοσιονομική κρίση στη χώρα μας πήρε δίπλωμα οικονομικών και τώρα, το 2020 παππούς πλέον, με την πανδημία του κορωνοϊού πήρε δίπλωμα λοιμοξιολογίας! Και όλα αυτά από την τηλεόραση! 

Σκίτσο του Ιάκωβου Βάη στον Ριζοσπάστη (12.5.2020). Άρχισαν τη Δευτέρα 11 Μαΐου τα μαθήματα της Γ' Λυκείου σε μαθητές με φυσική παρουσία και σε άλλους με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης... Με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως στην έδρα, αλλά την σοφία, σύμβολό της η κουκουβάγια, να έχει κοπεί στο μοντάζ! 

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην "Καθημερινή" (20.5.2020). Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, μετά τις τόσες αγορές ακινήτων που έκανε τον καιρό της κρίσης, σύμφωνα με όσα δηλώνει στο πόθεν έσχες, αμφισβητεί πλέον τον Πρόεδρο, όχι του κόμματός του, αλλά τον Στράτο Παραδιά, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων!
 
Σκίτσο του Βαγγέλη Χερουβείμ στην "Αυγή" (22.5.2020). Το σχέδιο για την επανεκκίνηση του τουρισμού παρουσίασε ο Χάρης Θεοχάρης. Δεν θα γίνονται τεστ για κορωνοϊό, ούτε θα επιβάλλεται καραντίνα στους τουρίστες, είπε ο υπουργός. Ο τουρισμός θα αρχίσει από τις 15 Ιουνίου και θα αφορά επισκέπτες από χώρες με καλά επιδημιολογικά χαρακτηριστικά, εξήγησε.

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην "Καθημερινή"(23.5.2020). Ένταση την Παρασκευή, 22.5.2020, στην Προανακριτική Επιτροπή όταν ο Κ. Κυρανάκης είπε στον Π. Πολάκη «Είσαι κότα» για να πάρει την απάντηση «Είσαι προβοκάτορας. Φεύγω»! Και έφυγε, αλλά η Επιτροπή συνέχισε κανονικά αφού μπήκε ...ένας καθρέφτης μπροστά στον Κυρανάκη!

Σημείωση: Όλα τα παραπάνω σκίτσα τα έχουμε παρουσιάσει και στην καθημερινή μας ανάρτηση με τίτλο "Η Γελοιογραφία (ή το Σκίτσο) της Ημέρας".

Επιλογή σκίτσων από Takis Ant για το afirimeno.com

Σχετικές αναρτήσεις:
Απρίλιος 2020: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου