28 Νοεμβρίου 2023

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 28.11.2023

Με αφορμή την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Λονδίνο μιλώντας στο BBC, που παρομοίασε την αρπαγή των Γλυπτών του Παρθενώνα και τη μεταφορά τους στο Λονδίνο σαν να κόβαμε στη μέση τη Μόνα Λίζα. Στο σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή, ένα εκ των Γλυπτών φαίνεται να ρωτά τον Στέφανο Κασσελάκη: «Αν κόψετε τον ΣΥΡΙΖΑ στα δυο και το ένα μισό βρίσκεταιο στην Κουμουνδούρου και το άλλο μισό αλλού, θα μπορεί κάποιος να τον θαυμάσει σε όλο του το μεγαλείο;»!

Το σύντομο ρεπορτάζ:
Η ακύρωση της συνάντησης Μητσοτάκη – Σούνακ. Με μια απαράδεκτη απόφαση ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Ρίσι Σούνακ ακύρωσε χθες, μόλις λίγες ώρες πριν από τη διεξαγωγή της, την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εκφράζοντας με αυτόν τον ανορθόδοξο τρόπο την ενόχλησή του για όσα είπε ο Ελληνας πρωθυπουργός για τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Το σημείο που φαίνεται να ενόχλησε τη βρετανική πλευρά είναι εκείνο όπου ο Ελληνας πρωθυπουργός, μιλώντας στο BBC, παρομοίασε την αρπαγή των Γλυπτών και τη μεταφορά τους στο Λονδίνο σαν να κόβαμε στη μέση τη Μόνα Λίζα. Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για «κλοπή των Γλυπτών».
«Θα φαίνονταν καλύτερα στο Μουσείο της Ακρόπολης. Δεν είναι ζήτημα επιστροφής, τα Γλυπτά ανήκουν στην Ελλάδα και ουσιαστικά εκλάπησαν», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Αν σας έλεγα ότι θα κόψουμε στα δύο τη Μόνα Λίζα και η μισή θα ήταν στο Λούβρο και η άλλη μισή στο Βρετανικό Μουσείο, θα μπορούσαν οι θεατές να εκτιμήσουν την ομορφιά αυτού του πίνακα; Αυτό ακριβώς συνέβη με τα Γλυπτά του Παρθενώνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου