1 Αυγούστου 2021

Το Σκίτσο της Ημέρας 1.8.2021

Ξέσπασε ο Θοδωρής Ιακωβίδης, μετά την ολοκλήρωση του αγωνίσματός του, στην κατηγορία των 96 κιλών στην Άρση Βαρών στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. «Είναι οι τελευταίες μου στιγμές στην εθνική ομάδα. Είναι πολύ λυπηρό να ντρέπεσαι να πας στον φυσιοθεραπευτή, επειδή ξέρει την κατάστασή σου. Θέλω να σταματήσω» είπε και ανέδειξε το σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι αθλητές. Το σκίτσο είναι του Χρήστου Παπανίκου.

Και το σύντομο ρεπορτάζ (με πληροφορίες από το protothema.gr):

Ο Έλληνας πρωταθλητής, μιλώντας με … λυγμούς αναφέρθηκε στο αντίο του στο άθλημα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν κλαίω επειδή δεν πήγα (φαινομενικά) καλά. Κλαίω επειδή τελείωσε όλο αυτό. Δυστυχώς δεν μπορώ να αποδώσω στο 100% και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο και να κάνω προπόνηση και να μπορώ να αποδίδω αυτά που αρμόζει να αποδίδω σε αυτή τη σημαία που φοράω». «Συγγνώμη εάν κάποιοι νομίζουν πως το βάζω στα πόδια. Έχω κουραστεί από αυτή την κατάσταση. Είναι πολύ λυπηρό να ντρέπεσαι να πας στον φυσιοθεραπευτή, επειδή ξέρει την κατάστασή σου. Δεν το αντέχω άλλο αυτό. Θέλω να σταματήσω
» είπε μετά την ολοκλήρωση του αγωνίσματός του στο Τόκιο.

Τα δάκρυα του Έλληνα αρσιβαρίστα, Θοδωρή Ιακωβίδη, συγκίνησαν πλήθος κόσμου και ανέδειξαν το σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι αθλητές.

Την ίδια ώρα, ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας το βράδυ του Σαββάτου μιλώντας στη τηλεόραση του ΣΚΑΙ τόνισε ότι είναι ντροπή για ένα άθλημά όπως η άρση βαρών που έχει δώσει τόσες χαρές στην χώρα μας να μην μπορεί να στηρίξει έναν αθλητή.

Σχετικά με το θέμα προχώρησε σε δηλώσεις και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης: « Εκτός από τα δάκρυα χαράς, όπως αυτά του Στέφανου Ντούσκου, που μας έκανε περήφανους, έχουμε και τα δάκρυα λύπης, στεναχώριας και απογοήτευσης όπως αυτά του αγαπητού, Θοδωρή Ιακωβίδη. Επικοινώνησα άμεσα μαζί του, όπως μίλησα και με τον Πύρρο Δήμα. Συμφωνήσαμε με τον Θοδωρή να σκεφτεί δεύτερη και τρίτη φορά την απόφασή του να διακόψει, να σταματήσει τον αθλητισμό. Συμφωνήσαμε να βρεθούμε ξανά, από κοντά, αμέσως μετά την επιστροφή του και να δούμε όλες τις παραμέτρους. Να δούμε και να αντιμετωπίσουμε από κοινού όλες τις δυσκολίες» είπε.

- Advertisement-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου