8 Νοεμβρίου 2023

«Μύλος» με τις κραυγές Κασσελάκη κατά Σημίτη

Με τη φράση 
«τι δουλειά έχω εγώ με εκείνους που σπατάλησαν τόσα δισ. του λαού;» απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, στο ερώτημα "γιατί δεν παραβρέθηκε (ενώ είχε προσκληθεί και τον ανέμεναν) το βράδυ της Δευτέρας στην εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη".

Έντονες αναταράξεις στο πολιτικό σύστημα προκάλεσε η δήλωση Κασσελάκη την επαύριο της εκδήλωσης προς τιμήν του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, με την οποία επιχείρησε να απαξιώσει την προσφορά του πρώην πρωθυπουργού με τη φράση «τι δουλειά έχω εγώ με όλους εκείνους που έχουν σπαταλήσει τόσα δισεκατομμύρια ευρώ του ελληνικού λαού; Ξεχνάμε τη διαπλοκή αυτών των ετών. Μόνο εκσυγχρονισμός δεν ήταν. Ας αναλάβουν άλλοι τον μανδύα του χρέους της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, σίγουρα δεν το προκάλεσε».

Τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όσο και το ΠΑΣΟΚ, καταδίκασαν με έντονο τη συμπεριφορά του κ. Κασσελάκη, ενώ η Άννα Διαμαντοπούλου έκανε λόγο για «τίτλους τέλους» για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, ο Παύλος Πολάκης έγραψε «μπράβο, Στέφανε» στο Twitter για να υπογραμμίσει την ευθυγράμμιση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τις πάγιες απόψεις του για την διακυβέρνηση Σημίτη.

Σημειώνεται ότι οι διοργανωτές της εκδήλωσης θεωρούσαν ως πιθανή την παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γι' αυτό άλλωστε και είχαν φροντίσει να κρατήσουν κενό ένα κάθισμα, με το όνομά του. 

Αντιδράσεις για τη δήλωση Κασσελάκη

ΝΔ: Ας διαβάσει λίγο ιστορία να δει τι έγινε το 2015. Η πρώτη αντίδραση ήλθε από την κυβέρνηση, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών: Ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εγώ δεν είμαι ούτε εκπρόσωπος Τύπου του πρώην πρωθυπουργού, αλλά απαντώντας σε αυτό που είπε ο κ. Κασσελάκης, ας διαβάσει λίγο ιστορία να δει τι έγινε το 2015 και να μάθει πόσα χρήματα φόρτωσε τη χώρα μας το τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο», είπε και πρόσθεσε ότι όπως υπάρχει συνέχεια στο κράτος υπάρχει και στα κόμματα. «Δεν ίδρυσε νέο πολιτικό φορέα ο κ. Κασσελάκης. Το κόμμα στο οποίο εξελέγη με μεγάλο ποσοστό προϋπήρχε. Πριν μιλήσει ο κ. Κασσελάκης για χρέη καλό είναι να διαβάσει την πρόσφατη ιστορία πριν κάνει ανάλυση για την παλαιότερη αυτής».

ΠΑΣΟΚ: Μέντοράς του ο Πολάκης. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Θανάσης Γλαβίνας σχολίασε με καυστικό τρόπο τη δήλωση του κ. Κασσελάκη. «Φαίνεται ότι όχι μόνο δεν είχε κατασταλάξει ιδεολογικά στα 24 του χρόνια, αλλά αγνοεί και την πρόσφατη ιστορία της χώρας. Η προσφορά του πρώην Πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σημίτη, αναγνωρίζεται, ακόμη και από τους ορκισμένους ιδεολογικούς του αντιπάλους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γλαβίνας και πρόσθεσε: «Επαναλαμβάνοντας τον χυδαίο λαϊκισμό κατά του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κασσελάκης αποδεικνύει ότι μέντοράς του είναι ο κ. Πολάκης».

«Τίτλοι τέλους» λέει για Κασσελάκη η Διαμαντοπούλου. Επίθεση κατά του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε μέσω ανάρτησής της στα social media η Άννα Διαμαντοπούλου, που πρωτοστάτησε στην διοργάνωση της εκδήλωσης λέγοντας χαρακτηριστικά πως «το ότι δεν ήρθε και έβρισε χυδαία την διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ επί Σημίτη δημιουργεί αποστροφή στον κόσμο του κέντρου».

Τo «μπράβο» του Πολάκη. Λίγο μετά την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, ο Παύλος Πολάκης έκανε μία ... συγχαρητήρια ανάρτηση («Μπράβο Στέφανε...») προς τον κ. Κασσελάκη στο Τwitter, επιδιώκοντας ενδεχομένως να πάρει εσωκομματικά εύσημα μιας και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε με τη δική του, πάγια «γραμμή» κατά του κ. Σημίτη και του «εκσυγχρονισμού». 

Υπάρχει και συνέχεια:

Π. Μαρινάκης: Τα 100 δισ. φέρουν την σφραγίδα του κόμματός του. Όσες φορές και να προσπαθήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα και να διαστρεβλώσει τα λεγόμενά μας, τα πάνω από 100 δισεκατομμύρια ευρώ που φόρτωσαν στη χώρα μας, το κλείσιμο των τραπεζών και η μεγαλύτερη πολιτική εξαπάτηση στη σύγχρονη ιστορία φέρουν τη σφραγίδα του κόμματός του", αναφέρει σε ανάρτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Στ. Κασσελάκης: Το ότι μου 
επιτέθηκε η χρεοκοπία είναι τιμή. «Μαθήματα Ιστορίας προς τον άνθρωπο που κατάφερε να γίνει κυβερνητικός εκπρόσωπος Μητσοτάκη και Σημίτη ταυτόχρονα. Από το 1995 ως το 2015 το δημόσιο χρέος τριπλασιάστηκε! Αυξήθηκε κατά 200 δισ.!», αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης, σε ανάρτηση του στο «Χ», απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, σχολιάζει πως «το ότι η χρεοκοπία της χώρας επιτέθηκε εναντίον μου χθες, είναι τιμή για μένα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου