26 Φεβρουαρίου 2021

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 26.2.2021

Στιγμιότυπο από την ομιλία του Αλέξη Τσιπρα, στα «άπταιστα» αγγλικά του, ενώ απαυθύνεται στον πολτικό του αντίπαλο Κυριακο Μητσοτάκη, στη Βουλή, κατά την συζήτηση για την "ποιότητα της Δημοκρατίας και του Δημοσίου Διαλόγου" (και το #metooGR). Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην «Καθημερινή».


Και κάτι ακόμα:

Ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος από το βήμα της Βουλής στον πρωθυπουργό Κυριακο Μητσοτάκη, τον κάλεσε να σταματήσει «τον λαϊκισμό και τα ψέματα ότι ο νέος ποινικός κώδικας έχει μετατρέψει τον βιασμό από κακούργημα σε πλημμέλημα. Δεν ισχύει αυτό» είπε. Και πρόσθεσε: «Με τον νέο ποινικό κώδικα άλλαξε οι ονομαστική ποινή. Αλλά η χρονική διάρκεια της έκτισης της ποινής είναι μεγαλύτερη».

Τις αναφορές αυτές του Αλέξη Τσίπρα στον ποινικό κώδικα, κατά τη συζήτηση της Πέμπτης στη Βουλή, τις σχολίασε με δηκτικό τρόπο η οικονομολόγος Μιράντα Ξαφά.

στη Βουλή: «ναι μεν μειώσαμε τη μέγιστη ποινή από 20 σε 15 χρόνια φυλάκισης, αλλά αυξήσαμε το χρόνο που εκτίουν από 1/3 σε 2/5, άρα αυστηροποιήσαμε το νόμο». Όμως 20x1/3=6,7 ενώ 15x2/5=6,0! Και τελείωσε Πολυτεχνείο! #Βουλη

«Αλ. Τσίπρας στη Βουλή: “ναι μεν μειώσαμε τη μέγιστη ποινή από 20 σε 15 χρόνια φυλάκισης, αλλά αυξήσαμε τον χρόνο που εκτίουν από 1/3 σε 2/5, άρα αυστηροποιήσαμε τον νόμο». Όμως 20×1/3=6,7 ενώ 15×2/5=6,0! Και τελείωσε Πολυτεχνείο!» ανέφερε μέσω Twitter η κ. Ξαφά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου