16 Φεβρουαρίου 2021

Τα «Ωραία» της Ημέρας 16.2.2021

Ωραίες εικόνες έφερε η έντονη χιονόπτωση στο κέντρο της Αθήνας. 
Φόρεσαν τις κάπες τους οι Εύζωνες στον Άγνωστο Στρατιώτη για να προστατευθούν από την κακοκαιρία «Μήδεια».
Το πιο διάσημο νόμισμα έγινε και το πολυτιμότερο αφού πωλήθηκε για 9.360.000 δολάρια.


Εικόνες από τη χιονισμένη Αθήνα
και κυρίως από την Ακρόπολη.

Παρά τα προβλήματα στις μετακινήσεις (πολλοί δρόμοι έχουν κλείσει), αλλά και την ηλεκτροδότηση, που προκάλεσε η κακοκαιρία «Μήδεια», ασυνήθιστα ωραίες εικόνες έφερε στο κέντρο της Αθήνας η έντονη χιονόπτωση, με την πρωτεύουσα να ντύνεται στα λευκά.



Στη φωτογραφία (επάνω) που ανέβασε η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση στο Twitter, βλέπουμε τον Παρθενώνα στην Ακρόπολη να στέκει φωτεινός μέσα στο κατάλευκο τοπίο. «There is a light that never goes out» («Υπάρχει ένα φως που δεν σβήνει ποτέ») αναφέρει η λεζάντα της φωτογραφίας, την οποία τράβηξε ο Σταύρος Πετρόπουλος της Alaska Films.


Φόρεσαν τις κάπες τους οι Εύζωνες στον Άγνωστο Στρατιώτη 

Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που έχει φέρει η κακοκαιρία «Μήδεια» ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας, έχει επηρεάσει και τους Εύζωνες στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, που οφείλουν να στέκονται ακίνητοι. 

Σε αυτό το πλαίσιο, για να προστατευθούν από το κρύο, φόρεσαν τις τσόχινες κάπες τους, χρώματος σκούρου μπλε.

Τις καθημερινές, κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου και όταν οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές, οι Εύζωνες φορούν τον χειμερινό, βαθυκύανο ντουλαμά (πανωφόρι). Αποτελεί χαρακτηριστική στολή του Μακεδονικού Αγώνα και πιστοποιείται με την αναφορά του στο Βασιλικό Διάταγμα του 1940 ως ένδυμα του Εύζωνα.

Πηγή: protothema.gr

Νόμισμα πωλήθηκε για 9.360.000 δολάρια

Το πιο διάσημο νόμισμα στον κόσμο είναι τώρα το πιο πολύτιμο χρυσό νόμισμα στον κόσμο αφού πουλήθηκε στην τιμή ρεκόρ των 9.360.000 δολαρίων σε μια δημόσια δημοπρασία σημαντικών αμερικανικών νομισμάτων που πραγματοποιήθηκε από την Heritage Auctions, στο Ντάλας του Τέξας.

Το χρυσό νόμισμα του 1787, το δουβλόνι (Brasher Doubloon), γνωστό ως το πιο διάσημο νόμισμα στον κόσμο, είναι το καλύτερο από τα επτά που είναι γνωστό ότι υπάρχουν, ενώ η πώλησή του σηματοδοτεί μόλις την τρίτη φορά που το νόμισμα δημοπρατείται από το 1848.

Σύμφωνα με το βιβλίο ρεκόρ Γκίνες, το προηγούμενο ρεκόρ δημοπρασίας για ένα χρυσό νόμισμα ήταν 7,59 εκατομμύρια δολάρια για ένα 20δόλαρο του 1933, το Double Eagle, το οποίο πωλήθηκε το 2002 στη Νέα Υόρκη.

Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου