23 Μαΐου 2021

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 23.5.2021

"Μπορεί να είναι κακός σύζυγος, να
 κακοποιεί τη γυναίκα του, αλλά να είναι καλός γονιός" δήλωσε στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Λοβέρδος, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη συνεπιμέλεια, προκαλώντας αντιδράσεις. Με την ίδια λογική "και το παιδί που δέρνει αυτόν τον πατέρα μπορεί ναι είναι καλός γιος"! Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή.

Επίσης, με την ίδια λογική και "ο πατέρας που κακοποιεί το παιδί του δεν σημαίνει ότι είναι κακός σύζυγος"! Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην Καθημερινή: 


Και ένα σύντομο ρεπορτάζ: 
Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Λοβέρδου, κατά τη συζήτηση επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη συνεπιμέλεια, ο οποίος -μεταξύ άλλων- υποστήριξε ότι ο σύζυγος που κακοποιεί τη γυναίκα του μπορεί να είναι καλός γονιός και ότι έχει το δικαίωμα στη συνεπιμέλεια.
Η επίμαχη δήλωση: «Μπορεί σε ένα διαζύγιο να είναι πολύ σκληρό και να έχουν συγκρουστεί οι γονείς. Μπορεί να είσαι ένας κακός σύζυγος, αλλά μπορεί να είσαι καλός γονιός. Υπάρχει διαφορά μεταξύ του ενός και του άλλου. Μπορεί εγώ να χώρισα με τη γυναίκα μου και να έχω πάθος εναντίον της αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είμαι κακός πατέρας. Όπως αντίστροφα, μια γυναίκα την οποία ο άνδρας της την απατά, την έδερνε, την κακοποιούσε και έχει μίσος εναντίον του πρώην άνδρα της, όμως παρόλα αυτά έχει το παιδί το δικαίωμα να μεγαλώνει και με τους δύο γονείς».
Οι δηλώσεις του βουλευτή της Ν.Δ. προκάλεσαν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητεί την ανάκληση των δηλώσεων ή αλλιώς τη διαγραφή του Γ. Λοβέρδου.
Μετά τις αντιδράσεις ο βουλευτής της Ν.Δ μεταξύ άλλων δήλωσε: «Μπορεί καθ’ υπερβολή να είπα αυτό που είπα, μπορεί να ήταν λάθος διατύπωση... Ήταν λάθος η διατύπωση αν απομονώσεις μία φράση... Η ανθρωποφαγία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι τέτοια που επιτρέπει να απομονωθεί μια φράση. Δεν έκανα λάθος επί της ουσίας. Δεν θα έπρεπε να κάνω λόγο για κακοποίηση για να μην υπάρξει παρεξήγηση, αλλά ήθελα να δείξω την υπερβολή, τίποτα παραπάνω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου