25 Νοεμβρίου 2023

Το Σκίτσο της Ημέρας 25.11.2023

Συμφωνήθηκε, και προς το παρόν τηρείται, ανακωχή στη Λωρίδα της Γάζας, που προβλέπει την απελευθέρωση 50 Ισραηλινών ομήρων σε αντάλλαγμα 150 παλαιστινίων, κυρίως γυναικών και παιδιών. Ανακωχή λοιπόν, με βαθιά λαβομένη την ειρήνη (περιστέρι) στο σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή.

Το σύντομο ρεπορτάζ:
Δεύτερη ημέρα της ανακωχής στη Γάζα. Δεκατέσσερις όμηροι που κρατούνται από τη Χαμάς θα αφεθούν ελεύθεροι σήμερα, όπως και 42 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι, σύμφωνα με Ισραηλινούς αξιωματούχους, κατά τη δεύτερη ημέρα εφαρμογής της συμφωνίας μεταξύ του Ισραήλ και του παλαιστινικού κινήματος η οποία περιλαμβάνει και την κήρυξη εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας. 
Χθες 13 Ισραηλινοί όμηροι -- γυναίκες και παιδιά-- επέστρεψαν σπίτια τους, με αντάλλαγμα την απελευθέρωση 39 Παλαιστίνιων κρατουμένων, γυναικών και παιδιών. Μέχρι στιγμής η εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας τηρείται. 
Η τετραήμερη ανακωχή, που είναι ανανεώσιμη, εξασφαλίστηκε την Τετάρτη, χάρη στη μεσολάβηση του Κατάρ, με την υποστήριξη των ΗΠΑ και της Αιγύπτου. Η συμφωνία που κλείστηκε προβλέπει την απελευθέρωση 50 ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας και σε αντάλλαγμα 150 παλαιστινίων σε ισραηλινές φυλακές, κυρίως γυναικών και παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου