2 Αυγούστου 2021

Χρυσός Ολυμπιονίκης ο Μίλτος Τεντόγλου στο άλμα

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το δεύτερο ελληνικό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, καθώς αναδείχθηκε χρυσός Ολυμπιονίκης στον τελικό του μήκους ανδρών, με άλμα στα 8.41 μ., επίδοση που έπιασε στο 6ο και τελευταίο άλμα του ανατρέποντας όλα τα δεδομένα, καθώς μέχρι εκείνο το σημείο ήταν 4ος στην κατάταξη.

Μετά από ένα απίστευτο σε εξέλιξη αγώνα, ο Έλληνας πρωταθλητής χρειάστηκε να φτάσει στο τελευταίο άλμα του για να κάνει την τέλεια «πτήση», επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του κορυφαίου άλτη με τον οποίο πήγε στο Τόκιο, μετά το 8.60 που είχε φέτος ως καλύτερη επίδοση στον κόσμο.

Πατώντας μόλις 2 εκατοστά πίσω από το όριο, έφτασε στα 8.41 μ., επίδοση που είχε «πιάσει» κι ο Κουβανός Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία από το τρίτο άλμα του, όμως ήταν καλύτερος σε όλα τα υπόλοιπα άλματά του κι ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου.

Ο 23χρονος Τεντόγλου στην πρώτη του προσπάθεια έκανε 8,11μ., στη δεύτερη και την τρίτη ήταν άκυρος ενώ στην πρώτη θέση βρισκόταν ο Ετσεβαρία με 8,41μ. και ακολουθούσε ο Μάσο με 8,21. Στην τέταρτη προσπάθεια ο πρωταθλητής μας είχε ένα καλό άλμα στα 8,10 αλλά ο Χάρισον με 8,15 και ο Κάθερες με 8,12 μ. βρέθηκαν μπροστά από τον Έλληνα. Στη συνέχεια και στην πέμπτη προσπάθειά του με ένα άλμα στα 8,15 μ. ο Μίλτος βρέθηκε και πάλι στα μετάλλια.

Στην έκτη και τελευταία του προσπάθεια ο Ισπανός Κάσερες με άλμα στα 8.18 του έριξε τον Τεντόγλου στην 4η θέση. Όμως κάπου εκεί «μίλησε» η κλάση του 23χρονου Έλληνα πρωταθλητή. Πήρε φόρα και προσγειώθηκε στα 8,41 μ. και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Με τα 8,41 ο Τεντόγλου ισοφάρισε τα 8,41 του Ετσεβαρία αλλά ο «αέρινος» Μίλτος είχε καλύτερη δεύτερη προσπάθεια από τον Κουβανό και έτσι ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. 

«Δεν περίμενα να κερδίσω και ειδικά έτσι. Οι πρώτες προσπάθειές μου ήταν χάλια. Ο Κουβανός ήταν καλύτερος. Είμαι «χρυσός» ολυμπιονίκης αλλά νιώθω και λίγο τυχερός. Πήγα στο τελευταίο άλμα και έκανα ένα απλό αλματάκι από αυτά που κάνω στην προπόνηση», δήλωσε ο Έλληνας πρωταθλητής στην ΕΡΤ αμέσως μετά την ολοκλήρωση του αγώνα.

Η τελική κατάταξη των 6 πρώτων του τελικού:
1. Μίλτος Τεντόγλου (Ελλάδα) 8,41
2. Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία (Κούβα) 8,41
3. Μάικελ Μάσο (Κούβα) 8,21
4. Εουσέμπιο Κάθερες (Ισπανία) 8,18
5. Τζουβάν Χάρισον (ΗΠΑ) 8,15
6. Γιουκ Χασιόκα (Ιαπωνία) 8,10

Το μετάλλιο του Μίλτου Τεντόγλου είναι το δεύτερο χρυσό «γαλανόλευκο» μετάλλιο στο Τόκιο ύστερα από αυτό που πήρε ο Στέφανος Ντούσκος.

Πηγές: Με στοιχεία από ΑΠΕ-ΜΠΕ και kathimerini.gr

Σχετική ανάρτηση: Χρυσό Μετάλλιο ο Ντούσκος στο Σκιφ με Ολυμπιακό ρεκόρ

- Advertisement-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου