20 Νοεμβρίου 2023

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 20.11.2023

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ η «Ομπρέλα» με τον Τσακαλώτο, ενώ στην πόρτα της εξόδου βρίσκονται η Εφη Αχτσιόγλου με τους Νάσο Ηλιόπουλο, Αλέξη Χαρίτση και πληθος ακόμη στελεχών. Θέμα χρόνου η δημιουργία νέων κομμάτων, τα οποία θα χρειαστούν στέγη. Γι' αυτό έχει προνοήσει ο Δ. Παπαδημούλης!* Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην Καθημερινή.

Το πρόσφατο σύντομο ρεπορτάζ:
Αχτσιόγλου: «Αδύνατη η συμβίωση με την παρούσα ηγετική ομάδα»
Ενα βήμα πριν την οριστική έξοδο από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρίσκεται η ομάδα της Εφης Αχτσιόγλου. Οι λεγόμενοι «6+6» που συνεδρίαζαν χτες, παρότι δεν κατέληξαν σε κάποιο κείμενο αποχώρησης ή σε κάποια οριστική απόφαση, σημειώνουν ότι με ευθύνη της ηγετικής ομάδας ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει μια κρίση με στοιχεία διάλυσης, ενώ η ίδια η πρώην υπουργός Εργασίας στην τοποθέτησή της έστειλε το μήνυμα ότι η συμβίωση δεν είναι δυνατή.
Οπως υπογραμμίζουν πηγές από το περιβάλλον της κ. Αχτσιόγλου, «η κατάσταση ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και τις χυδαίες επιθέσεις δυσκολεύει κάθε προσπάθεια συνεννόησης και συζήτησης». Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν διαμορφώνονται προϋποθέσεις συμβίωσης με την παρούσα ηγετική ομάδα.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή», η πρώην υπουργός Εργασίας έκανε λόγο, στη διάρκεια της τοποθέτησής της, για δομικό χάσμα ύφους, ήθους και πολιτικών επιλογών με τη νέα ηγεσία, για την οποία εκτίμησε ότι θα μπορούσε να είχε κινηθεί διαφορετικά μετά τις εσωκομματικές εκλογές. Η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι δόθηκε χρόνος μετά την εκλογή Κασσελάκη, αλλά ότι οι επιλογές που ακολουθήθηκαν από τη νέα ηγετική ομάδα ήταν διχαστικές. 
Σε παρόμοιο μήκος κύματος ήταν και οι τοποθετήσεις των Νάσου Ηλιόπουλου και Αλέξη Χαρίτση.  

Σχετικές αναρτήσεις:
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το απόγευμα της Κυριακής (12 Νοεμβρίου) έγινε γνωστό ότι αποχώρησαν από το κόμμα τα 45 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που εντάσσονται στην «Ομπρέλα».
Μεταξύ αυτών είναι οι βουλευτές Ευκλείδης Τσακαλώτος και Πέτη Πέρκα, καθώς επίσης και οι Νίκος Φίλης και Δημήτρης Βίτσας που συγκαταλέγονται στα τέσσερα στελέχη που είχαν παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας προς διαγραφή.
Επίσης, το κείμενο αποχώρησης υπογράφουν, μεταξύ άλλων, και οι Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Βούτσης, (και οι δυο είχαν παραιτηθεί από το κόμμα την Παρασκευή), Ανδρέας Ξανθός, Πάνος Λάμπρου, Θοδωρής Δρίτσας, Αννέτα Καββαδία, Μαρία Γιαννακάκη, Εφη Καλαμαρά, Κατερίνα Κνήτου, Τασία Χριστοδουλοπούλου. (...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου