27 Μαΐου 2021

Έφυγε ο σκιτσογράφος «Soter» στα 54 χρόνια του

Ο γνωστός σκιτσογράφος Soter Tas (κατά κόσμον Σωτήρης Τασιόπουλος) δεν τα κατάφερε, «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών χτυπημένος από την πανδημία του κορωνοϊού. Εδώ 10 από τα σκίτσα του:

Αριστερά ένα από τα τελευταία σκίτσα του «Soter», από την 8η Διεθνή έκθεση Γελοιογραφίας στον Υμηττό, που λόγο των υγειονομικών συνθηκών προβλήθηκε μόνο ψηφιακά (Μάρτιος 2021): "Οι νέες Τεχνολογίες στην ζωή μας", ακόμα και στην φύλαξη του ...κοπαδιού! 

Η είδηση του θανάτου του γνωστού σκιτσογράφου «Soter» (φωτογραφία αριστερά), έγινε γνωστή χθες από αναρτήσεις συναδέλφων και φίλων του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι τον αποχαιρέτισαν με συγκινητικά λόγια. Καλό του ταξίδι...

Ακολουθούν 9 ακόμη από τα παλιότερα (2018 και πριν) σκίτσα του, τα οποία κατά καιρούς έχουμε αναρτήσει:

Από την επέτειο της φοιτητικής εξέγερσης στο Πολυτεχνείο. "Πολυτεχνείο, 17 Νοέμβρη 2018 και οικειοποίηση γεγονότων προς αξιοποίηση". Σκίτσο του Soter στο skitso.biz:

Πυραυλική επίθεση επί μία ώρα ενάντια στη Συρία εξαπέλυσαν στα μέσα Απριλίου του 2018 οι ΗΠΑ. Τα πλήγματα έστειλαν ένα "ξεκάθαρο μήνυμα" στον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ κατά του "προγράμματος χημικών όπλων της Συρίας", είπαν οι Αμερικανοί. Στο σκίτσο του Soter στο skitso.biz, το διάγγελμα (με τη μορφή πυραύλου) του τότε Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ:

Από τις διαβουλεύσεις για το όνομα της τότε ΠΓΔΜ (Ιανουάριος 2018) και η ελληνικότητα της Μακεδονίας. Σκίτσο του Soter Tas στο skitso.biz:

Με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου το 2017, σκίτσο του Soter στο skitso.biz. Μνήμες του παππού και "Αέρα"!:

Προβληματισμοί: Η δυνατότητα επιλογής να ζει κάποιος σαν άνθρωπος. Σκίτσο του Soter στο skitso.biz (Οκτώβριος 2017): 

Τι ακούνε οι πολιτικοί μας (εξωγήινους ο Μητσοτάκης, ανάπτυξη ο Τσίπρας κλπ), αλλά και ο Μήτσος! Σκίτσο (Οκτώβριος 2017) του Soter Tas στο skitso.biz:

Με αφορμή την ιστορική επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821. Το Λάβαρο είναι άλλου Γερμανού, προφανώς του Σόιμπλε! Σκίτσο του Soter στο skitso.biz (Μάρτιος 2017):

Ολύμπιακοί αγώνες Rio 2016 (Αυγουστος 2016). Σκίτσο του Soter "Spirito Olimpico". Σύμφωνα με τον οίκο Moody’s η διοργάνωση στο Ρίο έφτασε στο τεράστιο ποσό των 4.9 δις ευρώ, που καλείται να πληρώσει ο λαός της Βραζιλίας, όπως αναφέρει ο σκιτσογράφος:

Στις εκλογές, 20 Σεπτέμβρη 2015. Χαμηλές οι προσδοκίες και... σκύβουμε. Σκίτσο του Soter Tas από το skitso.biz:

Το σύντομο Βιογραφικό του όπως ο ίδιος το παραθέτει στην ιστοσελίδα της «Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων» (cartoonists.gr):
Soter, κατά κόσμον Σωτήρης Τασιόπουλος. Γεννήθηκα το 1967,σπούδασα διοίκηση επιχειρήσεων. Σκίτσα μου δημοσιεύτηκαν από "Ελευθεροτυπία", "Παρασκευή & 13", "Πρώτη Περιστερίου", "Κυριακάτικη εφημερίδα" και άλλες εφημερίδες, όπως και εικονογραφήσεις για εκδοτικούς οίκους. Συμμετάσχω σε ελληνικές και διεθνείς εκθέσεις γελοιογραφίας.
Έργα μου εκτίθενται στην πόρτα του ψυγείου μου, αλλά και εδώ: 
http://www.skitso.biz/ και https://www.facebook.com/swter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου