4 Νοεμβρίου 2023

«Χρυσή Μπάλα» στον Μέσι για 8η φορά

Ο Λιονέλ Μέσι κέρδισε 
την «Χρυσή Μπάλα» για 8η φορά στην καριέρα του. Από τους 92 ψηφοφόρους τον επέλεξαν οι 87, ενώ για 65 εξ αυτών ήταν πρώτη επιλογή. Δεύτερος ο Ερλινγκ Χάαλαντ και τρίτος ο Κιλιάν Μπαπέ.

Ενδιαφέροντα στοιχεία προκύπτουν από την ανάλυση της ψηφοφορίας, μέσω της οποίας ο Λιονέλ Μέσι παρέλαβε για 8η φορά στην καριέρα του την «Χρυσή Μπάλα», ολοκληρώνοντας ένα ρεκόρ που είναι απλησίαστο.

Στην ψηφοφορία που διοργανώνει σε ετήσια βάση το γαλλικό περιοδικό «France Football», οι 92 έχοντες δικαίωμα ψήφου δημοσιογράφοι απ' όλην την υφήλιο, επιλέγουν πέντε παίκτες, δίνοντας 6, 4, 3, 2 και 1 βαθμούς στους «εκλεκτούς» τους. Τ
α κριτήρια επιλογής ήταν οι ατομικές επιδόσεις, ο καθοριστικός χαρακτήρας, η απόδοση σε συλλογικό επίπεδο, τα τρόπαια που κατακτήθηκαν, καθώς και η ευγενής άμιλλα στο παιχνίδι.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι από του 92 ψηφοφόρους, οι 87 (!) επέλεξαν τον «pulga» σε κάποια θέση, ενώ για 65 (!) εξ αυτών, ο κορυφαίος παίκτης του πλανήτη Λιονέλ Μέσι, ήταν πρώτη επιλογή. Ετσι, ο 36χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής του 2022, κατετάγη στην 1η θέση συγκεντρώνοντας 462 βαθμούς.

Οσον αφορά στον Ερλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος κατετάγη στην 2η θέση, επελέγη ως πρώτος στην βαθμολογία 20 φορές, από τους εκπροσώπους -μεταξύ άλλων- της Ελλάδας, της Αλγερίας, του Πράσινου Ακρωτηρίου, της Ιαπωνίας, της Ιορδανίας, του Κιργιστάν και φυσικά της πατρίδας του, της Νορβηγίας. Ο νεαρός Σκανδιναβός, ο οποίος οδήγησε την Μάντσεστερ Σίτι στο ιστορικό «τρεμπλ», συγκέντρωσε 357 βαθμούς.

Ο νεαρός Γάλλος επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν, Κιλιάν Μπαπέ, ο οποίος σημείωσε χατ-τρικ στον χαμένο τελικό του Μουντιάλ, βρέθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στο άτυπο βάθρο της «Χρυσής Μπάλας», συγκεντρώνοντας 270 βαθμούς, ενώ επελέγη ως πρώτος από τον εκπρόσωπο του Ισημερινού, της Βουλγαρίας, του Καμερούν, της Ακτής Ελεφαντοστού και της Τσεχίας. 

Η πρώτη δεκάδα της Χρυσής Μπάλας και οι βαθμοί που συγκέντρωσαν οι παίκτες: 

Λιονέλ Μέσι - 462 πόντοι
Έρλινγκ Χάλαντ - 357 πόντοι
Κίλιαν Εμπαπέ - 270 πόντοι
Κέβιν Ντε Μπρόινε - 100 πόντοι
Ρόδρι - 57 πόντοι
Βινίσιους - 49 πόντοι
Χουλιάν Άλβαρες - 28 πόντοι
Βίκτορ Οσιμέν - 24 πόντοι
Μπερνάρντο Σίλβα - 20 πόντοι
Λούκα Μόντριτς - 19 πόντοι

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ , sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου