7 Φεβρουαρίου 2021

Εικόνες από την άδεια Αθήνα

Σε εφαρμογή τέθηκε από τις 18:00 του Σαββάτου η απαγόρευση κυκλοφορίας στις «κόκκινες» περιοχές, όπως είχε ανακοινωθεί την Παρασκευή από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Κάποιες εικόνες από το οδοιπορικό στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας που πραγματοποίησε το «kathimerini.gr» από τα πρώτα λεπτά της απαγόρευσης. 

Μοναστηράκι 

Σε όλο το κέντρο της πρωτεύουσας έχουν αναπτυχθεί ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, διενεργώντας εξονυχιστικούς ελέγχους. Αστυνομικοί με ποδήλατα και στελέχη της δημοτικής αστυνομίας πραγματοποιούν περιπολίες και ενώ κατά το πρώτο ημίωρο της απαγόρευσης γίνονταν συστάσεις στους πολίτες, αμέσως μετά τα πρόστιμα άρχισαν να επιβάλλονται κανονικά. 

Ομόνοια

ΣύνταγμαΟι εικόνες από την πολή θυμίζουν το lockdown του περασμένου Μαρτίου, με την κυκλοφορία στους δρόμους να είναι μηδενική. 


Τα πάντα κυλούν αργά. Ο κύριος που πουλάει εφημερίδες στον πάγκο του, στη συμβολή της πλατείας με την Αθήνας, μοιάζει ήρεμος και στωικός. Δεν έχει πουλήσει πολλές εφημερίδες αλλά, όπως δηλώνει, θα παραμείνει όλη την νύχτα εκεί ασχέτως κίνησης. 

Πηγή: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου