25 Μαΐου 2021

Τοιχογραφία του Escif για τον εμβολιασμό κατά του ιού

Τοιχογραφία για τον εμβολιασμό κατά του ιού δημιούργησε ο καλλιτέχνης δρόμου Escif, ο οποίος ολοκλήρωσε πριν λίγο καιρό σειρά δημόσιων εικαστικών παρεμβάσεων στην Κορσική και τους επόμενους μήνες αναχωρεί για Λιθουανία και βόρεια Ιταλία. Στην τοιχογραφία του, ένας στρατιώτης έχει γονατίσει και ετοιμάζεται να βάλει με μία σύριγγα, δίκην μπαζούκα.

Ο Escif χρησιμοποιεί απαλές χρωματικές παλέτες και απλά μοτίβα για να μετατρέπει τυφλές όψεις κτηρίων στη Βαλένθια, τη γενέτειρά του και σε άλλες πόλεις σε όλη την Ευρώπη σε αφορμές για στοχασμό σχετικά με το καπιταλιστικό σύστημα, την πολιτική και την κοινωνία. Ζωγραφίζει λιτές σκηνές και αντικείμενα, συνδέοντάς τα με το περιβάλλον τους και με τρέχοντα γεγονότα. Συχνά καταφεύγει σε χιούμορ ώστε με πνευματώδη τρόπο να μεταδώσει το μήνυμα του.


Ο Ισπανός καλλιτέχνης δρόμου πέρασε μεγάλο μέρος της περασμένη χρονιάς στο στούντιό του, δουλεύοντας σε σκίτσα μαζί με τον δύο χρόνων γιο του, αλλά παρουσίασε κάποια έργα μεταξύ των οποίων και ένα έργο-φόρο τιμής στον θρυλικό ομότεχνό του, Hyuro που έφυγε από τη ζωή τον Νοέμβριο του 2020.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου