12 Μαΐου 2021

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 12.5.2021

Το είδαμε και αυτό: Εκδηλώσεις "λατρείας" του Άδωνι Γεωργιάδη προς τον Νίκο Καρανίκα στη Βουλή! Και δεν ήταν παρενέργεια των εμβολίων, ούτε τεχνική όπως εκείνη του "συμφώνου Ρίμπεντροπ - Μολότωφ"! Σκίτσο του Χρήστου Παπανίκου.

Τι όμως συνέβη;
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, είπε χθες στη Βουλή: "Κάναμε λάθος το 2018, που δεν υποστήριξε η ΝΔ τη λειτουργία αγοράς για φαρμακευτική κάνναβη στην Ελλάδα", εξάροντας μάλιστα και τον ρόλο του Νίκου Καρανικα. «Θα πρέπει να αναγνωρίσουμε τη θετική συμβολή που είχε ο Νίκος Καρανίκας, σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, για την προσπάθεια να νομοθετηθεί η φαρμακευτική κάνναβη και να ανοίξουν οι δρόμοι στην ελληνική αγορά» πρόσθεσε.
Και σχολίασαν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ: "Χαιρετίζουμε την μεταστροφή του κ. Γεωργιάδη και την -έστω και με μεγάλη καθυστέρηση- παραδοχή πως οι επενδύσεις στην φαρμακευτική κάνναβη είναι εξαιρετικά σημαντικές, τόσο υγειονομικά όσο και οικονομικά". Και πρόσθεσαν: "Μετά τη δικαίωση, θα περιμέναμε και μία πρώτη συγγνώμη για τους τόνους λάσπης και το σαμποτάζ στις επενδύσεις που δέχθηκε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ όσο ήταν στην αντιπολίτευση, με αφορμή τη φαρμακευτική κάνναβη"...

Και μια ακόμη διευκρίνιση για το "Σύμφωνο Ρίμπεντροπ - Μολότωφ:
Ο όρος "Γερμανοσοβιετικό Σύμφωνο μη Επίθεσης" ή "Σύμφωνο Μολότωφ - Ρίμπεντροπ", σύμφωνα με τη Βικιπαίδεια, χαρακτηρίζει το σύμφωνο μη επίθεσης που υπέγραψαν στις 23 Αυγούστου 1939 στη Μόσχα ο Υπουργός Εξωτερικών της ναζιστικής Γερμανίας Γιοάχιμ φον Ρίμπεντροπ (Joachim von Ribbentrop) και ο Υπουργός Εξωτερικών της Σοβιετικής Ένωσης, Βιατσεσλάβ Μιχάηλοβιτς Μόλοτοφ (Вячесла́в Миха́йлович Мо́лотов). Την συνθήκη αυτή επικύρωσε το Ανώτατο Σοβιέτ, οκτώ ημέρες μετά, στις 31 Αυγούστου... Κατόπιν αυτού, οι ναζί μπορούσαν να ασχοληθούν με την Πολωνία δίχως τον κίνδυνο να τους εμποδίσει η Σοβιετική Ένωση, ενώ η ΕΣΣΔ, η οποία γνώριζε καλά την επιθυμία του Χίτλερ να αποκτήσει «ζωτικό χώρο» για τους Γερμανούς στην ανατολική Ευρώπη, κέρδισε χρόνο για να προετοιμάσει τον Κόκκινο Στρατό... Σύμφωνα με τον Ρεϊμόν Καρτιέ, ο μεν Στάλιν υπέγραψε το Σύμφωνο με στόχο να κερδίσει χρόνο και ο Χίτλερ με την εκ των προτέρων απόφαση "να το ξεσχίσει"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου