9 Νοεμβρίου 2023

Ουδείς ενδιαφέρεται για προανακριτική ή εξεταστική για τα Τέμπη;

«Εγώ δεν είπα στον Νίκο Χατζηνικολάου ότι "ουδείς ενδιαφέρεται για τα Τέμπη", όπως ψευδώς και δολίως γράφεται, αλλά "ουδείς ενδιαφέρεται για την προανακριτική ή την εξεταστική για τα Τέμπη", δηλαδή για την πολιτική διελκυστίνδα των κομμάτων της αντιπολιτεύσεως για την τραγωδία» επισημαίνει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέρει τα εξής:
«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χυδαιότητα και εξαχρείωση στην πολιτική από την προσπάθεια να κερδίσεις ψήφους πάνω στις ανθρώπινες τραγωδίες. Στην πραγματικότητα, δηλαδή, εκεί που οι συμπολίτες σου βιώνουν πόνο και πένθος εσύ να ψάχνεις για πολιτικό όφελος.
Αυτό στηλίτευσα χθες στον Realfm 97.8 και, σήμερα, με την πολιτική εκμετάλλευση, που επιχειρείται, απλά δικαιώνομαι.
Εγώ δεν είπα στον Νίκο Χατζηνικολάου ότι "ουδείς ενδιαφέρεται για τα Τέμπη", όπως ψευδώς και δολίως γράφεται, αλλά "ουδείς ενδιαφέρεται για την προανακριτική ή την εξεταστική για τα Τέμπη", δηλαδή για την πολιτική διελκυστίνδα των κομμάτων της αντιπολιτεύσεως για την τραγωδία.
Το φοβερό αυτό δυστύχημα αυτό καθαυτό το διερευνά η Ελληνική Δικαιοσύνη και αυτή θα μας πει ποιος φταίει και ποιος όχι, η κοινοβουλευτική διαδικασία προφανώς γίνεται για άλλους λόγους, αφού, πριν αποφανθεί η Δικαιοσύνη, δεν έχει κανένα απολύτως νόημα, πλην της αντιπολιτευτικής φασαρίας...»

Στ. Κασσελάκης: Ο πρωθυπουργός να αποπέμψει αμέσως τον Άδ. Γεωργιάδη

«Υπάρχουν όρια. Η δήλωση του 'Αδωνι Γεωργιάδη ότι μόνο όσοι ζουν στο μικρόκοσμό τους ενδιαφέρονται σήμερα για τα Τέμπη, είναι από τις πιο κυνικές και απάνθρωπες δηλώσεις που έχουν γίνει στην πολιτική ιστορία του τόπου μας», αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του στο Facebook, ζητώντας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποπέμψει άμεσα τον υπουργό από την κυβέρνηση.

Νωρίτερα, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με αφορμή χθεσινή δήλωση του υπουργού Εργασίας, μεταξύ άλλων, ανέφεραν: «Γνωρίζαμε ότι έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση αλαζονική και κυνική η οποία μας είχε συνηθίσει να στοχοποιεί και να απαξιώνει διάφορες κοινωνικές ομάδες στο πλαίσιο του κοινωνικού αυτοματισμού. Αυτή τη φορά ξεπέρασε και τον πιο κακό εαυτό της, φτάνοντας στο σημείο της ύβρεως απέναντι στους νεκρούς».

Μ. Κατρίνης: Πολιτική αποδοκιμασία του Αδ. Γεωργιάδη από τον πρωθυπουργό

Η πολιτική αντιπαράθεση για τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη, σε σχέση με την τραγωδία στα Τέμπη και τις υποκλοπές, μεταφέρθηκε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής. 
Με την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, που έχει αντικείμενο το νομοθετικό έργο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης ζήτησε τον λόγο και ζήτησε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την πολιτική αποδοκιμασία των δηλώσεων του κ. Γεωργιάδη.
«Με αφορμή τη χθεσινή δημόσια τοποθέτηση του κ. Γεωργιάδη, θέλω να πω ότι ήταν μια πρωτοφανής δημόσια τοποθέτηση που δεν εντάσσεται στα όρια μιας αλαζονικής συμπεριφοράς ή μιας καθεστωτικής νοοτροπίας, ενός κυβερνητικού στελέχους. Είναι μια κυνική επίδειξη απανθρωπιάς και πολιτικής αθλιότητας» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κατρίνης.

Νωρίτερα, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής καυτηρίασε τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη για τα Τέμπη. «Μνημείο κυνισμού και αλαζονείας αποτελούν οι δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του. 

Απάντηση Γεωργιάδη από το βήμα της Βουλής

Απάντηση από το βήμα της Βουλής έδωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, για τα πολιτικά πυρά που δέχθηκε μετά τις χθεσινές αναφορές του, στην τραγωδία των Τεμπών. Ο 'Αδωνις Γεωργιάδης, προσήλθε στη Βουλή, μετά την παρέβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κατρίνη που ζήτησε την πολιτική αποδοκιμασία του υπουργού από τον πρωθυπουργό αλλά και μετά την ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη.

«Αναγκάζομαι να έρθω στη Βουλή και να κάνω αυτή την παρέμβαση, μετά την τοποθέτηση του κ. Κατρίνη και τη μεσολαβήσασα παρέμβαση του κ. Κασσελάκη. Αμφότεροι ζήτησαν την αποπομπή μου από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, για τις δήθεν χθεσινές μου, "αποτρόπαιες" δηλώσεις, ότι "ο ελληνικός λαός δεν ενδιαφέρεται για τα Τέμπη". Θέλω να ζητήσω συγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων. Η εμπειρία μου, τηλεοπτική και ραδιοφωνική, θα έπρεπε να με έχει προστατεύσει, και να έχω αντιληφθεί εκείνη τη στιγμή, τη διαστρέβλωση που, για μικροκομματικούς λόγους, θα έκαναν μετά βεβαιότητος, την επόμενη στιγμή οι πολιτικοί μου αντίπαλοι, αγνοώντας τον πόνο των θυμάτων, για τους οποίους υποτίθεται σήμερα κόπτονται», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ, Γεωργιάδης.

Παύλος Μαρινάκης: «Τα στελέχη μας πρέπει να προσέχουν τις διατυπώσεις τους»

«Τα στελέχη μας πρέπει να προσέχουν τις διατυπώσεις τους, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος παρερμηνείας, ο υπουργός ανέλαβε την ευθύνη και ξεκαθάρισε τι εννοούσε με όσα είπε και ζήτησε συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών. Ασφαλώς και μας απασχολεί το ζήτημα της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, το αποδεικνύουν εξάλλου οι κινήσεις και οι ενέργειες της κυβέρνησης μας, αλλά και οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ανέλαβε και μερίδιο των διαχρονικών ευθυνών ακόμη και προηγούμενων κυβερνήσεων» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Παύλος Μαρινάκης απαντώντας σε ερωτήσεις στο briefing των πολιτικών συντακτών στον απόηχο δηλώσεων του Υπουργού Εργασίας, 'Αδωνι Γεωργιάδη. 
Γνωστοποίησε επίσης ότι η Νέα Δημοκρατία προτίθεται να υπερψηφίσει την πρόταση του ΚΚΕ για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής, επιφυλασσόμενη βεβαίως του ακριβούς περιεχόμενου της με την έρευνα να ξεκινά από το 1997 και μετά.

Μ. Κατρίνης: Στον κ. Γεωργιάδη απάντησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

«Στον κ. Γεωργιάδη απάντησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ που θα στηρίξει το αίτημα εξεταστικής για τα Τέμπη», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης αναφορικά με τη δήλωση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σε σχέση με την τραγωδία των Τεμπών, από το βήμα της Βουλής.

Πληροφορίες από δημοσιεύματα του ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

  1. Γειά σου; Χρειάζεστε επείγοντα δάνειο; Το όνομά μου είναι Emily's Gibbon, είμαι ο οικονομικός διευθυντής της Novelty Finance. Έχω αντιληφθεί ότι ιδιώτες και επιχειρήσεις δυσκολεύονται τόσο πολύ να λάβουν δάνειο είτε από Τράπεζες είτε από άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Η εταιρεία μου (Novelty Finance) είναι εδώ για να σας παρέχει και να σας βοηθήσει με το δάνειο που χρειάζεστε

    Είτε θέλετε να δώσετε ώθηση στον τρόπο ζωής σας είτε έχετε ένα απροσδόκητο έξοδο να αντιμετωπίσετε, ένα δάνειο από τη NOVELTY FINANCE είναι ο οικονομικά αποδοτικός τρόπος για να το πραγματοποιήσετε.

    Η NOVELTY FINANCE είναι ευέλικτη: μπορείτε να δανειστείτε έως και πέντε εκατομμύρια ευρώ (5.000.000,00 €), με κατάλληλες περιόδους αποπληρωμής που κυμαίνονται από 6 μήνες έως 30 χρόνια. Προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη σειρά προσωπικών δανείων, επιχειρηματικών δανείων, στεγαστικών δανείων και δανείων εξυγίανσης χρέους που μπορούν να προσαρμοστούν στις μεταβαλλόμενες ανάγκες και τις περιστάσεις σας με επιτόκιο 3%.

    Αυτό που παίρνεις:
     Άμεση πρόσβαση στα κεφάλαιά σας μετά την έγκριση
     Ανταγωνιστικά επιτόκια
     Ευέλικτοι όροι αποπληρωμής
     Η δυνατότητα να εξοφλήσετε το δάνειό σας πιο γρήγορα (οι επιπλέον πληρωμές μειώνουν το ποσό του κεφαλαίου του δανείου)
     Εύκολη έγκριση εάν χρειάζεστε πρόσθετα κεφάλαια
     Η πρώτη σας αποπληρωμή του δανείου ξεκινά σε έξι μήνες μετά την έγκριση.

    Πώς να εφαρμόσει:
    Η αίτηση για δάνειο είναι γρήγορη και εύκολη!
    Επιχειρήσεις ή άτομα που ενδιαφέρονται να υποβάλουν αίτηση για δάνειο με την Novelty Finance και απαιτούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου, θα πρέπει να ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΕΝΑ EMAIL στη διεύθυνση: noveltyfinances@gmail.com

    Εφαρμογή T&C.

    ΑπάντησηΔιαγραφή