19 Μαΐου 2021

Ο μπροστινός Καλογρίτσας και ο πισινός!

Είχε κληθεί να συνεργαστεί με την τότε κυβέρνηση από τον Σεπτέμβριο του 2015, όχι μόνο για κανάλι, αλλά και για άλλα Μέσα, φέρεται να είπε χθες ο επιχειρηματίας Χρ. Καλογρίτσας στην κατάθεσή του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής υποστηρίζοντας ότι ο Ν. Παππάς ήθελε να δημιουργηθεί μια υποστηρικτική προς την τότε κυβέρνηση ομάδα ΜΜΕ. Συμφώνησε με τις υποδείξεις να είναι ο «μπροστινός» όπως είπε.

Κατά την έναρξη της κατάθεσής του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής (στις 17.05.2021), ο επιχειρηματίας Χρ. Καλογρίτσας «έδειξε» ως φίλο του και πρωταγωνιστή ενεργειών για τη δημιουργία φιλικού προς την τότε κυβερνώσα πλειοψηφία τηλεοπτικού καναλιού, σύμφωνα με πληροφορίες, τον τέως υπουργό των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Νίκο Παππά.

Ο κ. Καλογρίτσας είπε ότι συμφώνησε με τις υποδείξεις να είναι «μπροστινός» και πως συνάντησε όπως του υπεδείχθη τους Αραβες που θα έδιναν χρήματα για το κανάλι. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο μάρτυρας είπε ότι συναντούσε τον κ. Παππά παντού, στα σπίτια αμφοτέρων, σε ταβέρνες και άλλα μέρη, ενώ πρόσθεσε πως έχει στην κατοχή του και γραπτά μηνύματα στο κινητό τηλέφωνο ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο με ορισμένες μεταξύ τους συνεννοήσεις.

Να σημειωθεί ότι στις 15.05.2021, όταν άνοιξε στην προανακριτική επιτροπή ο κύκλος των καταθέσεων των μαρτύρων για την υπόθεση του κ. Ν. Παππά, ο κ. Κυρ. Τόμπρας, ο φερόμενος ως διαμεσολαβητής μεταξύ του επιχειρηματία Χρ. Καλογρίτσα και της λιβανικών συμφερόντων κατασκευαστικής CCC της οικογένειας Χούρυ, για τη δημιουργία τηλεοπτικού καναλιού στην Ελλάδα επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, φέρεται να είπε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Καλογρίτσας αυτό ανέφερε παντού. Συστηνόταν ως μπροστινός της κυβέρνησης. Οταν έλεγε ότι λειτουργεί για τα παιδιά εννοούσε την κυβέρνηση».

Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην «Καθημερινή»

Οπως διέρρευσε χθες στον Τύπο, το περιεχόμενο της επικοινωνίας Καλογρίτσα – Παππά, η οποία, όπως φέρεται να είπε ο επιχειρηματίας, αφορούσε τη συνάντησή του με τους Αραβες που θα έδιναν χρήματα για την τηλεοπτική άδεια, δείχνει θερμή μεταξύ τους σχέση. Ενδεικτικά εμφανίζεται ο κ. Καλογρίτσας να αποκαλεί τον τότε υπουργό «Νίκο μου, καμάρι μου και λεβέντη μου» και σε άλλο σημείο «σύντροφε», να του ζητεί οδηγίες – προφανώς για το πώς θα χειριστεί την προετοιμαζόμενη τότε συνάντησή του με τους ξένους– ή και να του αναφέρει ότι ήταν σίγουρος πως, καθώς περνούν οι μέρες, «εγγυητική δεν θα υπάρχει».


Σύμφωνα με τις πηγές της ΝΔ, ο κ. Καλογρίτσας φέρεται να μίλησε για συντονιστικό ρόλο του Νίκου Παππά στην επιχείρηση δημιουργίας «ΣΥΡΙΖΑ channel», ενώ φέρεται να είπε: «Ήμουν μπροστινός. Είχα τις μετοχές του Νίκου Παππά».

Στην επίθεση που εξαπολύει η ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε σημερινή ανακοίνωσή της, όπου κάνει λόγο για «κυβέρνηση που λειτουργούσε ως παρακράτος», διατυπώνει μεταξύ άλλων και τα εξής ερωτήματα: «Ο Χρ. Καλογρίτσας λειτουργούσε ως “μπροστινός” για το μοίρασμα των ποσοστών του καναλιού έχοντας τις μετοχές, όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, του Νίκου Παππά και της “παρέας” που περιγράφει;». «Σε ποιους κατέληξαν οι αφανείς χρηματοδοτήσεις άνω των 3 εκατ. ευρώ, που διέθεσε, όπως είπε ο Χρήστος Καλογρίτσας;»

Από την πλευρά τους, πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνουν πως η πρόσθεση του Χρήστου Καλογρίτσα, «να μην επιστρέψει τα τρία εκατ. ευρώ, και να πολιτικοποιήσει μια καθαρά ιδιωτική διαφορά, δεν κρύφτηκε ούτε στη σημερινή συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής». 

Αναμένεται η συνέχεια, έχει ενδιαφέρον...

Takis Ant για το afirimeno.com

Πηγή: Με στοιχεία κυρίως από kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου