22 Φεβρουαρίου 2021

Ο Μπαμπινιώτης κάνει λόγο για κατευθυνόμενη επιχείρηση διασυρμού του

Απαντώντας στην στην κριτική που δέχεται τις τελευταίες ημέρες, για πρότερα θετικά σχόλιά του για την πρόσληψη του Δημήτρη Λιγνάδη στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, ο καθηγητής Γλωσσολογίας Γεώργιος Μπαμπινιώτης με ανάρτησή του στο facebook αναφέρει: «Έχω ήδη αποδεχθεί μέσα μου ότι είναι μάταιη κάθε προσπάθειά μου να μεταπείσω όσους δεν αντιλαμβάνονται ότι, αν είχα την παραμικρή υποψία τέλεσης αξιόποινων πράξεων εκ μέρους τού συγκεκριμένου προσώπου, ουδέποτε θα προέβαινα στην δήλωση αυτή».

Για όσους καλόπιστους επιθυμούν να πληροφορηθούν την αλήθεια δηλώνει ότι «ο Δ. Λιγνάδης εργάστηκε στο Αρσάκειο, ως εξωτερικός συνεργάτης, στους προαιρετικούς απογευματινούς ομίλους των Αρσακείων πριν από 19 ολόκληρα χρόνια. Αποχώρησε, προτιμώντας να μετακινηθεί στον θεατρικό όμιλο τού Κολλεγίου. Καθ΄ ον χρόνο συνεργάστηκε με το Αρσάκειο, ουδεμία καταγγελία περιήλθε σε γνώση μου έστω και προφορική» αναφέρει.

Στην ανάρτησή του κάνει λόγο για στοχευμένη επίθεση εις βάρος του αλλά και εις βάρος της κόρης του: «Εν πολλοίς κατευθυνόμενη, επιχείρηση δημόσιου διασυρμού μας, μέχρις εξοντώσεως», από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο. «Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το γενικό πρόσταγμα των κατάφωρα συκοφαντικών επιθέσεων εις βάρος μου δίδεται από ομάδες και άτομα συγκεκριμένου πολιτικού χώρου, όπως ενδεικτικά ο κ. Πολάκης ή επαγγελματίες συνδικαλιστές, όπως ο Μιχ. Κουρουτός» προσθέτει. 

Τέλος δηλώνει ότι προτίθεται να κινηθεί δικαστικά για προστασία δική του και της οικογενείας του. «Λυπάμαι, αλλά απέναντι σε αυτές τις συμπεριφορές, που είναι προδήλως παράνομες στο πλαίσιο οποιασδήποτε ευνομούμενης πολιτείας, είμαστε αναγκασμένοι, αλλά και αποφασισμένοι να αμυνθούμε με κάθε νόμιμο μέσο» αναφέρει.

Η ανάρτηση Μπαμπινιώτη στο facebook:
Απέναντι σε μια οργανωμένη απόπειρα διασυρμού
Τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή παλαιότερη δήλωσή μου υπέρ τής τότε επιλογής τού Δημήτρη Λιγνάδη στη θέση τού καλλιτεχνικού διευθυντή τού Εθνικού Θεάτρου, εξελίσσεται εις βάρος μου αλλά και εις βάρος τής κόρης μου Φλωρίτας Μπαμπινιώτη μια, εν πολλοίς κατευθυνόμενη, επιχείρηση δημόσιου διασυρμού μας, μέχρις εξοντώσεως. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το γενικό πρόσταγμα των κατάφωρα συκοφαντικών επιθέσεων εις βάρος μου δίδεται …
Δείτε περισσότερα


Την παραίτηση Μπαμπινιώτη ζητά ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μ. Κουρουτός

Λίγες μέρες νωρίτερα (19/2), την παραίτηση του Γιώργου Μπαμπινιώτη από τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, με αφορμή την υπόθεση Λιγνάδη, είχε ζητήσει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), Μιχάλης Κουρουτός, με αναρτησή του στο facebook:

«Ο Πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας είναι αδύνατον να μην γνώριζε, να μην είχε ακούσει όλα όσα επί πολλά χρόνια ψιθυρίζονταν στο χώρο των Αρσακείων Σχολείων. Είναι αδύνατον να μην είχε γνώση όσων λέγονταν τότε και καταγγέλλονται με πρόσφατα δημοσιεύματα για τη "δράση" του κ. Λιγνάδη. Κι όμως, εγκωμίασε δημόσια τον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Πολιτισμού για την επιλογή του εν λόγω ως Διευθυντή του Εθνικού θεάτρου, επικαλούμενος μάλιστα και τη "δουλειά" του στα Αρσάκεια Σχολεία!» γράφει μεταξύ άλλων ο 
Μ. Κουρουτός.

Πηγή: facebook.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου