17 Φεβρουαρίου 2021

Τα «Ωραία» της Ημέρας 17.2.2021

Μπλε σκυλιά στη Ρωσία, πιθανόν ως αποτέλεσμα της έκθεσής τους σε τοξικές ή επιβλαβείς χημικές ουσίες.
Νέο σπορ στην Φινλανδία: Τρέξιμο στο χιόνι χωρίς παπούτσια, μόνο με κάλτσες. 
Η «Έναστρη Νύχτα» του Βαν Γκογκ, με 1.552 κυβάκια

Μπλε σκυλιά

Εντυπωσιακές φωτογραφίες που δείχνουν σκυλιά με ασυνήθιστο μπλε τρίχωμα. Τραβούν την προσοχή για το χρώμα τους, όμως θα μπορούσαν να υποφέρουν από ερεθισμό του δέρματος και εσωτερική αιμορραγία ως αποτέλεσμα της έκθεσής τους σε τοξικές ή επιβλαβείς χημικές ουσίες. Εκπρόσωπος της εταιρείας προστασίας ζώων, Humane Society International, κάλεσε τις αρχές σε πόλεις της Ρωσίας να εφαρμόσουν προγράμματα στείρωσης και εμβολιασμού για την προστασία της ευημερίας αδέσποτων σκύλων σαν αυτά.


Φωτογραφίες από τα σκυλιά που τραβήχτηκαν κοντά στη ρωσική πόλη Dzerzhinsk, 230 μίλια ανατολικά της Μόσχας, εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο πριν από λίγες ημέρες και έκτοτε έχουν γίνει viral. Τα σκυλιά έχουν μια περίεργη απόχρωση κοβαλτίου στο τρίχωμά τους, που πιστεύεται ότι είναι το αποτέλεσμα της έκθεσης σε θειικό χαλκό σε ένα κοντινό εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο χημικών.

Ενώ το μοναδικό χρώμα των σκύλων μπορεί να είναι εντυπωσιακό, η Κέλι Ο'Μέαρα, αντιπρόεδρος της Humane Society International, υπεύθυνη για τα ζώα συντροφιάς, προειδοποίησε ότι ο ασυνήθιστος χρωματισμός θα μπορούσε να αναδείξει «χιλιάδες ανησυχίες για τη μεταχείριση των ζώων».

Πηγή: naftemporiki.gr


Τρέξιμο στο χιόνι χωρίς παπούτσια 


Οι Φινλανδοί που συνήθισαν να αποφεύγουν τα γυμναστήρια και άλλα αθλήματα εσωτερικού χώρου αυτόν τον χειμώνα, λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, βρήκαν έναν νέο τρόπο να κρατιούνται σε φόρμα. Να τρέχουν στο χιόνι φορώντας… χοντρές μάλλινες κάλτσες.

Η Φινλανδία πλήττεται αυτόν τον χειμώνα από ιδιαίτερα σφοδρές χιονοπτώσεις και το να τρέχει κανείς έξω φορώντας απλά κάλτσες αποτελεί έναν τέλειο τρόπο άσκησης, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει μια αίσθηση ελευθερίας, εξηγεί ο Πέκα Παρβίαϊνεν, ένας πιλότος ελικοπτέρου και φανατικός δρομέας χωρίς παπούτσια.

«Το αίσθημα που σου αφήνει είναι πραγματικά υπέροχο. Κάνεις κι ένα καλό μασάζ στα πόδια», τονίζει ο Πέκα Παρβίαϊνεν. Πάντως, ο ίδιος συστήνει σε όσους τολμήσουν να αθληθούν με τον συγκεκριμένο τρόπο, να φορούν τουλάχιστον δύο, ή καλύτερα τρία, ζευγάρια μάλλινες κάλτσες.

Πηγή: Ναυτεμπορική


Η «Έναστρη Νύχτα» με κυβάκια 


Όσοι αγαπούν να συναρμολογούν με κυβάκια μπορούν πλέον να αναδημιουργήσουν ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα παγκοσμίως έργα ζωγραφικής, το αριστούργημα «Έναστρη Νύχτα» που ολοκλήρωσε ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ το 1889. Το κιτ δημιούργησε ο 25χρονος φοιτητής επί διδακτορικού Truman Cheng, το «υπέβαλε» στον ιστότοπο κατάθεσης ιδεών της γνωστής δανέζικης εταιρείας παιχνιδιών και αφού η πρόταση έλαβε πάνω από 10.000 θετικές ψήφους από το κοινό, η εταιρεία αποφάσισε να προχωρήσει σε παραγωγή του.

«Μια μέρα, έπαιζα με αυτά τα κυβάκια και συνειδητοποίησα ότι στοιβάζοντας πλάκες LEGO, σε τυχαία διαστήματα, έδειχνε να μοιάζει πολύ με τις εμβληματικές κινήσεις του πινέλου του Βαν Γκογκ» είπε ο Cheng στον ιστότοπο LEGO Ideas. Με 1.552 κυβάκια το κιτ «Vincent van Gogh STARRY NIGHT» παρουσιάζει το αρχικό έργο σε τρεις διαστάσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου