28 Φεβρουαρίου 2021

Φεβρουάριος 2021: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα

Δέκα σκίτσα του μήνα Φεβρουαρίου από την επικαιρότητα κυρίως στη χώρα μας, που ξεχωρίσαμε. Στα γεγονότα του μήνα, κυρίαρχο και πάλι το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις στον καλλιτεχνικό χώρο. Tα 10 σκίτσα με χρονολογική σειρά:

Επάνω αριστερά, στο σκίτσο του Κώστα Βλάχου (5.2.2021). Σε λίγο καιρό, όποιος δεν θα έχει εμβολιαστεί κατά της Covid-19 δεν θα είναι ευπρόσδεκτος, ακόμα και αν πρόκειται για μια ωραία ...ναυαγο! Ίσως και να είναι απαραίτητο το «πιστοποιητικού εμβολιασμού».
Τα ακριτικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την έναρξη των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού. Ειδικότερα στην Ικαρία ακολούθησε και προκλητικό φαγοπότι (στις 6.2.2021) που παρέθεσε στον πρωθυπουργό και την συνοδεία του ο βουλευτής Σάμου της ΝΔ, Χριστόδουλος Στεφανάδης, στις βεράντες του σπιτιού του.

Σχετικό σκίτσο του Ηλία Μακρή στην «Καθημερινή»: "Δεν υπήρχε όμως παραβίαση των μέτρων" είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο πρωθυπουργός έφαγε χωρίς να βγάλει την μάσκα!

Το περιστατικό 
στην Ικαρία είδε το φως της δημοσιότητας από μια φωτογραφία, που τραβήχτηκε από το απέναντι σπίτι, καθώς και από ένα βίντεο. Στο σκίτσο του Τάσου Αναστασίου στην «Αυγή»: Πρόστιμο στους Ικαριώτες που φωτογραφίζουν η βιντεοσκοπούν τον πρωθυπουργό!

Καταργείστε τα ...παιδιά! H Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα! Από μια συζήτηση μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των υπουργών Παιδείας (Νίκης Κεραμέως) και Προστασίας του Πολίτη (Μιχάλη Χρυσοχοϊδη), φυσικά στο σκίτσο του Πέτρου Ζερβού στην «Εφημερίδα Συντακτών» (7.2.2021): 

Lockdown στην Αττική έως το τέλος του μήνα από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Και τα κλειδιά στον Άδωνι Γεωργιάδη, που είπε στους εστιατορες: «Όποιος θέλει να παραδώσει τα κλειδιά του, τα παίρνω εγώ»! Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή" (10.2.2021):

Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλάζει κράνος; Γιατί "με το προηγούμενο μπήκαμε στην κυβέρνηση, με αυτό θα μπούμε στα Πανεπιστήμια", όπως φαίνεται να του λέει ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Σκίτσο του Πάνου Μαραγκού (13.2.2021):

Θυμάστε μήπως εκείνη την παλιά ιστορική διαφήμιση «Ακάκιε, τα μακαρόνια να είναι Μίσκο»; Εδώ, στο σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην «Καθημερινή» (14.2.2021), μια παραλλαγή της με τον Αλέξη Τσίπρα στο ρόλο του Ακάκιου και το "Ρίσκο" στη θέση του "Μίσκο". Σχετικό με το «Δέχομαι το ρίσκο» που άλλοι αναλαμβάνουν», να κολλήσουν δηλαδή κορωνοϊό οι συμμετέχοντες σε πορείες και συλλαλητήρια, που είπε ο Αλέξης Τσίπρας:

Σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις και την ηλεκτροδότηση προκάλεσε η επέλαση του χιονιά στη χώρα. Δύσκολα το επιτελικό κράτος προχώρησε στο χιόνι, όχι γιατί περπάτησε γονατιστό αλλά γιατί έχει κοντά ποδάρια! Σκίτσο του Βαγγέλη Χερουβείμ στην Αυγή (18.2.2021):

Το πόρισμα της Επιτροπής για το «μπλακ άουτ» της ΔΕΗ τις ημέρες του χιονιά: Τελικά δεν φταίει ούτε ο Δήμος, ούτε η Περιφέρεια, ούτε ο ΔΕΔΔΗΕ, ούτε το Δασαρχείο, λέει το Υπουργείο. Ο Λιγνάδης φταίει! Αφού ηθοποιός σημαίνει φως και φως δεν υπήρχε! Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην «Καθημερινή» (22.2.2021): 

Μετά από όσα βγήκαν στη φόρα για σεξουαλικές παρενοχλήσεις ανηλίκων (υπόθεση Λιγνάδη κλπ), ο παππούς συμβουλεύει τον εγγονό που πάει βόλτα με τον σκύλο: «Και τοίχο-τοίχο!» του λέει. Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην «Καθημερινή» (24.2.2021):

Σημείωση: Τα παραπάνω σκίτσα τα έχουμε παρουσιάσει και στην καθημερινή μας ανάρτηση με τίτλο "Η Γελοιογραφία (ή το Σκίτσο) της Ημέρας".

Επιλογή σκίτσων από Takis Ant για το afirimeno.com


Σχετική ανάρτηση: Ιανουάριος 2021: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου