23 Νοεμβρίου 2023

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 23.11.2023

Φυλλορροεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Αποχώρησε σήμερα και επίσημα από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ η ομάδα Αχτσιόγλου, που περιλαμβάνει μεταξύ πολλών στελεχών και 9 βουλευτές. "Τουλάχιστον θα πάψουμε πλέον να φυλλορροούμε" φαίνεται να λέει ο Πολάκης στον Κασσελάκη, στο σκίτσο του Πάνου Ζάχαρη στο "Ποντίκι".

Το σύντομο σημερινό ρεπορτάζ:
Την αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανακοινώνουν 57 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, στελέχη της ομάδας των «έξι συν έξι», με δημόσιο πολιτικό κείμενό τους που εστάλη και στους γραμματείς του κόμματος. Ανάμεσα στα 57 στελέχη είναι και οι 9 βουλευτές: Σία Αναγνωστοπούλου, Έφη Αχτσιόγλου, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Νάσος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Μερόπη Τζούφη, Οζγκιούρ Φερχάρτ, Θεανώ Φωτίου και Αλέξης Χαρίτσης.
Στη δήλωση αποχώρησής τους ασκούν δριμεία κριτική στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι «ο Στέφανος Κασσελάκης αναδείχθηκε δημοκρατικά. Αλλά πορεύεται αντιδημοκρατικά. Διαλύει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον μετατρέπει σε ένα άμορφο κόμμα, ενώ την ίδια στιγμή το πολιτικό του στίγμα εκπέμπει ένα συνονθύλευμα αντιφατικών απόψεων χωρίς κανένα προγραμματικό βάθος». Κάνουν λόγο για «διαλυτική κρίση» που βιώνει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. «Αυτήν τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βυθίζεται στην ανυποληψία και στην απαξίωση», τονίζουν. 
Με δεδομένο ότι ήδη από το κόμμα έχουν αποχωρήσει οι βουλευτές Ευκλείδης Τσακαλώτος και Πέτη Πέρκα, δυνητικά μπορεί να συγκροτηθεί νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα, καθώς ο «μαγικός» αριθμός 10 καλύπτεται. 
Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Καθώς φαίνεται, η μόνη “διαφωνία” όσων εγκατέλειψαν σήμερα το κόμμα με το οποίο εξελέγησαν με λίστα τον Ιούνιο του 2023 είναι το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη προέδρου και η άρνησή τους να αποδεχθούν τη δημοκρατική ετυμηγορία των δεκάδων χιλιάδων μελών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Παραμένει αναπάντητο το ερώτημα ποιοι είναι οι λόγοι και οι επιδιώξεις που οδήγησαν στην περιφρόνηση από πλευράς τους της λαϊκής εντολής». Και σχολιάζει ότι «η Ιστορία θα κρίνει». 
Επίσης αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου