28 Αυγούστου 2021

Τα «Ωραία» της Ημέρας 28.8.2021

Οκτώ Ουκρανοί έσυραν το «Mriya» Antonov-225, το βαρύτερο αεροπλάνο του κόσμου!
City tour στο Παρίσι με αμφίβιο πούλμαν, που κινείται στους δρόμους της πόλης και στη συνέχεια μετατρέπεται σε ποταμόπλοιο!
Η Βαλένθια ετοιμάζεται πυρετωδώς για το Φάλας, μια εκδήλωση με γλυπτά από πεπιεσμένο χαρτί και ξύλο που καίγονται!


Οκτώ Ουκρανοί έσυραν το βαρύτερο αεροπλάνο του κόσμου
Οκτώ Ουκρανοί δυνατοί αθλητές κατάφεραν να σύρουν πάνω από τέσσερα μέτρα το μεγαλύτερο και βαρύτερο φορτηγό αεροσκάφος στον κόσμο, το «Mriya» Antonov-225, που ζυγίζει 285 τόνους (φωτογραφία επάνω αριστερά).
Τραβώντας το αεροπλάνο σε δύο ομάδες των τεσσάρων, οι άνδρες μετακίνησαν το αεροπλάνο 4,3 μέτρα κατά μήκος της ασφάλτου, μέσα σε 1 λεπτό και 13 δευτερόλεπτα. Μετά από αυτό θα υποβάλουν αίτηση για εγγραφή στο παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες.
Το Mriya, που μπορεί να μεταφέρει έως και 250 τόνους και να ταξιδέψει έως και 4.000 χιλιόμετρα, χτίστηκε στη Σοβιετική Ένωση το 1988 και αναπτύχθηκε για τη μεταφορά του σοβιετικού διαστημικού λεωφορείου Buran. Το πρόγραμμα Buran έκλεισε με την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και το αεροπλάνο αφέθηκε στο έδαφος της ανεξάρτητης Ουκρανίας.
Πηγή: naftemporiki.gr

City tour στο Παρίσι με αμφίβιο πούλμαν
Μοιάζει με ένα λεωφορείο που πήρε λάθος τη στροφή, επιταχύνοντας και γλίστρησε στον ποταμό Σηκουάνα, σκορπώντας τους κύκνους και προκαλώντας κραυγές από τους επιβάτες. Αλλά όταν ο παφλασμός υποχωρήσει, το λεωφορείο επιπλέει ήρεμα κατά μήκος του ποταμού.
Είναι ένα από τα νέα τουριστικά αξιοθέατα της γαλλικής πρωτεύουσας: ένα αμφίβιο λεωφορείο που κινείται στους δρόμους της πόλης και στη συνέχεια μετατρέπεται αμέσως σε ένα ποταμόπλοιο αναψυχής.
Η εταιρεία Les canards de Paris, οι Πάπιες του Παρισιού, εγκαινίασε μια πρωτότυπη ξενάγηση στην Πόλη του Φωτός: οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν το Παρίσι διατρέχοντας τους δρόμους του και διαπλέοντας τον Σηκουάνα, επιβαίνοντας στον «Marcel le canard», την «πάπια Μαρσέλ», το πρώτο αμφίβιο πούλμαν της Γαλλίας. Η ξενάγηση γίνεται στα γαλλικά ή στα αγγλικά και η πλήρης περιήγηση διαρκεί περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά, εκ των οποίων τα 20 λεπτά στο νερό.
Πηγή: Ναυτεμπορική

Η Βαλένθια ετοιμάζεται πυρετωδώς για το Φάλας
Καλλιτέχνες σπεύδουν να προσθέτουν τις τελευταίες πινελιές στα γλυπτά τους καθώς η Βαλένθια της Ισπανίας ετοιμάζεται για το φεστιβάλ Fallas 2021. Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, αρκετούς μήνες αργότερα από ό,τι παραδοσιακά, αφού αναβλήθηκε τον Μάρτιο λόγω της πανδημίας.
Το φεστιβάλ Φάλας είναι μια γιορτή προς τιμή του Αγίου Ιωσήφ και κρατάει 15 ημέρες. Στο πλαίσιο του εορτασμού κατασκευάζονται και τοποθετούνται εγκαταστάσεις και γλυπτά από πεπιεσμένο χαρτί, χαρτόνι και ξύλο και καίγονται την τελευταία ημέρα της εκδήλωσης στη λεγόμενη «Crema» που σηματοδοτεί το τέλος της γιορτής.
Πηγή: naftemporiki.gr

-Advertisement-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου