10 Νοεμβρίου 2023

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 10.11.2023

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποχωρήσεις κορυφαίων στελεχών δρομολογούνται πριν καν συνεδριάσει η Φυγο-Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, που έχει συγκληθεί για το Σαββατοκύριακο. Την αρχή έκανε σήμερα ο Πάνος Σκουρλέτης, ενώ λίγο μετά ακολούθησε ο Νίκος Βούτσης. Και έχει συνέχεια. Σκίτσο του Πάνου Ζάχαρη στο "Ποντίκι".

Το σύντομο ρεπορτάζ:
Στη σχετική επιστολή αποχώρησής του ο Πάνος Σκουρλέτης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ο δρόμος που έχει επιλεγεί είναι αδιέξοδος και καταστροφικός», καθώς και πως «μετά το 2019 έγιναν επιλογές που τελικώς οδήγησαν στην ήττα του 2023». «Οι δυνάμεις που κυριαρχούν σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υλοποιούν ένα σχέδιο διχασμού και ρήξης που ανέλαβε να ολοκληρώσει ο νεόκοπος και ανέπαφος με την Αριστερά και την πολιτική Στ. Κασσελάκης» τονίζει.
Μετά τον Πάνο Σκουρλέτη και ο Νίκος Βούτσης ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ. Οπως, μεταξύ άλλων, αναφέρει σε επιστολή του, το κόμμα «αντί της αναγκαίας ανασύνταξης με πανστρατιά όλων των δυνάμεών του, υφίσταται πλέον δυστυχώς μια κατάσταση που προσομοιάζει σε πολιτική ανήκεστο βλάβη», κάνοντας λόγο για διαμόρφωση «με αποκλειστική ευθύνη του νέου προέδρου και της περί αυτόν νέας ηγετικής ομάδας» ενός κόμματος «που ανομολόγητα προσώρας απομακρύνεται από την Αριστερά». 
Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, γνωστοποίησε με ανάρτησή του στα social media, ότι θα ζητήσει από την Κεντρική Επιτροπή δημοψήφισμα για τη διαγραφή Φίλη, Σκουρλέτη, Βίτσα και Τζουμάκα. 
«Δεν θα κάνουμε πίσω. Ο καθένας θα αναμετρηθεί με την ιστορία του», διεμήνυσε ο Στέφανος Κασσελάκης μία ημέρα πριν από τη συνεδρίαση της κρίσιμης Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια σκληρή απάντηση προς την εσωκομματική αντιπολίτευση και ιδιαίτερα στην «Ομπρέλα» (του Ευκλίδη Τσακαλώτου κλπ), που βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου από την Κουμονδούρου. 
Είναι πολύ πιθανό τα στελέχη που ανήκουν στο περιβάλλον της Εφης Αχτσιόγλου να καταθέσουν τη δική τους παρέμβαση στην αρχή της συνεδρίασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου