17 Μαΐου 2021

Τα Ωραία της Ημέρας 17.5.2021

«True South», μια σημαία που δίνει ταυτότητα και φωνή στην Ανταρκτική από τον Evan Townsend. 

Ο γηραιότερος Αυστραλός, 111 ετών, αποκαλύπτει το μυστικό της μακροζωίας του.

«True South», μια σημαία για την Ανταρκτική

Τη σημαία «True South» (φωτογραφία επάνω αριστερά) σχεδίασε για την Ανταρκτική ο Αμερικανός δημοσιογράφος Evan Townsend για να δώσει μια διακριτή ταυτότητα στην ήπειρο και να ενθαρρύνει την προστασία της από τους υπόλοιπους κατοίκους του πλανήτη μας έναντι της κλιματικής αλλαγής. 

«Η Ανταρκτική δεν έχει μόνιμους κατοίκους, αλλά είναι ένα από τα πλέον ευάλωτα μέρη στην παγκόσμια κρίση της κλιματικής αλλαγής» επισήμανε ο Townsend. «Οι περισσότεροι δεν έχουν την ευκαιρία να πάνε εκεί και δεν υπάρχουν “πολιτιστικοί πρεσβευτές”, δεν υπάρχουν διπλωμάτες που να εκπροσωπούν την Ανταρκτική. Κατά συνέπεια, πιστεύω ότι μια σημαία είναι ένα πραγματικά σημαντικό εργαλείο για τη δημιουργία μιας αίσθησης σύνδεσης μεταξύ του κοινού εν γένει και αυτής της ηπείρου για την οποία έχει ευθύνη» υπογράμμισε.

Στο κέντρο της σημαίας, μια σε γραφίστικη εκδοχή μύτη βελόνας μια πυξίδας δείχνει το σημείο του πλανήτη μας στο οποίο βρίσκεται η Ανταρκτική, ενώ ως καθρέφτισμα από πάνω, μια τριγωνική, λευκή βουνοκορφή αποτυπώνει το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο της γεωγραφίας της ηπείρου. «Έχω πάει σε κάποια μέρη στην ήπειρο» εξήγησε ο Townsend. «Όπου όμως και να πας, αν υπάρχει κάτι στον ορίζοντα αυτό θα είναι η κορυφή ενός χιονοσκέπαστου βουνού ή ενός παγετώνα».

Πηγές: truesouthflag.com, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο γηραιότερος Αυστραλός αποκαλύπτει το μυστικό της μακροζωίας

Ο γηραιότερος άντρας της Αυστραλίας έχει συμπεριλάβει στη διατροφή του μυαλά κοτόπουλου ως ένα βασικό μυστικό μακροζωίας του. Ο συνταξιούχος κτηνοτρόφος, ποιητής και συγγραφέας, Ντέξτερ Κρούγκερ έκλεισε σήμερα 111 χρόνια και 125 ημέρες. Είναι έτσι κατά μια ημέρα μεγαλύτερος από τον βετεράνο του πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, Τζακ Λόκετ, ο οποίος πέθανε το 2002.

Ο Κρούγκερ που διαμένει σε γηροκομείο της αγροτικής πόλης Ρομά, στην πολιτεία Κουίνσλαντ, αποκάλυψε ότι μια εβδομαδιαία λιχουδιά πουλερικών συνέβαλε στη μακροζωία του. «Μυαλά κοτόπουλου. Ξέρεις, τα κοτόπουλα έχουν το κεφάλι. Και εκεί, υπάρχει ένας εγκέφαλος. Και είναι υπέροχα μικρά πράγματα. Χρειάζεται μόνο μία μπουκιά». Αυτά είπε ο Κρούγκερ, λίγες ημέρες πριν σε συνέντευξή του στην Australian Broadcasting Corp.

Πηγή: 
naftemporiki.gr με πληροφορίες AP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου