8 Νοεμβρίου 2023

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 8.11.2023

Έτοιμοι για αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, που δήλωσε πως έχει χαθεί η υπερηφάνεια στο κόμμα, με πολλά στελέχη της «Ομπρέλας».
Δεν είναι λοιπόν η Μαίρη Πόππινς (με την ομπρέλα), είναι ο Τσακαλώτος, στο σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή.

Το σύντομο ρεπορτάζ:
Την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος
Προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την έξοδό του από το κόµµα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην εκδήλωση που διοργάνωσε η εφηµερίδα «Η Εποχή», με παρόντα στελέχη ως επί το πλείστον από την «Ομπρέλα», ανέφερε:
«Κατέβηκα ως υποψήφιος πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ. Και στο τέλος στην ομιλία μου στο συνέδριο είπα είτε χάσω είτε κερδίσω θέλω ένα πράγμα να κάνω. Να φέρω πίσω την περηφάνια των ανθρώπων της Αριστεράς για τις ιδέες τους, για τις προτάσεις τους, για τους αγώνες τους. Λυπάμαι, αυτό πια θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο να υπάρχει, αυτή η περηφάνια σε αυτό το κόμμα».
Εξάλλου, στη δευτερολογία του οριοθέτησε τη δημιουργία του νέου κόμματος στο πολιτικό κενό που υπάρχει μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ. «Αν υπάρχει χώρος ανάμεσα σε αυτά τα δύο. Πιστεύω ότι υπάρχει. Πρέπει να τον βρούμε τον τρόπο», επισήμανε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Ο χρόνος που θα γραφτούν οι «τίτλοι τέλους» δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη, ωστόσο όλοι προβλέπουν πως είναι κοντά. Κρίσιμη για τις εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου