1 Αυγούστου 2021

Πυρκαγιές και περισσό θράσος Τσίπρα

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες σε τέσσερα μεγάλα πύρινα μέτωπα που βρίσκονται σε εξέλιξη στις περιοχές της Αχαΐας, της Ρόδου, της Αιτωλοακαρνανίας και του Έβρου, με τις αρχές να έχουν δώσει εντολή για εκκένωση οικισμών. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι και ο καύσωνας που πλήττει τη χώρα. Στο πλαίσιο αυτό μια ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα προκαλεί οξύτατες αντιδράσεις.

Ειδικότερα, όσον αφορά το πύρινο μέτωπο στην Αχαΐα, καλύτερη είναι -σύμφωνα με την Πυροσβεστική- η εικόνα που παρουσιάζει η φωτιά στην περιοχή Ζήρια, αλλά παραμένει σε εξέλιξη. Στο μεταξύ, έχουν ενισχυθεί τα εναέρια μέσα και στην περιοχή πραγματοποιούν ρίψεις νερού, πέντε πυροσβεστικά αεροπλάνα και επτά ελικόπτερα, ενώ ισχυρές είναι και οι επίγειες δυνάμεις που αποτελούνται από 294 πυροσβέστες με 77 οχήματα και επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, καθώς και το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων. Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης. Παράλληλα, συνεδρίασε το συντονιστικό όργανο, στο κινητό επιχειρησιακό κέντρο της Πυροσβεστικής που βρίσκεται στην περιοχή Λαμπίρι.

Στον απόηχο όλων αυτών
η ανάρτηση Τσίπρα, ο οποίος, ξεχνώντας τα όσα συνέβησαν στο Μάτι επί πρωθυπουργίας του, γράφει με περισσό θράσος στο twitter και στο 
facebook:

Ανάρτηση Τσίπρα στο twitter:

Αλέξης Τσίπρας - Alexis Tsipras @atsipras
Η σκέψη μου είναι στην Αχαΐα και στους ανθρώπους της που δοκιμάζονται. Δεν είναι η ώρα για την απόδοση ευθυνών. Τουλάχιστον όμως όσοι έχουν ευθύνη ας μην προκαλούν, είτε με δηλώσεις αυτοθαυμασμού είτε με σέλφι από παραλίες. #φωτια #φωτια_Αιγιαλεια
6:24 μ.μ. · 1 Αυγ 2021·Twitter for Android 

Ανάλογη είναι και η ανάρτησή του στο facebook: 

Alexis Tsipras
Η σκέψη μου σήμερα είναι στην Αχαΐα που δοκιμάζεται. Είναι στους ανθρώπους που είδαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους να καίγονται, σε αυτούς που νοσηλεύονται με εγκαύματα στο Ρίο, στους πυροσβέστες και τους εθελοντές που συνεχίζουν για μία ακόμη μέρα να δίνουν τη μάχη κατά της φωτιάς.
Δεν είναι η ώρα για την απόδοση ευθυνών. Τουλάχιστον όμως όσοι έχουν ευθύνη ας μην προκαλούν, είτε με δηλώσεις αυτοθαυμασμού είτε με σέλφι από παραλίες.

Πηγές της κυβέρνησης σχολιάζοντας την ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα, αναφέρουν:
«Η κοινωνία απεχθάνεται την κομματική αντιπαράθεση, τη στιγμή που συμβαίνει μια φυσική καταστροφή. Και δεν είχαμε κανένα σκοπό να απαντήσουμε στον κ. Τσίπρα αν δεν προκαλούσε με αυτό τον απολύτως ευτελή τρόπο».
«Επειδή μας προκαλεί λοιπόν να θυμηθούμε το Μάτι, του θυμίζουμε ότι δεν εγκαλείται μόνο για την απαράδεκτη διαχείριση με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα. Αλλά και για την προσπάθεια συγκάλυψης και την ασέβεια προς τη μνήμη των νεκρών και το θέατρο που έπαιζε μαζί και το ίδιο βράδυ και τις επόμενες μέρες μαζί με τους υπουργούς του, για να καλύψουν τις εγκληματικές ευθύνες τους» προσθέτουν.
Οι ίδιες πηγές επίσης υπογραμμίζουν: «μιλώντας δε για φωτογραφία του πρωθυπουργού σε δημόσια παραλία με πολίτες, αυθόρμητα το μυαλό όλων πηγαίνει στις διακοπές του ύστερα από την τραγωδία, σε ιδιωτική θαλαμηγό». Και τονίζουν: «αν έχει λοιπόν να πει κάτι για να ασκήσει κριτική στον τρόπο διαχείρισης, ας το κάνει. Ας σταματήσει όμως τη φθηνή αντιπαράθεση, εκμεταλλευόμενος τις καταστροφές που προκάλεσε μια πυρκαγιά».


Ο Αλέξης Τσίπρας στο κότερο Παναγοπούλου λίγο μετά το Μάτι

Φυσικά, ο κ. Τσίπρας παίρνει τις δέουσες απαντήσεις και από τους απλούς πολίτες. Κάποιες από αυτές στην αναρτησή του στο twitter:

evanroustan @evanroustan1
Απάντηση στον χρήστη @atsipras
Θα αποδώσω πολιτικές ευθύνες όταν δω νεκρούς, καθυστερημένη και ερασιτεχνική κινητοποίηση κρατ μηχανισμού και θέατρο πάνω στα καμμένα (ξέρεις εσύ!) Τις καμένες εκτάσεις+τα σπίτια όμως σύντροφε, θα τα χρεώσω στους εμπρηστές, που μετα από συνεχείς προσπάθειες, πέτυχαν να τα κάψουν

Χαράλαμπος @panafp
Απάντηση στον χρήστη @atsipras
Απορία ...Από ότι κατάλαβα πήγε μια μετά την καταστροφική πυρκαγιά σε μια ΔΗΜΟΣΙΑ παραλία ανάμεσα σε κοινούς συνανθρώπους μας . Δεν πήγε να ΚΡΥΦΤΕΙ σε κανένα κότερο μεγαλοεφοπλιστου και μετά με βγει και να το παίζει κλαίουσα. Είπε αλλά κάπου υπάρχουν και όρια ...

Greg @lKEqlhUVGyF8Ly7
Απάντηση στον χρήστη @atsipras
Όλοι θυμόμαστε την υποκρισία στο μάτι. Δεν το ξεχνάμε.

Charles Coonz @Charles_Coonz
Απάντηση στον χρήστη @atsipras
Κρατα την σκεψη σου για τις 102 ψυχες που κάηκαν ζωντανες επι κυβερνήσεως σου.

υποψιασμενη @krinos21
Απάντηση στον χρήστη @atsipras
Εσεις βγάζατε φωτογραφιες στα κότερα στις μερες της καταστροφικης πυρκαγιας στο Ματι, που ησασταν και Πθ. Λαθος;

Sunday_love @Nancyksv
Απάντηση στον χρήστη @atsipras
Αυτό το τουι πρέπει να μπει ως παράδειγμα στην σημασία της λέξης : ΘΡΑΣΟΣ

TASOS @deapapadopoulos
Απάντηση στον χρήστη @atsipras
Η σκέψη μου είναι στην Αχαΐα, μην με ενοχλείται τώρα στο σκάφος πίνω μπύρες μπύρες και κάνω πουρα πούρα.

ΚΥΡΙΑΚΗ @kuriakigian
Απάντηση στον χρήστη @atsipras
Ξέρεις εσύ άλλωστε, κρυφά στα σκοτεινά γίνονται αυτά. Γιατί δεν πήρες το κότερο να πας να βοηθήσεις τότε; κουνάς και το δάχτυλο με 102 νεκρούς στην πλάτη σου, θέατρο.

archy @archy33_archy
Απάντηση στον χρήστη @atsipras
Κ.Τσιπρα κανένας δε θα σας κατηγορούσε για τη φωτιά στο Μάτι. Φωτιες δυστυχώς είχαμε, έχουμε και θα έχουμε πάντα. Η κακή όμως διαχείριση της πυρκαγιάς στο Μάτι, η απόκρυψη της πραγματικότητας, η συνεδρίαση-παρωδία εκείνη τη νύχτα και ο κυνισμός της επόμενης μέρας δεν ξεχνιούνται.

ΜΑΡΙΑ ΚΑΖΟΛΕΑ @vythos70
Απάντηση στον χρήστη @atsipras
Έχεις δίκιο! Εσύ λίγες μέρες μετά το ΜΑΤΙ παραθέριζες κομμουνιστικά στο κότερο της Παναγοπούλου! Δεν έχεις καθόλου ντροπή επάνω σου; Τι ρωτάω τώρα και εγώ!!

Efstratios Giovanis @astrapostratos
Απάντηση στον χρήστη @atsipras
Στο σπίτι του κρεμασμένου, δεν μιλάνε για σχοινί

Πηγή: Στοιχεία από ΑΠΕ-ΜΠΕ, twitter.com, facebook.com 
Η πρώτη φωτογραφία επάνω αριστερά συνοδε΄θει την ανάρτηση Τσίπρα στο facebook:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου